Draghi sloopt onze pensioenen

Draghi sloopt onze pensioenen

17 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Door ECB-president Draghi blijft de rente maar dalen. Dat lijkt gunstig, maar zeker niet voor iedereen. Wie profiteert van de lagere rente en wie moet op de blaren zitten?

Nog één keer doet Mario Draghi vriend en vijand versteld staan door de geldkraan wijdopen te draaien. De president van de Europese Centrale Bank, die eind volgende maand afscheid neemt, kondigde donderdag niet alleen de langverwachte renteverlaging aan, maar ook een nieuwe ronde schuldaankopen.

Analisten spreken van Draghi’s ‘big bang’ en ‘bazooka’. Die bestaat uit drie onderdelen. Allereerst de rente. De Nederlandse banken betalen al ruim een half miljard euro per jaar om hun overtollige spaargeld bij de ECB te parkeren. Het tarief van die depositorente gaat nog verder omlaag: van -0,4 naar -0,5 procent. Daarmee groeit ook de vrees onder spaarders voor een negatieve rente.

Fijn he, stelletje eurofielen. Bedankt voor de EU en die waardeloze eurozone. Hetgeen hierin verteld wordt leg ik steeds aan mensen uit en die geloven me dan niet. RTLZ bedankt voor de heldere uitleg. Degenen die veel baat hebben bij de EU (Staat) moeten dan maar de pensioenen dan maar aanvullen. Denk niet dat Rutte daar voor te porren zal zijn. Die kijkt liever naar lastenverlichting voor bedrijven of houdt een praatje voor de bühne.

Lees ook:  Degenen die niet zijn gaan stemmen, hebben gewonnen

Ja hij sloopt onze pensioen maar in plaats van niks doen kunnen pensioen fondsen beter gewoon compleet uit obligaties stappen nu alle obligaties op all time high’s staan. Wat draghi met de rente doet kan je niet veranderden, hoe onze pensioenfondsen beleggen wel. Als je afstapt van de niet renderende obligaties kan de rekenrente ook gelijk omhoog, iedereen blij en we creëren daadwerkelijk meer welvaart! Daarnaast moet Nederland net zoals als Noorwegen een nationaal fonds oprichten, dit fonds moet gefinancierd worden met het gratis geld van draghi, als een land als Italie met meer dan 200% staatsschuld voor 1,5% 10 jaar kan lenen kan nederland ook best 200% van het bpp (meer dan 1000 miljard) lenen tegen 1,5% om in het fonds te storten. Hierdoor kan in de komende decennia gigantische welvaart worden gecreëerd voor de Nederlandse bevolking, en kan onze verzorgingsstaat instant gehouden worden zonder steeds maar weer een hogere lasten druk.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Nederland mag geen Molenbeek worden of provincie van de EUSSR

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  Interview met Viktor Orbán: VN-vluchtelingenplan lijkt erop dat George Soros het schreef

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments