Caitlin Johnstone: Biden’s Brain is Zwitserse kaas en het is eng dat we er niet over praten…

Caitlin Johnstone: Biden’s Brain is Zwitserse kaas en het is eng dat we er niet over praten…

16 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Ik heb de laatste Democratische presidentiële primaire debatten niet bekeken, omdat  ik dacht  dat zonder Tulsi Gabbard daar dingen op en neer zou schudden, het een saaie, stomme parade van niet-substantieel verbaal schuim zou zijn, en ik hou teveel van mezelf om zo’n vreselijke beproeving te doorstaan. Volgens alle verhalen was mijn voorspelling juist, maar ik heb een ding gemist dat de laatste dagen in videoclips de ronde deed, wat ik absoluut bizar vind.

De meesten van jullie hebben waarschijnlijk al gehoord van de beruchte “platenspeler” -reactie van Biden   , maar voor degenen die het gemist hebben, werd Biden door debatmoderator Linsey Davis gevraagd om enkele opmerkingen te verdedigen die hij maakte over Amerika’s problemen met racisme in de jaren 1970, en hij antwoordde in wezen door te zeggen dat zwarte mensen niet weten hoe ze hun kinderen moeten opvoeden, dus moeten ze door sociaal werkers worden geleerd hoe dat moet. Biden krijgt veel kritiek op zijn racistische en paternalistische positie, samen met veel spot om te zeggen dat ouders moet worden verteld dat ze ‘ervoor zorgen dat je de platenspeler’ s nachts aan hebt ‘zodat kinderen in de vroege kinderjaren genoeg woorden horen.

Het is vrij duidelijk dat Biden  probeerde  een idee te communiceren dat uitgaat van een diep racistisch en neerbuigend wereldbeeld, dus het is te verwachten dat mensen daarover zouden willen praten. Het is ook te verwachten dat mensen grapjes zouden maken over hoe de schattige oude man “platenspeler” zei als een opa. Maar wat niet genoeg genoeg wordt besproken, is het feit dat wat Biden zei ook een nauwelijks samenhangende, verminkte woordsalade was die uit een brein strompelde dat duidelijk levend wordt opgegeten door een zeer ernstige neurologische ziekte.

Ik heb een transcriptie gemaakt van wat Biden eigenlijk zei, letterlijk. Er zijn geen typefouten. Ik heb ook opgemerkt waar Biden zijn ogen sluit, waarschijnlijk om zich te concentreren, wat hij doet wanneer hij vooral moeite lijkt te hebben om woorden aan elkaar te rijgen. Probeer het langzaam, woord voor woord, door te lezen en weerstand te bieden aan het instinct om het mentaal om te vormen naar iets coherenter:

“Wel, ze hebben te maken met – Kijk, er is institutionele segregatie in dit land. En vanaf het moment dat ik betrokken raakte, begon ik daarmee om te gaan. Redlining. Banks. Ervoor zorgen dat we ons in een positie bevinden waarin – Kijk, praat over onderwijs. Ik stel voor dat we die zeer arme scholen, de Titel 1-scholen, verdrievoudigen in de hoeveelheid geld die we uitgeven van 15 tot 45 miljard per jaar. Geef elke leraar een loonsverhoging die gelijk is [ sluit de ogen ] om te stijgen – het zestigduizend dollar niveau.

“Nummer twee: zorg ervoor dat we de – [ sluit ogen ] – de student, de, de leraren helpen met de problemen die vanuit huis komen. De problemen die van thuis komen. We hebben nodig – We hebben vandaag één schoolpsycholoog voor elke vijftienhonderd kinderen in Amerika. Het is gek. De leraren zijn reca – Nu ben ik getrouwd met een leraar. Mijn overleden vrouw is lerares. Ze hebben elk probleem dat naar hen toekomt. [ Sluit ogen kort] We moeten ervoor zorgen dat elk kind inderdaad drie, vier en vijf jaar naar school gaat – school, geen kinderopvang. School. We brengen maatschappelijk werkers in de huizen van ouders om hen te helpen omgaan met de opvoeding van hun kinderen. Het is niet dat ze niet willen helpen, ze willen niet – ze weten niet wat ze moeten doen. Speel de radio, zorg ervoor dat de televisie, [ sluit je ogen strak ] de – ‘pest me, zorg ervoor dat je de platenspeler’ s nachts aan hebt, de-de-de-de-telefoon, zorg ervoor dat de kinderen woorden horen. Een kind dat van een zeer arme school komt, [ sluit zijn ogen ] met een zeer arme achtergrond, hoort vier miljoen woorden minder tegen de tijd dat ze daar aankomen . “

Merk op hoe het meer vervormd wordt naarmate hij langer spreekt. De reactie die ik transcribeerde was ongeveer tachtig seconden lang. Dat was slechts een klein onderdeel van een debat waarin de voormalige vice-president niet beter presteerde en  drie namen van zijn collega-kandidaten vergat .

Vergelijk deze verwarde, onsamenhangende puinhoop met beelden van een jongere Biden, zoals  zijn beroemde grapje  over hoe Rudy Giuliani ooit ‘een zelfstandig naamwoord en een werkwoord en 9/11’ in een zin vermeldt, of  deze clip  waarin hij zei dat Israël dat niet deed bestaan ​​Amerika zou het moeten uitvinden om zijn belangen in het Midden-Oosten te beschermen. Biden is altijd notoir gevoelig geweest voor  cafeïne , maar hij was ook scherp, alert en gearticuleerd genoeg om een ​​clou te geven. Zoals journalist Michael Tracey  al zei, zijn wat we consequent steeds weer zien van de voormalige vice-president nu geen “blikken”, maar duidelijke tekenen van cognitieve achteruitgang. Vergelijk het verschil tussen de jongere beelden van Biden en wat er tijdens het laatste debat werd gezien beelden van Bernie Sanders door de decennia heen , die vrijwel identiek is gebleven, behalve voor uiterlijk en heesheid. Leeftijd verklaart dit verschil niet. Biden’s hersenen sterven af.

Het is zeker begrijpelijk dat mensen zich zorgen maken over de presidentiële koploper met een racistisch wereldbeeld. Maar wat echt raar en griezelig is, is hoe weinig mensen het overduidelijke feit bespreken dat de presidentiële voorloper ook duidelijk lijdt aan de vroege stadia van een vorm van dementie. De hersenen die de hierboven beschreven gebrabbel spuwden, zouden waarschijnlijk slecht scoren op een basistest voor de vroege stadia van de ziekte van Alzheimer, maar de discussie over zijn onvermogen om een ​​coherente zin af te ronden is verbannen naar de marges van het politieke discours. Dit is iemand die campagne voert om toegang te hebben tot de nucleaire codes, maar we hebben het alleen over hoe hij een beetje racistisch is en niet over het feit dat zijn hersenen vlak voor onze ogen in Zwitserse kaas veranderen. Het is freaky.

Het is freaky, maar het is logisch. Een veel voorkomend probleem bij het krijgen van een vroege behandeling voor mensen met de ziekte van Alzheimer is dat degenen die eraan lijden vaak  hun uiterste best doen om hun beperkingen te verbergen , en een andere moeilijkheid is dat hun families  vaak diep ontkennen  over de geestelijke achteruitgang van hun geliefde. Volgens de Mayo Clinic : “Sommige mensen verbergen hun symptomen of familieleden dekken ze. Dat is gemakkelijk te begrijpen, omdat dementie van Alzheimer gepaard gaat met verlies, zoals verlies van onafhankelijkheid, verlies van rijrechten en verlies van zelfvertrouwen. “

Ik denk dat we precies dit zien gebeuren, zowel met Biden als met zijn aanhangers. Biden zelf doet duidelijk alles wat hij kan om mentale competentie te veinzen, en als een krachtige politicus die  een levenslange ambitie  wil bereiken om de Amerikaanse president te worden, zou hij daar zeker egoïstisch in hebben geïnvesteerd. Zijn aanhangers lijken ook allerlei ontkenningsoefeningen te doen rond zijn cognitieve achteruitgang; bekijk gewoon de antwoorden op deze   tweet  van Washington Post voor het artikel over de reactie van  Biden op ‘platenspeler’.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Libertarische Leiders: een recept voor dodelijke overheidsbekwaamheid en criminaliteit

The Washington Post on Twitter

Biden: “Make sure the record player is on at night” so kids hear more words https://t.co/szcq0vjVPP

Hier zijn een paar voorbeelden:

“Doe niet alsof je niet begreep wat hij zei.”

“Eigenlijk zag ik onlangs een draaitafel te koop bij Best Buys en zijn vinylplaten weer op de markt. Probeer het bij te houden, WaPo. ‘

“Mijn 22-jarige zoon en al zijn vrienden spelen tegenwoordig platen op platenspelers. Als je insinueert dat Joe geen contact meer heeft, heb je geen contact meer. ‘

“Momenteel spelen sommige mensen platenspelers omdat ze vinden dat de vinylplaat een betere geluidskwaliteit heeft. Ik denk dat je alleen maar kiest en kiest wie je wilt gaan gebruiken. ‘

‘Hij zei dat ze niet genoeg woorden hoorden. We deden. We werden voorgelezen. We hebben naar kinderalbums geluisterd. We hadden gesprekken. Hij probeerde het belang van die dingen in te schatten. Hij heeft het niet geweldig gecommuniceerd, maar hij had gelijk. ‘

“Afgezien van Twitter, er zijn studies om die bewering te ondersteunen.”

“Hij kwam 80% van de weg door het debat zonder een gênante blunder die zijn leeftijd benadrukt. Trump kon natuurlijk niet halverwege een debat komen zonder zijn tegenstander met opsluiting te bedreigen. ‘

‘Eerlijk gezegd … dus wat. Ik heb het gevoel. ‘

“Niet zeker waarom mensen zo neerbuigend zijn. Vorig jaar werd vinyl uitverkocht, dus weet je, platenspelers zijn tegenwoordig overal. Je zou kunnen zeggen dat hij in het verleden vastzit of je zou kunnen zeggen dat hij trending is. Wees aardig.”

We zagen dezelfde impuls om de mentale achteruitgang van Biden van het publiek te beschermen en te compenseren tijdens het debat, die  hardop snakte naar adem  toen Julian Castro suggereerde dat Biden was vergeten wat hij twee minuten geleden had gezegd. Veel achterban-democraten zijn zo wanhopig op zoek naar een einde aan een administratie die  hen steeds angstiger en neurotischer maakt,  dat ze het cognitief gemakkelijker vinden om weg te vallen van het voor de hand liggende feit dat Biden in een staat van geestelijke achteruitgang verkeert dan om te keren en zie die realiteit onder ogen. Dus maken ze excuses en doen ze alsof zijn demente woordsalades perfect rationele, hippe verwijzingen zijn naar de oplevende populariteit van vinylplaten.

De enige mensen die zich absoluut scherp bewust zijn van de cognitieve achteruitgang van Biden en toch willen dat hij president wordt, zijn zijn handlers. Zijn consistente patroon van verbale onverstaanbaarheid is op geen enkele manier onopgemerkt gebleven door diegenen die verantwoordelijk zijn voor het faciliteren van zijn verkiezing, en inderdaad   meldt The Hill  dat zijn “bondgenoten” het idee van het terugschroeven van zijn campagneverschijningen hebben laten vervallen en eerder hebben gepland de dag waarop hij niet moe is om zijn “verbale flubs” te helpen minimaliseren. Deze mensen zijn zich ervan bewust dat Biden gek wordt, maar ze duwen hem toch naar het Witte Huis.

Als aanhangers van Biden echt intellectueel eerlijk tegen zichzelf waren over wat er gaande was, zouden ze zien dat ze eigenlijk niet willen dat Joe Biden president wordt, ze willen dat zijn niet-gekozen, onverantwoordelijke handlers president worden. Vanuit een positie van intellectuele eerlijkheid zouden ze de positie innemen van aartsneocon Bill Kristol, die ooit zei dat  hij “de diepe staat verkoos  boven de staat Trump.”

En dat zou natuurlijk geen primeur zijn onder Amerikaanse presidenten, zelfs in de recente geschiedenis. Ronald Reagan had vroege tekenen van de ziekte van Alzheimer tijdens zijn presidentschap  volgens zijn eigen zoon , en George W. Bush was berucht slechts een marionet van zijn handlers zoals Dick Cheney. Het zou inderdaad mogelijk zijn om een ​​echte, letterlijke Jim Henson-marionet als president van de Verenigde Staten te hebben zonder dat het niet-gekozen machtsbedrijf van Amerika één beat overslaat.

Maar dat is precies het punt: een echte mens daarbinnen hebben met zelfs een semi-functionele geest kan enige inertie veroorzaken voor de meest sociopathische impulsen van de niet-gekozen permanente regering van Amerika. Zowel Trump als Obama zijn natuurlijk vreselijke presidenten die de meest kwaadaardige agenda’s van de Bush-administratie hebben voortgezet en uitgebreid, maar Obama  vertraagde de druk om Oekraïne  tegen Rusland te bewapenen en  brak de remmen af  op een grootschalige bombardementen op Syrië, terwijl Trump niet in staat was om met John Bolton op te schieten en zijn  interesse in Venezuela verliest terwijl ze weerstand bieden aan de push om nieuwe oorlogen te beginnen. Ondanks al hun tekortkomingen hebben ze de ergste impulsen van de permanente regering op een aantal belangrijke manieren weerstaan. Als het alleen de handlers van Biden en de niet-gekozen krachtvoorziening zijn, is er geen mensheid in de buurt van het rempedaal.

Florian on Twitter

Joe Biden thanks his longfriend timefriend who’s a friend and has been a friend in and out of public life. https://t.co/EoUWZeW0an

Het is dus logisch om erover te praten, hoe je het ook bekijkt. Maar dat zijn we niet. In het reguliere discours spreken we alsof dit gewoon een charmante, naar de maag neigende oude man is die af en toe een paar controversiële uitspraken doet, maar nog steeds een prima president zou zijn, terwijl hij eigenlijk geen rijbewijs zou mogen krijgen.

En ik vind dat gewoon heel eng en ongemakkelijk. Als iemand die olifanten nooit alleen in kamers heeft kunnen achterlaten, steekt het feit dat de leidende presidentiële kandidaat neurologisch niet in staat is om tachtig seconden coherent te spreken als hondenballen uit en het is absoluut bizar dat dit niet het middelpunt is van ons politieke discours nu. Biden’s dementie zou het allereerste moeten zijn dat we bespreken wanneer zijn naam opduikt, niet de laatste.Lees ook:  De woede en wraaklust van de president * zullen niet worden ingeperkt

Comments

comments