Staat Californië voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis op het punt geraakt te worden door een orkaan?

Staat Californië voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis op het punt geraakt te worden door een orkaan?

20 september 2019 0 Door Indignatie redactie

In de hele geschiedenis van de VS is een orkaan nooit aan land gekomen in de staat Californië. Dus als zoiets daadwerkelijk zou gebeuren, zou het als een buitengewoon ongewone gebeurtenis worden beschouwd. 

Welnu, op dit moment wervelen er drie zeer gevaarlijke tropische stormen in de oostelijke Stille Oceaan. Tropische storm Kiko zal naar verwachting geen serieuze bedreiging vormen voor het aanlanden, maar Tropical Storm Lorena en Tropical Storm Mario “worden naar verwachting orkanen tegen vrijdag wanneer ze de Mexicaanse kust naderen”. Tropische storm Lorena is de meer directe dreiging en de laatste voorspelling is dat het zaterdag het schiereiland Baja California in Mexico zal bereiken. Als het orkaan kracht behoudt en blijft rijden langs de westkust, is het heel goed mogelijk dat we iets kunnen zien dat we nog nooit eerder hebben gezien. De meeste voorspellers willen er nog niet al te veel over praten, omdat het echt een ongekende gebeurtenis zou zijn, maar er is echt een kans dat Californië voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis door een orkaan wordt geraakt.

Laten we een beetje teruggaan en het grotere plaatje bekijken. Volgens USA Today worden op dit moment zes recordstormen gevolgd door meteorologen, en drie daarvan liggen in de oostelijke Stille Oceaan …

Natuurlijk, het is midden in het orkaanseizoen. Maar dit is belachelijk.

De zes genoemde stormen wervelden meteen deze week in de Atlantische Oceaan en de Pacific vestigden een record, meldden voorspellers.

“Terwijl Humberto en Kiko ronddraaiden in de Atlantische Oceaan en de oostelijke Stille Oceaan, vormden dinsdag vier nieuwe tropische cyclonen: Imelda en Jerry in het Atlantische bekken en Mario en Lorena in het oostelijke deel van de Stille Oceaan,” meldde het weerkanaal.

Tropische storm Lorena zal naar verwachting binnenkort een orkaan worden, en volgens het Weather Channel zijn al orkaanwaarschuwingen afgegeven voor een groot deel van het schiereiland Baja California …

Een orkaanwaarschuwing is geplaatst op het schiereiland Baja California van La Paz tot Santa Fe, Mexico. Dit betekent dat orkaan-krachtwinden (74-plus mph) ergens binnen het waarschuwingsgebied worden verwacht – in dit geval binnen de komende 24 uur. De voorbereidingen om het leven en eigendommen te beschermen moeten snel worden afgerond.

Het geprojecteerde spoor van de storm zal het heel dicht bij Zuid-Californië brengen , maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat het aan land zal komen. Er kunnen nog zoveel dingen gebeuren, en zoals we de afgelopen weken hebben gezien, is het voorspellen van het gedrag van orkanen geen exacte wetenschap.

Maar als Lorena of Mario langs de kust van Californië aan land komen, wordt het echt een historische gebeurtenis. Volgens NASA is er nooit een gedocumenteerd geval geweest van een orkaan die landde in de staat …

Hoewel er nooit een gedocumenteerd geval is geweest van een orkaan die landde in Californië , heeft de Golden State zijn aandeel gehad in run-ins en close calls met tropische cyclonen. In feite is Californië in elk decennium sinds 1900 getroffen door ten minste een paar tropische cyclonen. Gedurende die periode brachten drie van die stormen stormachtige winden naar Californië: een naamloze tropische storm in Californië in 1939, Kathleen in 1976 en Nora in 1997. Maar de primaire bedreiging van tropische cyclonen in Californië is geen wind of stormvloed. Het is regenval – soms hevig – die heeft geleid tot overstromingen, schade en soms tot slachtoffers.

Dus we hebben het over iets dat als een buitengewoon vreemde gebeurtenis zou worden beschouwd.

De belangrijkste reden waarom orkanen meestal nooit aanlanden in Californië, is omdat het water voor de kust van Californië meestal vrij koud is. Het volgende komt van Wikipedia …

Lees ook:  Een indicator met een 100% perfect trackrecord van voorspellende recessies zegt dat er nog een komt

Tropische cyclonen vereisen meestal zeer warm water tot diepte, meestal boven 26,5 ° C (80 ° F) tot een diepte van 50 meter (160 ft). [1] De wateren buiten Californië zijn echter zelfs in de zomer koud. Ze stijgen zelden boven 24 ° C (75 ° F) in het nabije kustgebied van Zuid-Californië, [2] en blijven meestal onder 17 ° C (63 ° F) langs de meeste rest van de kust en buitenste kustwateren, hoewel El Niño evenementen kunnen het water enigszins verwarmen. Dit is voornamelijk te wijten aan de uitgebreide opwelling van koudere ondergrondse wateren veroorzaakt door de heersende noordwestelijke winden die door het Ekman-effect werken. De wind drijft oppervlaktewater rechts van de windstroom, dat is offshore, dat water van onderen opzuigt om het te vervangen. De opwelling koelt verder de toch al koele California Current die van noord naar zuid loopt langs de kust van Californië en zelfs een groot deel van de kust van Baja California .

Maar nu heeft een “vreemde anomalie” ervoor gezorgd dat de watertemperatuur in de regio dramatisch is gestegen. Het volgende komt uit een artikel dat ik eerder deze maand publiceerde …

Het wordt “de Pacifische hittegolf van de zee van 2019” genoemd en ambtenaren waarschuwen dat het zeer beangstigende gevolgen kan hebben als het niet snel verdwijnt. Op dit moment is er een enorme hoeveelheid water die zich uitstrekt van Noord-Alaska tot Zuid-Californië, waar de watertemperaturen snel zijn gestegen tot zeer gevaarlijke niveaus. In feite is de watertemperatuur op sommige plekken al “zo veel als 6 graden Fahrenheit boven normaal”, en er is een enorme bezorgdheid over wat er zal gebeuren als het water nog warmer wordt. Op dit moment zijn de dingen al zo erg dat we worden gewaarschuwd dat deze vreemde anomalie “het mariene leven zou kunnen verwoesten en commerciële visserij zou kunnen decimeren” langs de hele westkust.

Dit betekent dat de omstandigheden langs de westkust van de Verenigde Staten nu vrij gunstig zijn voor grote stormen, en het maakt het veel minder waarschijnlijk dat Lorena en Mario snel weg zullen bruisen zodra ze verder naar het noorden volgen.

En als Lorena of Mario in Californië aankomen, zullen velen dat als een heel, heel verontrustend teken beschouwen .

Laten we eens kijken wat we op dit uur weten.

We weten dat Tropical Storm Lorena en Tropical Storm Mario allebei naar verwachting binnenkort orkanen worden, en we weten dat Lorena en Mario allebei langs de Mexicaanse kust in noordelijke richting naar Californië volgen.

En we weten ook dat de watertemperatuur langs de kust van Californië momenteel veel, veel hoger is dan normaal, waardoor buitengewoon gunstige omstandigheden voor stormen zoals Lorena en Mario worden gecreëerd.

Dat betekent niet dat ze allebei in Californië zullen landen, maar het betekent wel dat we deze stormen de komende dagen heel goed in de gaten moeten houden.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  COVID-19 zal waarschijnlijk endemisch worden - hier is wat dat betekent

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Binnen in de hectische druk om Trump gratie te verlenen…. Iedereen
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments