Traangas in Frankrijk: 7.500 politieagenten op missie in “Yellow West” -protesten in Parijs

Traangas in Frankrijk: 7.500 politieagenten op missie in “Yellow West” -protesten in Parijs

21 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Begeleid door een massale politie en tientallen arrestaties, begon de eerste van verschillende demonstraties op zaterdag in Parijs. In de ochtend verzamelden zich honderden zogenaamde “gele vesten” in de Franse hoofdstad.

Begeleid door een massale politie en tientallen arrestaties, begon de eerste van verschillende demonstraties op zaterdag in Parijs. In de ochtend verzamelden zich honderden zogenaamde “gele vesten” in de Franse hoofdstad. Volgens de politie prefectuur werden ongeveer 40 mensen gearresteerd, van wie sommigen hamers en jerrycans hadden. Het platform “idowa” spreekt van 90 arrestaties.

Een bijeenkomst was gepland voor de vroege middag en de Force Ouvrière-unie riep op tot een protest tegen pensioenhervorming.

Veiligheidstroepen gebruikten daarom traangas om de demonstranten op weg naar de Champs-Elysées te verspreiden. Voor de prachtige boulevard was een demonstratieverbod opgelegd, omdat de autoriteiten rellen vreesden.

Volgens de politie prefectuur worden ongeveer 7.500 veiligheidstroepen ingezet – zoveel als de laatste op 1 mei, toen er serieuze rellen in Parijs waren. Ook waterkanonnen en gepantserde voertuigen waren klaar. Politieagenten in uniform en in burgerkleding controleerden veel mensen.

Veiligheidsbronnen zeiden dat gevreesd werd dat leden van de sociale protestbeweging “Yellow Vests” en leden van het “Black Block die alles wilden vernietigen” hun krachten konden bundelen. Van de kant van de “gele vesten” uitten sommige activisten de hoop dat ze konden fuseren met de milieuactivisten.

“Deze dag is symbolisch voor ons, het samenbrengen van de botsingen voor het klimaat, de pensioenen,” zei Eric, een lid van de “gele vesten” uit Toulouse, Zuidwest-Frankrijk.

Verschillende niet-gouvernementele organisaties hebben opgeroepen tot een “klimaat- en sociale rechtvaardigheid” -rally. De organisatoren hopen op een sterke deelname, hoewel slechts iets minder dan 10.000 mensen hebben deelgenomen aan de wereldwijde klimaatstaking op vrijdag in Parijs.

Klimaatprotesten werden ook genoemd in andere Franse steden zoals Straatsburg, Lyon en Bordeaux. Milieuactivisten gaan momenteel de straat op over de hele wereld. De gelegenheid is de aanstaande VN-klimaattop op maandag in New York. (AFP)

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  ECB-opkoopprogramma uitgebreid: “Leve de ECB, daar komen we verder mee”

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Emmanuel Macron, de belangrijkste islamofoob van Frankrijk
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments