Meerderheid Nederlandse bevolking is klaar mer religie op scholen

Meerderheid Nederlandse bevolking is klaar mer religie op scholen

17 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Er zijn artikelen verschenen en reportages op radio en televisie uitgezonden met bewijzen en daarna discussies gevoerd in de verschillende media over het onderwijs in moskeescholen en islamitische basisscholen. Opiniepeiler Maurice de Hond heeft een zeven stellingen voorgelegd aan zijn panel, gerelateerd aan dit onderwerp:

Stelling 1: Eigenlijk zouden alle scholen op basis van een religie in Nederland moeten worden afgeschaft. Van de VVD kiezers zijn 60% het hier mee eens. Van het CDA 27% en 68% van D66. GroenLinks 58% en de PvdA 68% er mee eens. De Partij voor de Dieren zelfs 88% en de SP 61%. Forum van Democratie scoort 67% en de Partij voor de Vrijheid 68% en hekkensluiter 50Plus 60%.

Stelling 2: Als op scholen, van welke achtergrond ook, lessen worden gegeven, die verschillen maken tussen mannen en vrouwen, en negatief zijn over homo’s, dan moeten die scholen niet meer vanuit de overheid worden gefinancierd. Voorstanders zijn 95% van de SP kiezers. Partij voor de Dieren 90%, PvdA 93% en GroenLinks 92%. Verder 50Plus 97%, Forum van Democratie 90% en de Partij voor de Vrijheid 95%. VVD 94, CDA 84 en tenslotte D66 93%.

Stelling 3: Het is slecht voor de integratie in Nederland als kinderen met een islamitische achtergrond naar een islamitische school gaan. Dat vinden 99% van de kiezers van Forum van Democratie en Partij voor de Vrijheid en 97% van 50Plus. D66 scoort hier 74%, CDA 80% en VVD 91%. Van GroenLinks vind dat 61%, PvdA 77%, Partij voor de Dieren 93% en SP 84%.

Stelling 4: Scholen op islamitische grondslag zouden in Nederland niet meer mogen worden opgericht. Van de VVD kiezers zijn het er 67% mee eens en CDA 61%. De Partij voor de Vrijheid scoort hier 98%, gevolgd door Forum van Democratie met 95% en 50Plus 91%. GroenLinks met 43% net als D66 met 46% scoren opvallend laag. PvdA 61%, Partij voor de Dieren 82% en de SP 69%.

Stelling 5: Ook op scholen van andere religies op orthodoxe grondslag worden dingen geleerd die niet passen bij de waarden van onze samenleving. Van de VVD kiezers kunnen 71% zich vinden in de stelling. D66 scoort hier 85% en het CDA 56%. Van GroenLinks is dat 18% en van de PvdA 83%. Partj voor de Dieren 76% en SP 84%. Bij 50Plus vind dat 62% van de kiezers en de Partij voor de Dieren 60% en Forum van Democratie 57%.

Stelling 6: Vrijheid van onderwijs, zoals het in de Grondwet staat, is een groot goed in Nederland. Dat vinden 60% van de VVD kiezers. Van het CDA 73% en D66 slechts 41%. GroenLinks 55%, PvdA 59%, Partij voor de Dieren 32% en SP 63%. Forum van Democratie scoort hier 44% tegen 42% van 50Plus. En de Partij voor de Vrijheid 34%.

Stelling 7: Wat er op zondagsscholen of moskeescholen wordt geleerd heeft de Nederlandse staat niets mee te maken. Van de Partij van de Vrijheid is het daar 8% mee eens en 9% van de keizers van 50Plus en de VVD. Partij van de Dieren 11%, SP 13%, Forum van Democratie 14%, PvdA 15%, GroenLinks 16%, CDA 21% en D66 23%.

Commentaar: Het is als opvallend aan te merken dat 21% van de CDA kiezers en zelfs 23% van de D66 van mening zijn dat wat er op zondagsscholen of moskeescholen wordt geleerd de Nederlandse staat daar niets mee te maken heeft. Dat is meer dan een vijfde deel van hun electoraat. In welke wereld leven deze kiezers. Zijn zij voor radicalisering van dat deel van de bevolking die het islamitisch geloof aanhangen. Voorts valt op dat een meerderheid van de kiezers van de Partij voor de Vrijheid, Partij van de Dieren, 50Plus en het Forum van Democratie de vrijheid van onderwijs geen groot goed vinden. Welke communistische ideeën hebben deze partijen.

Lees ook:  MOSLIMVROUW zegt: “Kerstmis is beledigend voor moslims en het is ‘islamofoob’ om het te vieren of zelfs te erkennen”

Van alle andere stellingen is een forse meerderheid genoteerd. Al met al kan gesteld worden dat de Nederlandse bevolking wel klaar is met al dat gedoe over religie op scholen. Een meerderheid van 59% vindt dat religie op scholen moet worden afgeschaft. Van de ondervraagde Nederlanders vinden 85% dat het slecht is voor de integratie als kinderen naar een islamitische school gaan. Van de scholen die verschillen maken tussen mannen en vrouwen, en negatief zich uitten over homo’s, die moeten niet meer vanuit de overheid worden gefinancierd vindt 90%. Onze volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer en later in de Eerste Kamer weten wat ze moeten doen. Geen gespreksgroepen over dit of over dat en/of op de lange baan schuiven maar daadkracht tonen door deze kwestie aan te pakken. Volksvertegenwoordigers uw kiezers vragen om duidelijke wetgeving zonder aanzien van welk geloof ook die handelen of preken in strijd met onze beschaving.

Maandag 16 september 2019 | Breed ongenoegen over het gedrag van VVD-Minister Eric Wiebes binnen het kabinet Mark Rutte

Tijdens het wekelijkse coalitieoverleg zijn regeringspartijen CDA, D66 en ChristenUnie in toorn ontstoken over minister Eric Wiebes van Economische Zaken. In interviews met het Algemeen Dagblad en het Financiële Dagblad schond de VVD’er, volgens die partijen het Prinsjesdag embargo. Ook benoemde hij zichzelf tot de geestelijke vader van het veelbesproken investeringsfonds. Terwijl dat volgens ingewijden uit de koker van CDA-minister Wopke Hoekstra van Financiën komt. ‘CDA, D66 en ChristenUnie hebben premier Mark Rutte dringend verzocht Eric Wiebes op het matje te roepen’. Eric Wiebes ‘jokt en schendt de regels voor Prinsjesdag’, is de teneur.

Lees ook:  Valse profeet? Paus Franciscus organiseert bizarre drag queen-achtige circusvoorstelling in griezelige reptielenvormige Vaticaanse hal

De fractievoorzitters moeten op eieren lopen wordt hard op gezegd en hij kletst honderd uit, dat kan dus niet. Volgens bronnen moet Mark Rutte wat doen omdat anders volgend jaar alle ministers naar hartenlust de Prinsjesdag regels kunnen negeren. Ook wijzen betrokkenen erop dat Wopke Hoekstra al in december 2018 bezig was met het investeringsfonds. Eind april bracht hij het idee voor het eerst naar voren tijdens coalitie overleg over de zogenoemde ‘midterm review’ van het kabinet.

In die maand bereidde het kabinet ook de begroting voor volgend jaar voor. Eric Wiebes repte met geen woord over een investeringsfonds. Wel vroeg zijn staatssecretaris Mona Keijzer om 100 miljoen voor sleutel technologieën. Over het algemeen wordt gezegd wat VVD-er Eric Wiebes heeft gedaan is gênant. Pas eind juni, begin juli sprak Eric Wiebes voor het eerst over het investeringsfonds met Wopke Hoekstra. Dat gebeurde tijdens haardvuur-sessies, zoals de Minister van Financiën ze noemde. Dat hij nu in de media doet alsof hij het fonds heeft bedacht, zet kwaad bloed. Verder stet men dat Eric Wiebes via de media werkt aan zijn imago en dat deugt niet.

Commentaar: De irritatie is hoog in de coalitie. Eric Wiebes wordt gezien als een van de zwakkere ministers in het kabinet Mark Rutte III zien.

Lees ook:  Frankrijk moet slechts een week na heropening 70 scholen sluiten door nieuwe coronavirus opleving
Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments