Amerikaanse experts waarschuwen voor gezondheidsrisico’s: meer dan 900 gewonden en acht doden door e-sigaretten


De gezondheidsautoriteiten bevestigden de achtste dode. In totaal lijden meer dan 900 mensen aan ernstige longziekten. Ze hadden eerder e-sigaretten gebruikt.

Het aantal sterfgevallen door e-sigaretten in de VS is gestegen tot acht. De verantwoordelijke gezondheidsautoriteit bevestigde de eerste dood in de staat Missouri. Nationaal is het de achtste doden.

Ondanks honderden ernstige longletsels door e-sigaretten, zeggen twee Amerikaanse experts dat er een gezondheidsrisico is voor epidemische proporties. Tot gisteren hebben meer dan 900 gevallen van ernstige longziekte gerelateerd aan dampen plaatsgevonden in de VS en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Volgens de experts stierven vrijdag 8 mensen aan longschade.

Al in dinsdag was New York de tweede Amerikaanse staat in Michigan die een verbod op e-sigaretten met een aroma oplegde, maar het spaart die met menthol- of tabakaroma. De “nood” -wet van gouverneur Andrew Cuomo werd dinsdag goedgekeurd door de verantwoordelijke Raad voor volksgezondheid en volksgezondheid. Het treedt onmiddellijk in werking.

Amerikaanse regering plant landelijk verbod op gearomatiseerde e-sigaretten

Het staat buiten kijf dat fabrikanten van e-sigaretten “bewust smaken zoals kauwgom, suikerspin of Captain Crunch gebruiken om jonge mensen te verslaan”, aldus Cuomo. “Dit is een gezondheidscrisis, en het eindigt vandaag.” Bescherm het verbod

talloze jonge mensen die dure, ongezonde en potentieel levensbedreigende gewoonten ontwikkelen die een leven lang meegaan “.

De Amerikaanse regering plant ook een nationaal verbod op gearomatiseerde e-sigaretten. De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten zijn gealarmeerd door een golf van ernstige longaandoeningen die vermoedelijk verband houdt met e-sigaretten. Veel van de patiënten zijn jonge mensen.

De grote tabaksfabrikanten hebben de afgelopen jaren agressief reclame gemaakt voor e-sigaretten op zoek naar nieuwe klanten: volgens hen zijn deze producten aanzienlijk minder gevaarlijk dan traditionele sigaretten en kunnen zij rokers helpen om volledig over te schakelen op “veiligere” alternatieven.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vormen apparaten op batterijen die met nicotine beladen vloeistoffen verdampen gezondheidsrisico’s voor de consument. Het vereist daarom hun regulering. Critici zijn vooral bang dat zij adolescenten zullen introduceren in het gebruik van tabak. (AFP / dpa)

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord