Het Oekraïense schandaal van Trump verbergt zich duidelijk

Het Oekraïense schandaal van Trump verbergt zich duidelijk

21 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Rudy Giuliani verscheen gisteravond op CNN en wekte furore door openlijk te bekennen dat hij de Oekraïense regering onder druk had gezet om Joe Biden te onderzoeken. De ogenschijnlijke openbaring werd versterkt door Giuliani die aanvankelijk de aanklacht ontkende voordat hij deze toegaf. Gevraagd door Chris Cuomo, “Heb je de Oekraïne gevraagd om Joe Biden te onderzoeken?” Giuliani antwoordde: “Nee, eigenlijk deed ik dat niet”, voordat hij verder ging met uitleggen hoe hij dat precies deed, en deze aanleiding gaf tot deze uitwisseling:

Cuomo: “Dus je hebt Oekraïne gevraagd om naar Joe Biden te kijken?”

Giuliani: “Natuurlijk deed ik dat.”

Maar Rudy bekende deze maanden geleden zelfs. Inderdaad, het hele complot heeft in het volle zicht gezeten, een gigantisch schandaal dat de media en de oppositie gedeeltelijk in verwarring heeft gebracht, gedeeltelijk door haar naaktheid.

In de afgelopen dagen is er een schijnbaar nieuw schandaal opgetreden: rapporten van een klokkenluider met intelligentie die verontrustend gedrag van president Trump tegenkwam en zijn klacht had vernietigd in kennelijke overtreding van de wet. De klacht blijkt verband te houden met het Oekraïense schandaal, dat duidelijk zichtbaar is geweest. The Wall Street Journal meldt dat Trump in een telefoongesprek met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky herhaaldelijk zijn tegenpartij onder druk zette om met Giuliani samen te werken aan een onderzoek naar Biden. We leren meer details van een verhaal waarvan de bredere contouren meer maanden duidelijk zijn geweest.

We weten sinds afgelopen voorjaar dat Trump, die via Giuliani werkt, Oekraïne onder druk zet om Joe Biden vuil te maken. Het vermeende wangedrag van Biden betreft zijn werk als vice-president onder de Obama-regering. De aantijging is dat Biden vermoedelijk een Oekraïense officier van justitie wilde ontslaan die de zaak van zijn zoon in het land propageerde. De aantijging tegen Biden is volkomen ongegrond. In feite, zoals Bloomberg News ontdekte, was de vervolging voltooid voordat Biden een standpunt innam, de officier van justitie werd algemeen als corrupt beschouwd, zijn ontslag was consistent met de pro-democratie agenda van de regering en de regering Obama steunde toch het onderzoek naar Hunter Biden.

Lees ook:  De privatisering van wereldwijde chaos

Natuurlijk hoeven de aantijgingen er geen verdienste aan te hebben. Alleen al het bestaan ​​van een onderzoek is voldoende haak voor algemeen nieuws om de beschuldigingen als een open vraag te behandelen, en voor conservatief nieuws om de schuld als voorbestemd te behandelen. En daarom heeft Trump Oekraïne onder druk gezet om op zijn minst de claims van Giuliani te onderzoeken.

Het feit dat Trump Oekraïne hiertoe dwingt, is geen geheim. Afgelopen lente gaf Giuliani de New York Times een reeks waanzinnig belastende citaten, zoals: “We bemoeien ons niet met een verkiezing; we bemoeien ons met een onderzoek, waartoe we het recht hebben om te doen, ”en“ Er is niets illegaals aan. Iemand zou kunnen zeggen dat het ongepast is, “en” Ik ga [Oekraïne] redenen geven waarom ze [het onderzoek] niet zouden moeten stoppen, omdat die informatie zeer, zeer nuttig zal zijn voor mijn cliënt, en kan blijken te zijn nuttig om mijn regering. ”Merk op hoe de laatste regel, Giuliani zelfs de belangen van zijn cliënt, Trump, erkent, verschillen van de belangen van de Amerikaanse overheid – terwijl hij beweert dat hij wil dat Oekraïne beide helpt .

Deze agenda was geen geheim toen Trump in juli met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky sprak. De openbare samenvatting van Oekraïne van een telefoongesprek tussen zijn president en Trump merkte op: “Donald Trump is ervan overtuigd dat de nieuwe Oekraïense regering in staat zal zijn om het imago van Oekraïne snel te verbeteren, een volledig onderzoek naar gevallen van corruptie, die de interactie tussen Oekraïne en de VS remde. ”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenEn aan het begin van deze maand, toen een verslaggever vice-president Mike Pence vroeg of de regering steun voor Oekraïne ophield als hefboom om het te dwingen Biden te onderzoeken, ontkende hij het niet. In plaats daarvan onderstreepte hij de dreiging:

Maar zoals president Trump me duidelijk heeft gemaakt, maken we ons grote zorgen over corruptie. En gelukkig werd president Zelensky doorslaggevend gekozen voor een anticorruptieboodschap. En hij en ik bespraken gisteren dat terwijl hij zijn kabinet assembleerde en zijn parlement bijeenkwam, dat hij me in het begin al vertelde dat er meer dan 250 wetsontwerpen zijn ingediend – die betrekking hebben op de kwestie van openbare corruptie en echt herstel van de integriteit van het openbare proces.

Ik bedoel, om extra belastingbetaler [geld] in Oekraïne te investeren, wil de president er zeker van zijn dat die middelen echt hun weg vinden naar het soort investeringen dat zal bijdragen aan veiligheid en stabiliteit in Oekraïne. En dat is een verwachting die het Amerikaanse volk heeft en de president heel duidelijk heeft uitgesproken.

Dit is slechts het vernietigende bewijs aan de oppervlakte. De klokkenluiderszaak omvat onbekend bewijsmateriaal dat al dan niet substantieel bijdraagt ​​aan de reeds voor de hand liggende schuld. Tot nu toe heeft rapportage uitgewezen dat een lid van de inlichtingengemeenschap gealarmeerd was door een belofte die Trump aan een buitenlandse leider deed en dat dit zijn drukcampagne tegen Oekraïne betrof. Het is mogelijk dat Trump een bijzonder corrupte aansporing heeft toegevoegd, voorbij de publiekelijk bekende dreiging, in zijn telefoongesprek met Zelensky. Het is mogelijk dat de klokkenluider gewoon hetzelfde gesprek meldt dat al openbaar is gemaakt.

Lees ook:  Minstens 72 uur: Erdoğan chanteerde EU en NAVO met open grenzen nieuwe nachtmerrie voor Europa?

Het is ook mogelijk dat het behoud bij de leider van een ander land was – hoewel we weten dat het over Oekraïne ging, hebben verslaggevers nog steeds niet bevestigd dat de oproep met Oekraïne was. Je zou je bijvoorbeeld kunnen voorstellen dat Trump Vladimir Poetin zou vragen Oekraïne te bedreigen om Biden uit te smeren.

Ondertussen zijn conservatieven al snel begonnen de boodschap van Trump over de kwestie te herhalen. Ten eerste houdt hij vol dat de klokkenluider ‘zeer partijdig’ is. Hij legt niet uit hoe hij de identiteit van deze vermeende partizaan heeft vernomen, noch waarom zijn klacht als een ‘ernstig of flagrant probleem, misbruik of overtreding van de wet werd beoordeeld’ door de inspecteur-generaal die Trump zelf heeft benoemd. De logica van Trumpland is dat Trump de partij is. Ergo, iedereen die Trump bekritiseerde, hoe oprecht ook zijn Republikeinse geloofsbrieven, is per definitie partijgebonden.

Alsof hij de toewijding van zijn volgelingen wil testen, is Trump blijven staan ​​op zowel de onschuldigheid van zijn gesprek als de noodzaak van geheimhouding.

Donald J. Trump on Twitter

statement. Strange that with so many other people hearing or knowing of the perfectly fine and respectful conversation, that they would not have also come forward. Do you know the reason why they did not? Because there was nothing said wrong, it was pitch perfect!

Kortom, (1) als iedereen zag wat Trump tegen de buitenlandse leider zei, zouden ze het erover eens zijn dat het onberispelijk was, en (2) nee, je kunt het niet zien.

Lees ook:  Trump's Soft Cop-Hard Cop Routine over Iran

Zijn toegewijden belonen hun geloof. Angelo Codevilla, een senior fellow bij het Claremont Institute, beweert plichtsgetrouw dat alles wat Trump zei was “vertrouwelijke informatie die noch de pers noch het publiek heeft gezien, niet zal zien, en die betrekking heeft op een activiteit die op zichzelf perfect is en inderdaad vormt de president zijn werk. ‘We weten niet wat Trump zei – en, als Trump het wil, zullen we het nooit doen – maar we weten dat het juist en goed was.

De buitengewone corruptie van Trump’s houding ten opzichte van Oekraïne was al algemeen bekend. Het enige dat overblijft is om de bodem te vinden.Comments

comments