Infectie door migratie: dodelijke parasieten stijgen – honderdduizenden slachtoffers mogelijk

Infectie door migratie: dodelijke parasieten stijgen – honderdduizenden slachtoffers mogelijk

22 september 2019 1 Door Indignatie redactie

Reizen over lange afstanden en klimaatverandering worden vaak genoemd als de hoofdoorzaken van de verspreiding van gevaarlijke parasieten in Europa, maar hun wortels liggen niet in de laatste plaats in hun multiculturele beleid.

Parasitoloog professor Karl Hoffmann, een onderzoeker aan de Welsh University of Aberystwyth, heeft onlangs enkele opmerkelijke opmerkingen gepubliceerd die een zeer specifieke zorg bevestigen: gevaarlijke parasieten verspreiden zich nu steeds meer over Europa.

Eerst herinnert professor Hoffmann zich aan een vrij jonge beoordeling. Volgens dit waren infecties veroorzaakt door parasitaire wormen relatief geografisch beperkt tot arme bevolkingsgroepen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Maar dit is aanzienlijk veranderd. In het tijdperk van wereldwijde reizen en klimaatverandering zijn deze parasieten nu langzaam, maar gestaag in opkomst naar Europa en Noord-Amerika.

Een enorm probleem, dat het aantal ziekten bewijst. Op dit moment is 25 tot 30 procent van de mensen wereldwijd besmet met minstens één parasitaire worm, legt Hoffmann uit, wijzend op enkele van de verwoestende gevolgen – ernstig oogletsel, blindheid, gezwollen ledematen en verlies van mobiliteit, spijsverteringsblokken, bloedarmoede, aanhoudende, ernstige vermoeidheid en een verhoogd risico op kanker en aids.

Professor Hoffmann en zijn onderzoeksgroep richten zich op een bedreigende ziekte: schistosomiasis, meestal beter bekend als schistosomiasis, veroorzaakt door larven van zoogwormen. Waterslakken in warme binnenwateren dienen als tussengastheer. Ontwikkeld tot cercaria, ze worden uitgescheiden door de slakken en bewegen zich vrij door het water.

Elk jaar 249 miljoen mensen

Elke Egyptische reiziger weet dat hij nooit in Nijlwater moet baden, omdat het ook besmet is met de larven. Ze dringen snel door de huid in het organisme en verspreiden zich via bloed- en lymfekanalen. In de bloedvaten van inwendige organen groeien ze op tot parkieten, die zich hechten aan de urineblaas, dikke darm of dunne darm. Je eieren worden vervolgens via excreta in de omgeving teruggebracht. De vrouwelijke dieren produceren elke dag honderden of zelfs duizenden eieren. Volgens de parasitoloog Hoffmann zijn volgens de expert jaarlijks honderden miljoenen mensen besmet met de platworm en zijn duizenden tot honderdduizenden mensen dodelijk.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren



Lees ook:  De vaccinatiegevecht tussen de EU en AstraZeneca

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat dat ongeveer 249 miljoen mensen in 78 landen over de hele wereld elk jaar een preventieve antiparasitaire behandeling nodig hebben. Volgens sommige experts komt schistosomiasis op de schaal van gevaarlijke parasitaire ziekten net na malaria voor. Ongeveer 85 procent van alle gevallen doet zich voor in Afrika bezuiden de Sahara, maar recent is een uitbraak op Corsica gemeld. Gebrek aan schoon water en onvoldoende sanitaire infrastructuur helpen de ziekte te verspreiden. Zoals de professor opmerkt, heeft zijn groep de parasitaire processen ongeveer twee decennia bestudeerd om nieuwe manieren te vinden om de infectie effectief aan te pakken. Hij klaagt dat er de afgelopen 20 tot 30 jaar weinig moeite is gedaan om meer medicijnen te ontwikkelen.

Parasite migratie

Het “multiculturele” beleid geeft Europa een verhoogd risico besmet te worden met schistosomiasis en andere gevaarlijke ziekten. Mensen die zich in het openbaar legen, zijn een echt, alledaags probleem geworden. En sanitaire bedrijven hebben zelf een nieuw marktsegment ontdekt om de verschillende ‘gewoonten’ in het rustige dorp aan te kunnen. Ze presenteren “multiculturele” toiletzittingen om migranten uit het Midden-Oosten te behoeden zich aan onze normen aan te passen. Maar dat verandert niets aan het grote probleem en zal hoogstens winst opleveren voor de farmaceutische industrie, nauwelijks voor onze samenleving.

Wat de Italiaanse krant La Stampa vorig jaar moest melden, was echter nauwelijks te overtreffen. Het gebruikt de geheime parasietmigratie als een kans om de toenemende biodiversiteit te prijzen. Daarom moeten we dankbaar zijn dat we “verrijkt” zijn met geïntroduceerde microben, schimmels en wormen.
Een duidelijk geval – en slechts één voorbeeld voor velen

Van hun kant gedragen onze Duitse media zich vrij onverschillig; in dergelijke zaken blijven mensen liever stil of gebagatelliseerd. Zelfs professor Hoffmann spreekt het liefst over lange afstanden en klimaatverandering als het gaat om de oorzaken.

Of nogmaals, de zogenaamd “rechtse populisten” die plotseling zo inflatoir worden, maken van een mug een olifant? Verdraaien ze de feiten om nog een duidelijk argument tegen migratie en het beleid van open grenzen aan te voeren?

Als u ervan uitgaat, moet u enkele bevoegde verklaringen raadplegen. In een tijdschrift over tropische en reisgeneeskunde vatten artsen van het Departement Infectieziekten en Tropische Geneeskunde van het Universitair Medisch Centrum Hamburg-Eppendorf dit jaar samen onder de kop “Schistosomiasis onder vluchtelingen en migranten”: “Bilharzia / Schistosomiasis is een van de vluchtelingen (in het bijzonder Afrika) is een veel voorkomende, meestal asymptomatische infectieziekte met mogelijk ernstige complicaties. «



Lees ook:  Migrantencrises in Europa, toevallig of vooraf ontworpen?

Comments

comments