Bent u al in paniek naar de zolder gerend om al uw oude fotoboeken te kuisen?

Bent u al in paniek naar de zolder gerend om al uw oude fotoboeken te kuisen?

20 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De extreem politiek-correcte premier van Canada is ontmaskerd als een racist. Iemand heeft een foto van hem opgedoken uit een jaarboek van de universiteit waar hij ooit lesgaf. Op die foto is hij te zien met zwarte schmink op zijn gezicht. Hij gaat nu diep door het stof. Zo kort voor de verkiezingen is dit een onthulling die hij niet kan gebruiken. Zijn opponenten van de ‘Conservatieve Partij‘ en de ‘Nieuwe Democraten‘, maken gehakt van hem.

David Cochrane on Twitter

Time magazine has just dropped a bombshell report on ⁦@JustinTrudeau⁩ We are with the campaign now. We are told Trudeau will address this before his plane takes off. Photo Shows Justin Trudeau in Brownface at ‘Arabian Nights’ Party | Time https://t.co/LzDSPaGEiN

Iedereen die ooit ‘Zwarte Piet‘ is geweest in zijn of haar leven, bevindt zich nu in de gevarenzone. In het bijzonder degenen met een ‘BullShit‘-baan. Voor u een ander, want wat u doet, doet er niet toe. Uw eigen fotoboeken censureren zal als regel niet genoeg zijn. Goede kans dat iemand anders nog net zo’n foto heeft als het een publiek optreden betrof. Als het een bescheiden partijtje was, met een beperkt aantal aanwezigen, vóór de tijd van mobiele telefoons met digitale camera’s, kan het nuttig zijn ‘dirt‘ over de andere aanwezigen te verzamelen. Of een verhaal te bedenken waarin u onthult dat u destijds voor een geheime dienst werkte, waarmee u ‘Above the Paygrade‘ bent gestegen van degenen die u de maat willen nemen.

Als uw dagelijkse beslommeringen écht grof geld opleveren, dan zijn er mensen die niet terugdeinzen voor liquidaties, of ‘Drone Swarms‘, en andere complexe manieren om iemand ervan te overtuigen dat het zaak is te zwijgen.

Ergens boven dit ondermaanse, surrealistische tafereel, bevinden zich organisaties waarvoor het allemaal een ‘open boek‘ is. Die met een druk op de knop weten waar iemand zich bevindt, en waar hij of zij mee bezig is. Althans, dat is de indruk die Snowden wekt in zijn boek, ‘Permanent Record‘, en de interviews en Twitter-correspondentie die de presentatie ondersteunen. Hij was de ultieme ‘insider‘, maar staat alweer een tijdje buiten. Wat betekent dat het nu eerder nog vele malen intenser is, die ‘surveillance‘.

Lees ook:  Geheugenmanipulatie: onderzoekers willen opzettelijk herinneringen wissen

Als je die alwetende ‘databases koppelt aan geavanceerde robottechnologie, krijg je het soort wereld waar ‘Hollywood‘ al zoveel films over heeft geproduceerd in de ‘SciFi‘-sfeer. Als regel niet de meest positieve, opbeurende films. Een ingenieur die voor Google robots in elkaar heeft geknutseld, ziet het somber in. Maar je kunt het ook somber inzien zonder de toevoeging van robots als de ‘killers‘. De wetenschap staat niet stil, en het zou mij verbazen als er niet ergens ijverig wordt gewerkt aan het perfectioneren van manieren om mensen tegen elkaar op te zetten, zodat de robots schone handen kunnen houden.

Naast de mensen die het somber inzien, wemelt het uiteraard van de mensen die juist erg enthousiast zijn over de mooie mogelijkheden die zij zien. In die sector van de samenleving vinden we louter mensen die om het hardst schreeuwen dat ze ‘niks te verbergen hebben‘. Niet dat ze een roomblanke ziel hebben, en het glansrijk van Moeder Theresa en Dr. Martin Luther King zouden winnen als er een competitie zou worden uitgeschreven voor mensen met een nobele ziel. Maar ze schatten zelf in dat hun zonden in de categorie ‘normaal‘ vallen. Nooit als ‘Zwarte Piet’ verkleed over straat gegaan.

Onder de sceptici, die de ontwikkelingen wantrouwen, ook al hebben ze niet onmiddellijk iets te vrezen, waar ik mijzelf toe reken, en de mensen die al wel ooit voor ‘Zwarte Piet‘ hebben gespeeld, wordt nagedacht over wegen om zich te handhaven in de ‘surveillance-state‘ die eraan zit te komen. Die van het Kafkaiaanse permanente proces, willekeurige wetten en regels, en vonnissen die niet zijn te herleiden tot een gemeenschappelijke noemer. De sceptici hebben nog een keuze. Ze kunnen een puur menselijke ‘straight shooter’ worden, of blijven. Niet zonder fouten, maar zonder schuld of schaamte. Of ze kunnen zich voegen in de nieuwe trend: 24/7 over alles liegen. Ook, of zelfs juist, tegen jezelf.

Lees ook:  SCHANDE EN BELACHELIJK: Hoe $ 15 miljard aan bonussen de Canadese bankiers somber maakt

Het komt mij voor dat ook de mensen die dromen van de mooie mogelijkheden, en er zeker van zijn dat we de schaduwkanten nog wel onder de knie krijgen, omdat onze politici daar hard aan werken, bedrogen uit zullen komen. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik denk dat de ‘straight shooters‘ aan het eind van de dag met de eer gaan strijken, maar daar ziet het op dit moment nog niet naar uit. Of we moeten hoop putten uit de presentie van UFO’s, met wezens die hoe dan ook over meer intelligentie beschikken dan wij, die hier op aarde orde op zaken komen stellen? lijkt mij een ‘Long Shot’. Ook nu de Amerikanen hebben toegegeven dat filmpjes waarop UFO’s te zien zijn authentiek zijn. Waarom zou dat niet ook gelogen zijn, net als dat verhaal van Sinterklaas en de Roetveegpiet? Wie die Sinterklaas is, dat kun je niet zien. Maar die Roetveegpiet is overduidelijk die acteur van de Jumbo-reclame, die zo leuk met modelletjes van een race-auto speelt op de keukentafel, terwijl zijn moeder vrouw de boodschappen in de koelkast zet, of een andere rijkelijk betaalde kracht uit een karakteristieke ‘John de Mol‘-productie die een beetje bijbeunt als proto-Trudeau.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Canadese 'Srebrenica Genocide Ontkenningswet': wanneer zelfs de waarheid geen verdediging is

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments