Trump veegt Israëlisch Dragnet-toezicht op Washington DC onder het tapijt

Trump veegt Israëlisch Dragnet-toezicht op Washington DC onder het tapijt

17 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De dader achter een enorm spionageschandaal in de Amerikaanse hoofdstad is  ontmaskerd . Een aantal bewakingsapparatuur die in de loop der jaren in het district Columbia was gevonden, was het werk van Israëlische spionnen. Maar het is onwaarschijnlijk dat de VS actie zal ondernemen.

Drie voormalige Amerikaanse functionarissen hebben Politico laten weten dat de apparaten – International Mobile Subscriber Identity (IMSI) -vangers of “Pijlstaartroggen” – die zijn ontdekt in de buurt van het Witte Huis, de Senaat en andere gevoelige locaties, tot de Israëlische regering behoorden.

Meestal gebruikt door politie, pijlstaartroggen, een dragnet in tegenstelling tot een gericht bewakingsapparaat, werken als miniatuur mobiele telefoon torens. Wanneer er een is ingesteld, zuigt deze alle mobiele telefooncommunicatie binnen een specifieke straal op en onderschept ze voordat ze de toren bereiken om te worden doorgestuurd naar de beoogde ontvanger. De verzonden metagegevens – inclusief teksten en andere privé-informatie – door iedereen binnen de straal kunnen vervolgens worden bekeken door degene die de Stingray bestuurt.

Freddie Martinez, uitvoerend directeur van Lucy Parsons Labs, een organisatie die met succes heeft gevochten voor openbaarmaking van de overheid over het gebruik van pijlstaartroggen, vertelde  MintPress Nieuws:

Deze apparaten zijn een extreem goedkope manier om te ontdekken wie een persoon of groep mensen zijn en hun bewegingen in realtime te volgen. Naarmate de prijs van technologie daalt, neemt het risico op intelligentie en bedrijfsspionage alleen maar toe. In een extreem voorbeeld kun je [een pijlstaartrog gebruiken] om erachter te komen iedereen die routinematig naar een ambassade gaat en probeert te leren over hun levenspatronen … Over het algemeen worden ze gebruikt om de realtime locatie van mensen te volgen of een persoon op basis van een ID, zoals hun telefoonnummers.

Ze [Pijlstaartroggen] kunnen functioneren vanwege technische exploits in mobiele netwerken en het is aan internationale instanties om het probleem te ‘verhelpen’. Gezien de miljarden telefoons die al in de wereld zijn en hoe complex het bereik van hun mogelijkheden is – van oudere modellen van 10 jaar geleden tot nieuwere 5G-apparaten – lijkt er geen trek te zijn in zo’n enorm technisch probleem.

Alex Rubinstein on Twitter

DHS confirms unauthorized Cell-Site Simulators in Washington, DC. This map from 2014 shows where 15 of the 18 known unauthorized Stingrays were in/around the District of Columbia.

John Kiriakou, de voormalige CIA-officier die het fluitje over het martelprogramma van het bureau blies, vertelde  MintPress  dat de Israëli’s een reputatie hebben voor harebrained of anderszins brutale operaties.

De Israëli’s zijn inderdaad berucht in de inlichtingengemeenschap voor het nemen van risico’s die andere inlichtingendiensten zelfs nooit zouden overwegen. De Israëli’s zijn ook beroemd om hun ‘wij tegen de wereld’-mentaliteit. Federale wetshandhavers hebben me verteld dat de Israëli’s tientallen, misschien honderden, inlichtingenagenten aan het werk zijn in de Verenigde Staten, zonder de toestemming of toestemming van de Amerikaanse regering, bij elke gelegenheid Amerikaanse geheimen stelen en zich inspannen om de beleidsgemeenschap te infiltreren, denktanks, overheid en defensiebedrijven. “

De bron traceren

De Amerikaanse overheid is al jaren op de hoogte van de apparaten – die ongeveer $ 150.000 per pop kosten. Maar in de afgelopen twee jaar concludeerden de FBI, de geheime dienst en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) dat de Israëli’s achter de operatie zaten.

Lees ook:  Politie neemt maskers in beslag die bedoeld zijn om antiracistische demonstranten te beschermen tegen COVID-19

Eén bron vertelde het stopcontact dat het analyseren van de apparaten “iets kan vertellen over hun geschiedenis, waar de onderdelen en stukken vandaan komen, hoe oud zijn ze, die er toegang toe hadden, en dat zal je helpen om te weten wat de oorsprong is. ”

Politico  rapporteert :

Hoewel de Chinezen, die regelmatig zijn betrapt op het uitvoeren van inlichtingenoperaties in de VS, ook als potentiële verdachten werden gezien, werd vastgesteld dat het onwaarschijnlijk was dat ze de apparaten zouden hebben geplaatst op basis van een nauwkeurige analyse van de apparaten. “

“Het was vrij duidelijk dat de Israëliërs verantwoordelijk waren,” vertelde een voormalige functionaris van de inlichtingendienst aan de publicatie.

De bronnen van de outlet gingen door over rode vlaggen die ze hadden gezien in termen van Israëlische spionage. “Er waren vermoedens dat zij [de Israëli’s” luisterden, “zei een, omdat zij” pronkten “met kennis die” moeilijk anders uit te leggen was. “

Ontkenningen die niemand kent weet

De hoogste niveaus van de Israëlische en Amerikaanse regeringen – respectievelijk premier Benjamin Netanyahu en president Donald Trump – hebben beide met heftige ontkenningen op het rapport gereageerd.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het Russische meesterwerk in Syrië: Iedereen wint

“Ik denk niet dat de Israëliërs ons bespioneren; Ik zou dat echt moeilijk geloven. Mijn relatie met Israël is geweldig geweest, ‘ vertelde Trump  aan  verslaggevers.

Elad Strohmayer, een woordvoerder van de Israëlische ambassade, zei: “Israël voert geen spionageoperaties uit in de Verenigde Staten, punt”, in reactie op de  Politico-  verslaggever. En Netanyahu weergalmde hetzelfde gesprekspunt: “We hebben een richtlijn, ik heb een richtlijn: geen inlichtingenwerk in de Verenigde Staten, geen spionnen.”

Het is een bewering die vaak wordt gedaan door Israëlische functionarissen en die vaak wordt bespot door Amerikaanse spionnen. Kiriakou vertelde  MintPress  dat de Israëli’s niet serieus moeten worden genomen. “Het is oneerlijk tot op het punt van aanstoot voor de Israëli’s om te protesteren dat ze de Verenigde Staten niet bespioneren,” zei hij.

Amerikaanse binnenlandse surveillance uitbesteden?

Volgens  Politico waren de doelwitten van de bewakingsapparatuur rond het Witte Huis mensen in de buurt van Trump, met wie hij regelmatig contact houdt. Dat jibes met eerdere voorbeelden van Israëlische spionage naar de VS – bijvoorbeeld, toen Netanyahu werd gemeld banden te hebben gebruikt tussen president Bill Clinton en intern Monica Lewinsky waarvan werd gezegd dat ze ‘stom’ waren als hefboom voor de vrijlating van Israëlische spion Jonathan Pollard uit de gevangenis.

spionage

De pijlstaartroggen werden voor het  eerst opgemerkt  door DHS, die samenwerkte met een privaat bedrijf genaamd ESD America om in januari 2017 door Washington te rijden met apparatuur om de apparaten te detecteren.

In antwoord op een brief waarin senator Ron Wyden (D-OR) hierover antwoorden vroeg, schreef DHS in maart 2018:

[De National Protection and Programs Directorate of DHS] gelooft dat het gebruik van deze apparaten door kwaadwillende actoren om mobiele gebruikers te volgen en te monitoren onwettig zou zijn en de beveiliging van communicatie zou kunnen bedreigen, resulterend in veiligheids-, economische en privacyrisico’s. [We zijn het erover eens] dat het gebruik van IMSI-catchers door regeringen van regeringen de Amerikaanse nationale en economische veiligheid kan bedreigen. “

De formulering van de afdeling is voorzichtig: het gebruik van kwalificaties zoals ‘kwaadwillende actoren’ en ‘kan bedreigen’. Maar het is nauwkeurig in zijn beoordeling van de economische en privacyrisico’s. De hoeveelheid metadata verzameld door Stingrays kan worden gebruikt om bijvoorbeeld een bedrijfsfusie, rechtszaken of de Federal Reserve te voorspellen die de rentetarieven veranderen, hebben experts  betoogd . Om nog maar te zwijgen over de privacybedreigingen voor mensen die zich bezighouden met activiteiten die door First Amendement worden beschermd – zoals de grote, jaarlijkse bijeenkomst tegen de conferentie van de Amerikaanse Israel Public Affairs Committee (AIPAC).

Martinez vertelde  MintPress:

Over het algemeen is de reden dat we niet veel over Stingrays horen, dat ze worden bediend door spionnen [op federaal en internationaal niveau] en politie op lokaal niveau. De details over wie ze bezit, hoe ze worden gebruikt en wat hun mogelijkheden zijn, blijven verborgen voor het publiek, via classificatiewetten of geheimhoudingsovereenkomsten. ”

Rapporten over documenten die werden geëfiltreerd door NSA-klokkenluider Edward Snowden, kenmerkte één bestand van de CIA als zijnde dat het delen van inlichtingen tussen de Verenigde Staten en Israël tegen derden ongeëvenaard is en dat Israël ook een uitgebreid spionagenetwerk had opgezet dat spionage tegen de VS uitvoerde

Terwijl de Verenigde Staten technisch verboden is (een regel die het systematisch ondermijnde, zoals ook uit de Snowden-documenten bleek) door zijn eigen burgers te bespioneren, roept Israël zelfs geen klap op de pols over de Stingray-operatie in DC: de Verenigde Staten accepteren en exploiteren van Israëlische inlichtingen verzameld op eigen bodem?

“Donald Trump heeft een nauwere relatie gehad met Israëlische leiders dan welke president in de Amerikaanse geschiedenis ook,” zei Kiriakou. “Ik denk dat het hem echt niets kan schelen dat de Israëliërs de Verenigde Staten bespioneren. Ik denk dat hij hierin de schade niet ziet en zich er niet door bedreigd voelt. ‘Lees ook:  Het Coronavirus is de ergste nachtmerrie van Trump

Comments

comments