Troonrede 2019: “Landgenoten, ik moet er volgend jaar geld bij hebben en mijn dochter heeft aan 1,5 miljoen niet genoeg

Troonrede 2019: “Landgenoten, ik moet er volgend jaar geld bij hebben en mijn dochter heeft aan 1,5 miljoen niet genoeg

17 september 2019 0 Door Indignatie redactie

“Landgenoten, ik moet er volgend jaar 9 ton bij hebben en mijn dochter heeft aan 1,5 miljoen niet genoeg, anders stop ik er mee en zoekt u het hier verder zelf maar uit. Ons huis staat op de rand van faillissement, de staat (o, dat ben ik zelf dus) moet nú ingrijpen!”

Dit hád hij kunnen zeggen. Er hadden nog wat dreigement achteraan kunnen worden gesmeten als “looden koogels en  scherpe dolken zijn uw deel, de gifbeker zal aan u niet meer voorbij gaan…” maar dat was niet nodig. Om in “het koninkrijk” meters te maken moet je door het stof voor een stelletje ongekozen en aangewaaide parasitaire nietsnutten die zichzelf ook nog “van Oranje” durven te noemen. Zijne majesteit dreunt een tekstje op, hare majesteit zit erbij en kijkt er naar, naar onze inschatting verdoofd door valium of nog erger. De fut is er af, de lol is er af, alles zakt tot onder N.A.P., dat heb je er van: keihard werken, niks verdienen en doen alsof je voornaam bent, terwijl je in Argentinië te boek staat als “iets ergs op de stoep”, foei!

De holle woorden van een voorleesstaatshoofd zullen voor velen nog naklinken. Wij hebben ze niet gehoord. Wij hebben het ook niet gevolgd, al was het alleen maar om de hoedjesparade niet te hoeven ondergaan. Wij willen er wel onze kop om verwedden, dat het “het koninkrijk” aan de Noordzee weer voor de wind gaat. Allemaal dankzij een daadkrachtig Kabinet_68, niet omdat de wereldeconomie weer wat is aangetrokken, op naar een volgende financiële crisis.

Lees ook:  Prinsjesdag: Prinses Amalia krijgt gewoon haar €263.000,00 uitkering plus 1,2 miljoen betaald door U!

Wij willen er ook onze kop om verwedden dat ondanks dit vrolijke bericht, de duimschroeven voor de belastingbetaler wederom verder zullen worden aangedraaid. Het is altijd weer leuk om in de krant te lezen dat weet ik hoeveel mensen er op vooruit gaan en er na een jaar achter komen wéér minder te hebben overgehouden door allerlei wisseltrucjes.  De voorleesmajesteit is uitstekend geschikt voor dit klusje, want hij komt uit een nest waar ze kunnen liegen als Bernhard. Bovendien gaat het hem boven de pet en dat noemt zich hoofd van de regering. “Het koninkrijk” met zijn onderdanen is gezegend met deze poppenkast, wat bezielt de mensen om daar te blijven zitten en zich uit te laten melken van de wieg tot het graf. Emigreren is de beste optie. Naar De Bataafsche Republiek. Een “koninkrijk” zonder “koning” is nog steeds een “koninkrijk”. Maar een “koninkrijk” zonder mensen is een voorleesrobot met een aangewaaid verdoofd huppeltje van niets, omringd door een likkende lakeienkliek. “Het koninkrijk” is in ieder geval moreel failliet.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Prinsen en huisjesmelken: 'Het is zo ordinair, plat en té gericht op winstbejag'

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  WTF: 'Koning betaalde niet voor privé-inrichting Huis ten Bosch' maar de belastingbetaler
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments