Draghi sloopt onze pensioenen

Draghi sloopt onze pensioenen

17 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Door ECB-president Draghi blijft de rente maar dalen. Dat lijkt gunstig, maar zeker niet voor iedereen. Wie profiteert van de lagere rente en wie moet op de blaren zitten?

Nog één keer doet Mario Draghi vriend en vijand versteld staan door de geldkraan wijdopen te draaien. De president van de Europese Centrale Bank, die eind volgende maand afscheid neemt, kondigde donderdag niet alleen de langverwachte renteverlaging aan, maar ook een nieuwe ronde schuldaankopen.

Analisten spreken van Draghi’s ‘big bang’ en ‘bazooka’. Die bestaat uit drie onderdelen. Allereerst de rente. De Nederlandse banken betalen al ruim een half miljard euro per jaar om hun overtollige spaargeld bij de ECB te parkeren. Het tarief van die depositorente gaat nog verder omlaag: van -0,4 naar -0,5 procent. Daarmee groeit ook de vrees onder spaarders voor een negatieve rente.

Fijn he, stelletje eurofielen. Bedankt voor de EU en die waardeloze eurozone. Hetgeen hierin verteld wordt leg ik steeds aan mensen uit en die geloven me dan niet. RTLZ bedankt voor de heldere uitleg. Degenen die veel baat hebben bij de EU (Staat) moeten dan maar de pensioenen dan maar aanvullen. Denk niet dat Rutte daar voor te porren zal zijn. Die kijkt liever naar lastenverlichting voor bedrijven of houdt een praatje voor de bühne.

Lees ook:  VN: Immigratie is ONVERMIJDELIJK - Geef je dus over!

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenJa hij sloopt onze pensioen maar in plaats van niks doen kunnen pensioen fondsen beter gewoon compleet uit obligaties stappen nu alle obligaties op all time high’s staan. Wat draghi met de rente doet kan je niet veranderden, hoe onze pensioenfondsen beleggen wel. Als je afstapt van de niet renderende obligaties kan de rekenrente ook gelijk omhoog, iedereen blij en we creëren daadwerkelijk meer welvaart! Daarnaast moet Nederland net zoals als Noorwegen een nationaal fonds oprichten, dit fonds moet gefinancierd worden met het gratis geld van draghi, als een land als Italie met meer dan 200% staatsschuld voor 1,5% 10 jaar kan lenen kan nederland ook best 200% van het bpp (meer dan 1000 miljard) lenen tegen 1,5% om in het fonds te storten. Hierdoor kan in de komende decennia gigantische welvaart worden gecreëerd voor de Nederlandse bevolking, en kan onze verzorgingsstaat instant gehouden worden zonder steeds maar weer een hogere lasten druk.Comments

comments