AAN AL HET TUIG VAN NEDERLAND, LAAT ONZE BEJAARDEN MENSEN MET RUST!

AAN AL HET TUIG VAN NEDERLAND, LAAT ONZE BEJAARDEN MENSEN MET RUST!

22 september 2019 1 Door Indignatie redactie

Met geweld op bejaarden is brandhaard Nederland nabij. In bijna elke cultuur worden ouderen beschermd en op een voetstuk geplaatst, maar in Nederland worden ze steeds vaker in elkaar getimmerd of beroofd, valt Erdal Balci op. Hoe komt dat toch? Zijn ze gedehumaniseerd door de identiteitspolitiek?

Buitenproportionele criminaliteit is het bekendste symptoom van een zieke samenleving. De gebeurtenissen van de afgelopen jaren laten zien dat Nederland er beroerd aan toe is. Met adequaat ingrijpen van de staat kan deze ziekte verholpen worden. Maar er zijn ook aandoeningen waar geen medicijn tegen helpt, aandoeningen zoals de toenemende roofgevallen en moordpartijen op de bejaarden van een land. Dan is er sprake van verderf, van gangreen, van een verlammende stank die dood van een samenleving inluidt.

Wat dat betreft stinkt Nederland met de dag meer. Het laatste slachtoffer van zulk ‘bejaardengeweld’ overleed deze week in Den Haag nadat de man klappen had moeten verduren van een groep hangjongeren in zijn buurt. De zeventiger had bij het voorbijlopen de jongens, die de weg blokkeerden, enkel gevraagd of ze even opzij wilden gaan. Die vraag was reden genoeg voor de jongens om hem zo hard te slaan dat de arme man niet meer gered kon worden.

 Er is geen cultuur of samenleving die de bejaarde man of vrouw niet op een voetstuk plaatst.

Bejaarden slaan is een onnatuurlijk verschijnsel. Normaal gesproken ontwaakt bij de jongere mens gevoelens van bescherming als die te maken heeft met de oudere medemens. Er is geen cultuur of samenleving die de bejaarde man of vrouw niet op een voetstuk plaatst. Tenzij we psychopaten zijn, kunnen kleine kinderen en bejaarden op onze ontferming en empathie rekenen.

De kranten en de televisie vertellen nu dat Nederlandse bejaarden bij bosjes slachtoffer worden van berovingen en moord. Door de veranderde maatschappelijke structuren zijn ouderen steeds meer aangewezen op zichzelf, kunnen niet meer rekenen op de bescherming van familie. Ze zijn de makkelijkste prooi in hun huizen, bij de geldautomaat of gewoon als ze op de stoep lopen.

Lees ook:  Waarom de nieuwsmedia misschien geen Capitol-relbeelden met de politie willen delen

Hoe kan het dat steeds meer jongeren geen enkel mededogen hebben voor bejaarden? Om een eerlijk antwoord op deze vraag te krijgen, moeten we ook een eerlijke vraag stellen: had de 71-jarige Hagenaar nog steeds geleefd als hij geen witte, oude man was geweest?

Tanya Hoogwerf van Leefbaar Nederland trok anderhalf jaar geleden aan de alarmbel, baseerde zich op rapporten van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid en het Centraal Bureau voor de Statistiek en vroeg om onderzoek over het gegeven dat voornamelijk autochtone ouderen slachtoffer worden van jongeren van allochtone afkomst.

 Er komt maar geen einde aan het beschimpen van de ‘witte man met zijn koloniale verleden’.

Ik weet niet of aan zo’n onderzoek wordt gewerkt, wel weet ik dat dit beschamende fenomeen niet onder de loep ligt bij de politiek. Waar blijft het debat hierover? Is het werkelijk zo dat Nederland zodanig langs etnische, culturele scheidslijnen leeft dat zelfs het oergevoel dat je met respect omgaat met bejaarde mensen is verdwenen? Is de ‘ander’ inmiddels zodanig gedehumaniseerd door de eigen groep dat zelfs bejaarden vogelvrij zijn verklaard? Nu zijn de witte ouderen het slachtoffer, wat als de witte jongeren aangestoken worden door deze epidemie?

Wie denkt dat polarisatie van een gemeenschap zonder nare gevolgen kan blijven, vergist zich. Denk niet dat het gif van de identiteitsdenkers dit land vroeg of laat niet zal verlammen.

De jongeren die al in een religieus klimaat opgroeien waarin de ‘anderen’ als inferieur worden gezien, worden de laatste jaren ook nog eens gevoed met de kwaadaardigheden die op universiteiten wordt bedacht. Er komt maar geen einde aan het beschimpen van de ‘witte man met zijn koloniale verleden’. Het idee dat alle blanken het slavernijverleden van hun voorouders in hun DNA meedragen en daar dus medeplichtig aan zijn, creëert een levensgevaarlijke atmosfeer in dit Nederland.

 Nog even en het is hier net zo gezellig als in het Midden-Oosten.

Ik kom uit een land waar het demoniseren van bevolkingsgroepen desastreuze gevolgen heeft gehad en houd dan ook mijn hart vast als ik naar de ontwikkelingen hier kijk. Ik heb gezien hoe zwartmakerij en het demoniseren van andere groeperingen tot grote massaslachtingen heeft geleid in mijn geboorteland Turkije. Nu wordt in Nederland op dezelfde manier haat gezaaid. De woede voor de ander wordt constant gerechtvaardigd en georganiseerd. Aan linker zijde onder leiding van hoogleraren die iedere blanke man als een slavendrijver beschouwen. Aan de rechterzijde onder leiding van lieden die in iedere moslim een potentiële Bin Laden zien.

Lees ook:  Geen verrassing, Parijs is Parijs niet meer

En zo leven we inmiddels in een land waar jonge mensen, die gezegend zouden moeten zijn met een beschermreflex voor ouderen, deze ouderen juist beroven, in elkaar slaan en doodmeppen. En dan zeg ik tegen identitair links en identitair rechts: ga maar lekker door op de weg die jullie zijn ingeslagen, nog even en het is hier net zo gezellig als in het Midden-Oosten.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Wilders en Baudet stemmen tegen de immuniteitsstrategie en wij gaan lekker naar buiten

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments