EU met nieuwe online betalingen – Zonder app zal er binnenkort niets zijn

EU met nieuwe online betalingen – Zonder app zal er binnenkort niets zijn

22 september 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Als u geen nieuwste smartphone hebt met de huidige bank-app, kunt u binnenkort in financiële moeilijkheden raken. Omdat de veiligheidsnormen van de EU zijn veranderd.

Betaling per creditcard was gisteren. Sinds 14 september 2019 zijn nieuwe richtlijnen voor online bankieren van toepassing. Een unieke TAN is dus verplicht voor elke betalingstransactie. TAN-lijsten op papier voldoen echter niet aan de veiligheidseisen van de EU. Ze kunnen niet meer worden gebruikt. In plaats daarvan worden TAN-generatoren in gebruik of TAN’s die via sms worden verzonden. Deze procedure is al van tevoren ingevoerd. Voor sommige banken veroorzaakt dit proces hogere kosten.

Als consumenten extra moeten betalen voor TAN-beveiligingsprocedures, is dit een duidelijke fout, zegt het Consumer Advice Centre . Het kan geen extra service voor klanten zijn die een bank beschermt tegen fraudeurs. Anderzijds stond de wetgever deze extra kosten toe voor de beveiligingsprocedure.

Ook voor het inloggen op online bankieren kan een TAN vereist zijn naast de pincode. Dit is volgens consumentenadvies dan het geval:

  • Als u meer toegang tot online bankieren krijgt dan alleen rekeningsaldi en betalingen in de afgelopen 90 dagen.
  • Als er meer dan 90 dagen zijn verstreken sinds de laatste aanmelding met een TAN.
  • Bij de eerste aanmelding bij online bankieren.

Uiteindelijk zouden dergelijke procedures de veiligheid en privacy dienen; Vreemdelingen zouden dan niet gemakkelijk begrijpen “wat er in uw account gebeurt”, zegt de consumentenafdeling.

Lees ook:  Draghi's laatste snik

Creditcardhouder onder druk

Nieuws is vooral voor creditcardhouders. Mogelijk moet u uw creditcard online registreren met behulp van een app. Als u geen smartphone met een bijpassende app hebt, riskeren de creditcardbezitters luide “wereld” , die niet langer vluchten of op internet boeken om te kunnen winkelen. Het consumentencentrum waarschuwt:

Als het gaat om online winkelen met creditcard, zien we ook een trend voor de app. Hier kan het zelfs gebeuren dat een provider uitlegt: geen smartphone of tablet met app, geen kaartbetaling op internet. “

Wie de aanbieder van de app is, is voor bankklanten moeilijk te bepalen. De banken geven er weinig informatie over. De app-provider heeft toegang tot alle accountgegevens, transacties en aankopen. Dus, gevoelige gegevens die moeten worden beschermd tegen derden, hiervoor open en vrij beschikbaar.

Het advies van de consument: “Krijg een eigen idee van de nieuwe beveiligingsprocedures van uw bank (zowel voor online bankieren als voor de creditcard) en vraag daar in geval van verwarring.”

Volgens consumentenadvies is het enige alternatief indien nodig om over te schakelen naar een andere accountprovider of de creditcard te verkrijgen via een andere provider. (Sua)
OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Naar schatting 500.000 bouwtaken zullen in 2020 worden vervangen door robots


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments