VS verliest Azië-Pacific omdat volledige dominantie van het spectrum blijft mislukken

VS verliest Azië-Pacific omdat volledige dominantie van het spectrum blijft mislukken

15 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper, die altijd een beetje harder dan de meeste mensen werkte om een ​​stap onder de realiteit te blijven, maakte deze week bijzonder openhartige opmerkingen dat de Amerikaanse INF-terugtrekking op tijd was voor een doelwit van troepen tegen China.

Sprekend aan Fox op 21 augustus st , Esper zei:  “We willen ervoor zorgen dat we, als we het nodig is, hebben de mogelijkheid om Chinese slecht gedrag af te schrikken … China is de nummer een prioriteit voor deze afdeling. Het wordt geschetst in de nationale defensiestrategie, waarom we denken dat het een strategische concurrent op lange termijn is en een die een maximalisatiecampagne nastreeft, als je wilt, in het indo-Pacific theater, of het nu politiek, economisch of militair is … “

In navolging van een beetje Dr. Strangelove, verklaarde Esper dat er  “een komende verschuiving” is  van  “conflict met lage intensiteit dat 18 jaar duurt tot conflicten met hoge intensiteit tegen concurrenten zoals Rusland en China.”

Terwijl Amerikaanse militaire oefeningen in de Stille Oceaan zich in een versneld tempo hebben afgespeeld sinds de Pivot to Asia werd aangekondigd in 2011 met de meest recente   halfjaarlijkse oefening Talisman Sabre VS-Australië en de   oorlogsgames Ulchi Freedom in de VS en Zuid-Korea deze maand , China is niet inactief gebleven.

In antwoord op de enorme hoeveelheid militaire infrastructuur van Amerika die aan de Chinese grens is opgebouwd, heeft China gereageerd met de onthulling van geavanceerde anti-ballistische rakettechnologieën, waaronder hypersonische wapens om de Amerikaanse dreiging tegen te gaan.

Een groot deel van de defensieve reactie van China omvat het  Russische anti-raketsysteem S400  dat ook door India, Turkije, Syrië en de Verenigde Arabische Emiraten wordt aangenomen als een verenigd systeem dat de Amerikaanse THAAD- en ABM-systemen impotent en verouderd maakt.

Hoewel niet bevestigd , zijn Amerikaanse generaals in paniek geraakt  dat China een gemeenschappelijke marinebasis China-Cambodja bouwt in de provincie Preah Sihanouk, die China gemakkelijke toegang tot kustwateren aan de Golf van Thailand en gemakkelijke toegang tot de Zuid-Chinese Zee biedt.

De militaire impotentie van Amerika in de confrontatie met de nieuwe geavanceerde technologieën die zijn onthuld door Rusland en China, werd  geschetst in een recent rapport  van het US Studies Centre aan de Universiteit van Sydney, waarin werd verklaard dat  “Amerika niet langer militair primaat geniet in de indo Pacific en zijn capaciteit het handhaven van een gunstig machtsevenwicht is steeds onzekerder. “

Verwijzend naar de geavanceerde luchtafweerwapens van China, zegt  het  rapport “Chinese contra-interventiesystemen hebben het vermogen van Amerika om macht in de Indo-Pacific regio te projecteren ondermijnd”, aldus  de auteurs, die binnen de eerste 8 uur van het conflict machteloos kunnen worden gemaakt.

In plaats van deze informatie te gebruiken om een ​​nieuwe veiligheidsdoctrine voor te stellen die gebaseerd is op samenwerking en dialoog zoals China al talloze keren heeft aangeboden, voegen de auteurs van het rapport zich bij de fantasiewereld van Esper en roepen in plaats daarvan op voor  een “collectieve defensie”  -strategie verwant aan een Pacific NAVO, waarbij alle van de Amerikaanse bondgenoten in de Stille Oceaan zou kunnen toetreden tot een anti-Chinese militaire alliantie samen, en Amerika bevrijden van de last om WO III alleen te dragen.

Lees ook:  Opnieuw ophef over vlucht 'MH-17'.

We weten dat deze Pacific NAVO al geruime tijd wordt besproken en centraal stond in  recente Pacific Vanguard-marineoefeningen  tussen de VS, Australië, Japan en Zuid-Korea in mei 2019 waaraan 3000 soldaten, twee Japanse torpedojagers deelnamen, een Zuid-Koreaanse torpedojager en twee Australische fregatten in hun eerste gezamenlijke oorlogsspel.

Deze vooruitzichten lagen ook achter de marine-oefening van augustus die werd gespeeld door Maleisië, de VS, Nieuw-Zeeland en Australië in Guam. De VS heeft 54.000 troepen in Japan en 28.000 in Zuid-Korea.

Toen China en Rusland in juli 2019 hun eerste gezamenlijke luchtpatrouille op lange afstand voerden in de Stille Oceaan, probeerden Zuid-Korea en Japan jets om de Chinese en Russische vliegtuigen te onderscheppen, waarbij Zuid-Korea honderden waarschuwingsschoten afvuurde.

Gesteund door de VS, schreeuwden beide Aziatische landen luid (en zonder bewijs) dat hun luchtruim was geschonden.

In antwoord op de oorlogvoerende opmerkingen van Esper en het Australische rapport zei het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken: “China is stevig op weg naar vreedzame ontwikkeling en ons nationale defensiebeleid is defensief van aard”.

China is verder gegaan door een samenwerkingskader te bieden in het kader van het Belt and Road Initiative dat is opgebouwd rond de briljante politieke agenda van diplomatieke oplossingen voor geopolitieke spanningspunten door middel van strategieën voor economische ontwikkeling die alle deelnemers verrijken.

Deze aanpak heeft China veel terugverdiend door spanningen weg te nemen met andere landen die territorium binnen de Zuid-Chinese Zee claimen, vooral onder de pro-BRI oriëntatie van Dr. Mahathir Mohammed uit  Maleisië  en de president van de  Filipijnen, Duterte .

Omdat ze zich niet op hun gemak voelen gevangen in het kruisvuur van een nucleaire uitwisseling, zijn Japan en Zuid-Korea ook zo ver gegaan dat ze op 21 augustus een nieuwe trilaterale samenwerkingsovereenkomst met China hebben gesloten, uitgegaan van  “uitwisselingsprojecten van de volgende generatie in drie landen … We hopen dat bespreek toekomstgerichte partnerschappen en regionale zaken, waaronder Noord-Korea. “

De overeenkomst maakt het ook mogelijk om internationaal mee te investeren in alle landen die onder het BRI-kader werken. Samen zijn de drie landen goed voor meer dan een kwart van de productiviteit in de wereld en hebben ze alles te winnen door samen te werken.

Die Amerikaanse militaire functionarissen die de verouderde doctrine van volledige dominantie van het spectrum promoten, dansen op de toon van een lied dat enige tijd geleden stopte met spelen. Zowel Rusland als China hebben de spelregels op verschillende niveaus veranderd en kunnen met fatale kracht reageren op elke aanval op hun bodem met wapens van de volgende generatie die buiten het bereik vallen van alles wat door theoretici van ivoren torengames in het westen wordt voorgesteld.

Het schip van de wereldgeschiedenis is van koers veranderd, weg van de stroomversnellingen van oorlog en economische ineenstorting, omdat het  Belt and Road Initiative  is gegroeid tot proporties die een paar jaar eerder niet mogelijk waren en de komende maanden beslissend zullen zijn, omdat het westen op zoek is naar ziel en beslist welke toekomst het zou willen hebben.

 

Lees ook:  Ze willen 'sociale afstand' tot een permanent onderdeel van ons leven maken

Matthew JL Ehret is journalist, docent en oprichter van de Canadian Patriot Review. Hij is ook de mede-oprichter van de Rising Tide Foundation.Comments

comments