Koningin Maxima ontvangt €150.000 per jaar van de Nederlandse regering om over SDG’s te babbelen

Koningin Maxima ontvangt €150.000 per jaar van de Nederlandse regering om over SDG’s te babbelen

22 september 2019 1 Door Indignatie redactie

Premier Mark Rutte kondigde het bezoek van het Nederlandse koningspaar aan New York al aan en nu laat het Ministerie van Buitenlandse zaken weten dat de vergoeding die Koningin Maxima ontvangt voor haar werkzaamheden binnen de VN-context zo’n €150.000 per jaar bedraagt.

De jaarlijkse vergadering van de VN vindt plaats van 17 tot 30 september in New York. Morgenochtend wordt aandacht besteed aan het onderwerp ‘klimaat’. Verder staat de vergadering in het teken van allerlei subcommissies waarin rapportages worden uitgebracht over de zogenaamde SDG’s: dat zijn de Sustainable Development Goals (soort van klimaatdoelen) waaraan ook Nederland zich heeft gecommitteerd.

Daar in New York zullen complete volksstammen die zich op één of andere manier hebben gecommiteerd aan de SDG’s verslag uitbrengen. De SDG’s zijn niet bekend bij het grote publiek, maar hebben wel impact op de samenleving in zijn geheel. Doordat de VN zich bezig houdt met klimaat houden ze zich uiteindelijk bezig met alle aspecten van het leven, toegespitst op het invoeren van wetgeving om daarmee de moleculaire structuur van de atmosfeer te mandateren. De VN bepaalt namelijk wat een ‘klimaatvriendelijke atmosfeer’ is en welke niet:

“Meer CO2-uitstoot? Fout!”

Máxima viert komende week haar eerste tien jaar als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering en ontwikkeling, of kortweg: UNSGSA. De koningin lobbyt bij buitenlandse staatshoofden en regeringsleiders om zoveel mogelijk mensen toegang tot financiële diensten te geven, vooral diegenen in arme landen met weinig geld.

Lees ook:  Mark Rutte en de gezichtsmasker plicht

De 150.000 euro komt uit de post ‘speciale multilaterale activiteiten’ op de begroting van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Buitenlandse Zaken geeft geen antwoord op de vraag waarom dat bedrag niet gespecificeerd is, maar onderdeel van de ruim 17 miljoen euro op die post.

Zogezegd is de club uit New York eigenlijk vrij dictatoriaal als je er goed over nadenkt, maar dat waren ze altijd al. Haar oprichtingsakte is één van submissie en géén enkel land werd na de Tweede Wereldoorlog gespaard. Je moest wel lid worden wilde je niet verhongeren.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  BELACHELIJK: 107.000 euro voor prinses Amalia in 2021, omdat ze in dat jaar 24 dagen 18 is

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments