Saoedische olieveldaanval: door Jemen, Irak, Iran of  Israël?

Saoedische olieveldaanval: door Jemen, Irak, Iran of Israël?

15 september 2019 1 Door Indignatie redactie
0
()

Ondanks de toenemende druk van haviken om Iran aan te vallen, blijven grote vragen onbeantwoord.

Vanuit het noorden (Irak of Iran) of het zuiden (Jemen)?

Saoedische, Amerikaanse functionarissen onderzoeken de mogelijkheid dat vanuit Irak of Iran afgevuurde kruisraketten de Saoedische petroleumfaciliteiten raken.

Hoe zit het met Israël of Libanon?

Kruisraketten of Drones?

Terwijl de haast naar het oordeel zich ontvouwt, blijven een groot aantal vragen onbeantwoord.

Niemand weet nog of de aanval uit het noorden of het zuiden kwam of dat het door een drone of door een kruisraket was.

Verdenkingen stijgen dat Saoedische olie-aanval van buiten Jemen kwam

Overweeg vermoedens dat Rise That Saudi Oil Attack van buiten Jemen kwam

Saoedische en Amerikaanse functionarissen onderzoeken de mogelijkheid dat aanslagen op Saoedische oliefaciliteiten zaterdag kruisraketten inhielden die vanuit Irak of Iran werden gelanceerd, waarbij ze de Jemenitische rebellen van verantwoordelijkheid betwisten, mensen die bekend zijn met de zaak zeiden.

Leiders van de Houthis, de Jemenitische rebellen die Saoedi-Arabië probeert te verjagen uit de hoofdstad van het land, beweerden dat ze een ploeg drones honderden kilometers naar het hart van Saoedi-Arabië stuurden om gecoördineerde aanvallen uit te voeren op twee van de vitale energielocaties van het land. Als dat waar was, markeerden de aanvallen de meest effectieve en verreikende drone-aanvallen uitgevoerd door outgunned Houthi-troepen in naburig Jemen.

Maar ambtenaren over de hele wereld die de aanval onderzochten, twijfelden aan de claims van de Houthi en suggereerden dat de staking misschien uit Irak of Iran kwam, in het noorden, in plaats van Jemen, in het zuiden. Iran ondersteunt een groot aantal sjiitische milities in Irak.

Het Saoedische ministerie van Binnenlandse Zaken zei zaterdag dat de faciliteiten werden getroffen door een drone-aanval, een account bevestigd door mensen die bekend zijn met de stakingen. Maar ambtenaren van de Perzische Golf zeiden dat experts de mogelijkheid onderzochten dat de aanvallers kruisraketten gebruikten, in plaats van of samen met drones.

Een aanval op Saoedische faciliteiten uit Irak is niet zonder recent precedent. Eerder deze zomer kwamen Amerikaanse functionarissen tot de conclusie dat een drone-aanval op 14 mei op de pijpleiding van Saoedi-Arabië vanuit Irak werd gestart, niet vanuit Jemen.

En het gebruik van kruisraketten in plaats van drones suggereert een escalatie in het conflict voorbij drones. Volgens de mensen die bekend zijn met het onderzoek, hebben de Houthi-strijdkrachten de afgelopen maanden een nieuw type kruisraket gebruikt om ten minste drie keer Saoedi-Arabië te raken.

Leveringsrisico

Daniel Lacalle on Twitter

The Drone Attack On Saudi Arabia. Less Supply Risk Than Many Think. #OOTT #DroneAttacks #SaudiArabia oil #Brent #WTI https://t.co/jh9jl7qtcq

Conflicterende rapporten van productierestauratie

zerohedge on Twitter

Could Be “Weeks” Before Aramco Restores Full Production Capacity As Specter Of $100 Oil Looms https://t.co/DvUAa3B6yc

Danielle DiMartino on Twitter

Saudi Officials Say Oil Production to Return to Normal Levels by Monday – WSJ Recovery happens fast (apparently) ⁦@chigrl⁩ ??? https://t.co/yfh4tvqeE4

Jim Bianco on Twitter

12 hours ago the Saudis were going to restore all lost production to” normal levels” by Monday. Now they are targeting restoring one-third of the 5.7 million of lost production by Monday. Check back after the late football games for another update. https://t.co/gUzAno7zDk

Ongetwijfeld

zerohedge on Twitter

U.S. OFFICIAL: NO DOUBT IRAN WAS RESPONSIBLE FOR SAUDI ATTACK *OFFICIAL: SAUDI ATTACK WAS ON ENTIRE WORLD’S ENERGY SECURITY *U.S. OFFICIAL: NO FIRM EVIDENCE SAUDI ATTACK LAUNCHED EX-YEMEN *U.S OFFICIAL SAYS ATTACK MAY HAVE INVOLVED CRUISE MISSILES

Ik twijfel ook niet.

Maar mijn positie is een beetje anders. Ik twijfel er niet aan dat dit weer een snel oordeel is.

Drie vogels met één slag

Israël heeft hier zeker het meeste baat bij. Drie vliegen in één klap:

  1. Saoedische olieproductie Hit
  2. Iran beschuldigd
  3. Wapens naar Saoedi-Arabië om Jemen te bestrijden

Ik sluit niets uit, inclusief een aanval van of gesponsord door Israël, Iran, Irak of Jemen.

Ik suggereer niet dat Israël dit deed, alleen dat Israël het meeste te winnen had, ongeacht wie er rechtstreeks verantwoordelijk is.

Mike “Mish” Shedlock

 

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments