Amerikaanse experts waarschuwen voor gezondheidsrisico’s: meer dan 900 gewonden en acht doden door e-sigaretten

Amerikaanse experts waarschuwen voor gezondheidsrisico’s: meer dan 900 gewonden en acht doden door e-sigaretten

21 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De gezondheidsautoriteiten bevestigden de achtste dode. In totaal lijden meer dan 900 mensen aan ernstige longziekten. Ze hadden eerder e-sigaretten gebruikt.

Het aantal sterfgevallen door e-sigaretten in de VS is gestegen tot acht. De verantwoordelijke gezondheidsautoriteit bevestigde de eerste dood in de staat Missouri. Nationaal is het de achtste doden.

Ondanks honderden ernstige longletsels door e-sigaretten, zeggen twee Amerikaanse experts dat er een gezondheidsrisico is voor epidemische proporties. Tot gisteren hebben meer dan 900 gevallen van ernstige longziekte gerelateerd aan dampen plaatsgevonden in de VS en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Volgens de experts stierven vrijdag 8 mensen aan longschade.

Al in dinsdag was New York de tweede Amerikaanse staat in Michigan die een verbod op e-sigaretten met een aroma oplegde, maar het spaart die met menthol- of tabakaroma. De “nood” -wet van gouverneur Andrew Cuomo werd dinsdag goedgekeurd door de verantwoordelijke Raad voor volksgezondheid en volksgezondheid. Het treedt onmiddellijk in werking.

Amerikaanse regering plant landelijk verbod op gearomatiseerde e-sigaretten

Het staat buiten kijf dat fabrikanten van e-sigaretten “bewust smaken zoals kauwgom, suikerspin of Captain Crunch gebruiken om jonge mensen te verslaan”, aldus Cuomo. “Dit is een gezondheidscrisis, en het eindigt vandaag.” Bescherm het verbod

talloze jonge mensen die dure, ongezonde en potentieel levensbedreigende gewoonten ontwikkelen die een leven lang meegaan “.

De Amerikaanse regering plant ook een nationaal verbod op gearomatiseerde e-sigaretten. De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten zijn gealarmeerd door een golf van ernstige longaandoeningen die vermoedelijk verband houdt met e-sigaretten. Veel van de patiënten zijn jonge mensen.

De grote tabaksfabrikanten hebben de afgelopen jaren agressief reclame gemaakt voor e-sigaretten op zoek naar nieuwe klanten: volgens hen zijn deze producten aanzienlijk minder gevaarlijk dan traditionele sigaretten en kunnen zij rokers helpen om volledig over te schakelen op “veiligere” alternatieven.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vormen apparaten op batterijen die met nicotine beladen vloeistoffen verdampen gezondheidsrisico’s voor de consument. Het vereist daarom hun regulering. Critici zijn vooral bang dat zij adolescenten zullen introduceren in het gebruik van tabak. (AFP / dpa)

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump is van plan gearomatiseerde e-sigaretten te verbieden

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Gezondheid Vrijheid wordt overal in de westerse wereld vernietigd
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments