Trump zegt dat de militaire reactie op de aanval op Saoedi-Arabië ‘evenredig’ zal zijn

Trump zegt dat de militaire reactie op de aanval op Saoedi-Arabië ‘evenredig’ zal zijn

17 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Trump administratie ambtenaren vertellen verslaggevers en dat er geen twijfel over bestaat dat de aanval op de olieproductiefaciliteiten in Saoedi-Arabië afkomstig was van Iraanse bodem, hoewel Trump zelf minder dogmatisch is in zijn openbare verklaringen. 

Het lijkt erop dat Trump al het bewijs wil hebben voordat hij een definitieve beslissing neemt over wat te doen, maar hij neigt duidelijk naar militaire actie tegen Iran. En wanneer we Iran raken, is de kans zeer groot dat ze terug zullen slaan. In feite hebben de Iraniërs al ondubbelzinnig verklaard dat ze zichzelf zullen verdedigen . Zoals ik gisteren heb besproken , worden we mogelijk geconfronteerd met een scenario dat uiteindelijk zou kunnen leiden tot Wereldoorlog 3.

Het is waar dat Trump verslaggevers maandag heeft verteld dat hij geen oorlog wil, maar dat er misschien toch oorlog komt. Als het bewijs dat hij wordt getoond duidelijk aantoont dat de aanval op Saoedi-Arabië uit Iran kwam, zal president Trump zich gedwongen voelen militair te reageren.

Trump heeft aangegeven dat hij alle bewijs zal hebben dat hij zeer snel een definitieve beslissing moet nemen, en toen een verslaggever Trump vroeg of een militair antwoord op de aanval op Saoedi-Arabië “evenredig” zou zijn, reageerde Trump bevestigend …

‘Ik denk dat we gewoon de laatste cijfers willen weten en kijken – Je kijkt naar een vector en je kijkt naar – er zijn veel verschillende dingen waar we naar kunnen kijken,’ vertelde Trump aan DailyMail.com toen hij het Witte Huis verliet voor New Mexico. ‘En we zullen het de komende vrij korte tijd zeker weten.’

Op de vraag of hij militaire actie zou bevelen als hij zeker weet wie er achter de aanval zat, zei Trump: ‘Dan gaan we beslissen.’

Toen een verslaggever vroeg of het antwoord evenredig zou zijn, antwoordde Trump: ‘Ik zou ja zeggen’.

Met andere woorden, als uiteindelijk wordt vastgesteld dat Iran achter de aanval op de Saudi-olieproductiefaciliteiten zat, zouden we waarschijnlijk verwachten dat de VS in ruil daarvoor vergelijkbare faciliteiten in Iran zouden treffen.

Een dergelijke aanval kan een veel breder conflict veroorzaken, en het kan gemakkelijk een reeks gebeurtenissen veroorzaken die niemand zal kunnen stoppen.

Hoewel de Houthi-rebellen in Jemen publiekelijk de verantwoordelijkheid hebben genomen voor de aanval in Saoedi-Arabië, komt op dit moment vrijwel iedereen tot de conclusie dat Iran het heeft gedaan.

Dit is bijvoorbeeld wat de Saudi-geleide militaire coalitie in Jemen zegt …

De door Saudi geleide militaire coalitie die tegen de Houthi-beweging van Jemen vocht, zei maandag dat de aanval op Saoedi-Arabische oliefabrieken werd uitgevoerd met Iraanse wapens en volgens voorlopige bevindingen niet vanuit Jemen werd gelanceerd.

Woordvoerder van de coalitie kolonel Turki al-Malki zei dat een onderzoek naar de stakingen van zaterdag, die waren beweerd door de Iran-gealigneerde Houthi-groep, nog steeds bezig was met het bepalen van de lanceerlocatie.

En een “senior ambtenaar van de Trump-administratie” heeft ABC News verteld dat de VS solide bewijzen hebben dat de Iraniërs “bijna een dozijn kruisraketten en meer dan 20 drones vanaf hun grondgebied lanceerden” …

Iran lanceerde bijna een dozijn kruisraketten en meer dan 20 drones vanaf zijn grondgebied in de aanval op een belangrijke Saoedische oliefaciliteit zaterdag, vertelde een hoge Trump-administratief ambtenaar ABC News zondag.

Het is een buitengewone beschuldiging dat Iran raketten en drones gebruikte om zijn buurman en rivaal Saoedi-Arabië aan te vallen, terwijl de regio aan de rand van hoge spanningen wankelt.

Bovendien, CNN meldt dat een niet nader genoemde “Amerikaanse functionaris” hen heeft verteld dat de Trump bestuur “heeft kunnen constateren dat de aanval afkomstig is van binnen Iran” …

De VS hebben ten minste één Amerikaanse bondgenoot in het Midden-Oosten verteld dat zij over inlichtingen beschikken waaruit blijkt dat de lancering “waarschijnlijk” afkomstig was uit podia in Iran, maar zij hebben die inlichtingen nog niet gedeeld. “Het is één ding om ons te vertellen, het is iets anders om ons te tonen”, zei een diplomaat uit de regio.

Een Amerikaanse functionaris vertelt CNN afzonderlijk dat de VS hebben vastgesteld dat de aanval vanuit Iran is ontstaan. De ambtenaar sprak op voorwaarde van anonimiteit.

Dus het klinkt alsof de beslissing al is genomen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Waarom Amerikanen bang zijn om racistisch genoemd te worden?

En zelfs president Trump zelf vertelt de pers dat het lijkt alsof Iran verantwoordelijk is …

Een dag na het dreigen met een gewapend antwoord op een aanval op Saoedi-Arabische oliefaciliteiten, zei president Donald Trump maandag dat het lijkt alsof Iran verantwoordelijk was – maar hij wil geen oorlog.

“Nou, het ziet er zo uit,” zei Trump toen hem werd gevraagd of Iran verantwoordelijk is voor de raket en drone dit weekend toeslaat op een belangrijke oliebron voor de Saoedi’s en de wereld. “Zodra we erachter komen, laten we het je weten. Maar het ziet er wel zo uit. ‘

Ik denk dat Trump aarzelt om het leger daadwerkelijk te gebruiken, en hij wil absoluut de VS niet in weer een eindeloze oorlog in het Midden-Oosten krijgen.

Maar als het aan hem getoonde bewijs erop wijst dat Iran de Saoedische olieproductiefaciliteiten direct heeft aangevallen, zal de druk op hem om iets te doen enorm zijn.

Op dit moment roept zelfs een van de beste Democraten in de Senaat op tot een militaire reactie “als dat is wat de intelligentie ondersteunt” …

Senator Christopher Coons (D-Del.) Zei maandag dat de VS mogelijk militair geweld tegen Iran moet gebruiken als inlichtingenrapporten bepalen dat Teheran achter de recente aanvallen op twee Saoedische olieraffinaderijen zat.

“Dit is misschien wel het ding dat vraagt ​​om militaire actie tegen Iran als dat is wat de intelligentie ondersteunt,” zei Coons maandag op “Fox & Friends.”

Hoe graag de Democraten Trump ook aanvallen, de meeste van hen gaan gewoon niet in tegen de inlichtingengemeenschap. En als de inlichtingen uiteindelijk aangeven dat Iran verantwoordelijk was voor de aanval, zullen de meeste Democraten in het Congres uiteindelijk een militaire optie steunen.

Uiteindelijk is het zo moeilijk om te voorspellen wat Trump zal doen als het tijd is om een ​​definitieve beslissing te nemen. In juni stopte hij op het laatste moment met een militaire aanval op Iran, en het is heel goed mogelijk dat zoiets weer zou kunnen gebeuren.

En zoals het er nu uitziet, dringen de Russen er duidelijk op aan dat Trump niet de trekker overhaalt …

Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov, gevraagd naar de verklaring van de VS, zei: “We hebben een negatieve houding ten opzichte van toenemende spanningen in de regio en roepen alle landen in de regio en daarbuiten op om overhaaste stappen of conclusies die de destabilisatie kunnen verdiepen te vermijden.”

In een afzonderlijke verklaring op maandag zei het Russische ministerie van buitenlandse zaken dat het geloofde dat de uitwisseling van stakingen op burgerdoelen “een direct gevolg was van de aanhoudende scherpe militaire en politieke crisis in Jemen”.

Bovendien waarschuwen de Chinezen dat een “wraakaanval” tegen Iran ertoe kan leiden dat de regio “uit de hand loopt” …

China heeft president Trump gewaarschuwd dat hij door warhawks wordt gemanipuleerd om te geloven in “complottheorieën” dat Teheran achter de aanval op Saoedische oliefaciliteiten zat en dat elke “wraakaanval” op Iran ertoe kan leiden dat het Midden-Oosten “uit de hand loopt”.

De waarschuwing was vervat in een redactioneel artikel van de Global Times, dat algemeen wordt erkend als een spreekbuis van de Communistische Partij.

De Russen en de Chinezen begrijpen allebei hoe dicht we mogelijk in de buurt van Wereldoorlog 3 zijn, en ze willen allebei wanhopig een dergelijk scenario vermijden.

Helaas leven we in een tijd van oorlogen en geruchten van oorlogen en lijken omstandigheden onverbiddelijk de hele wereld naar militair conflict te trekken.

Het lijkt er zeker op dat Trump graag een oorlog met Iran wil vermijden, maar is er op dit punt een duidelijke uitweg?

Als de informatie die hem wordt gepresenteerd duidelijk aangeeft dat Iran verantwoordelijk was voor de aanval op Saoedi-Arabië, zal het voor hem buitengewoon moeilijk worden om niets te doen.

Het is dus heel waarschijnlijk dat er een “evenredige reactie” komt, en dat zou een reeks gebeurtenissen kunnen veroorzaken die niemand zal kunnen beheersen.Lees ook:  Amerikaanse verkiezingen voor november 2020, COVID19, The Great Reset & The New Normal

Comments

comments