Trump geeft toe dat hij Biden heeft besproken in een gedetailleerd gesprek met de Oekraïense leider

Trump geeft toe dat hij Biden heeft besproken in een gedetailleerd gesprek met de Oekraïense leider

22 september 2019 0 Door Indignatie redactie

“Geen tegenprestatie, er was niets”, zei Trump. “Het was een perfect gesprek.”

President Donald Trump heeft zondag erkend dat hij voormalig vice-president Joe Biden heeft besproken tijdens een telefoongesprek in juli met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, maar ontkende beschuldigingen dat hij de macht van zijn ambt gebruikt om een ​​grote politieke rivaal te kwetsen.

“Geen tegenprestatie, er was niets”, vertelde Trump aan verslaggevers op het Witte Huis in South Lawn. “Het was een perfect gesprek.”

Het telefoongesprek heeft deze week een politieke maalstroom in Washington aangewakkerd als de laatste openbaring over een maandenlange poging om Oekraïne ertoe te brengen voormalige vice-president en zijn zoon te onderzoeken. Volgens de Wall Street Journal en andere verkooppunten drong Trump op de nieuwe Oekraïense leider aan om de zakelijke transacties van Hunter Biden in Oekraïne te onderzoeken en of deze de diplomatieke inspanningen van de voormalige vice-president beïnvloedden. Omdat het telefoongesprek plaatsvond terwijl Oekraïne nog steeds op militaire hulp van de VS wachtte, hebben critici de mogelijkheid aangekaart dat Trump een tegenprestatie probeerde te bereiken.

“Ik ben niet van plan om Biden pijn te doen of hem zelfs vast te houden,” zei Trump zondag en voegde eraan toe: “Nu was ik daarentegen perfect met mijn gesprek met de nieuwe president van Oekraïne.”

Trump zei dat terwijl hij de Bidens tijdens het telefoongesprek besprak, er “absoluut niets mis was” met het gesprek.

“Het gesprek dat ik had was grotendeels felicitatief, met grotendeels corruptie, alle corruptie die plaatsvond en grotendeels het feit dat we niet willen dat onze mensen zoals vice-president Biden en zijn zoon de corruptie al in Oekraïne en Oekraïne creëren, heeft een veel problemen. De nieuwe president zegt dat hij in staat zal zijn om het land van corruptie te bevrijden, en ik zei dat dat geweldig zou zijn, we hadden een geweldig gesprek. ”

Toen hij later op zondag in Texas met verslaggevers sprak, zei Trump dat hij een kopie van het transcript zou kunnen verstrekken aan een “gerespecteerde bron”, met de toevoeging “iedereen zal zeggen” het gesprek tussen hem en de Oekraïense president was prima.

“Ik weet wanneer ik druk geef,” zei Trump.

Lees ook:  Inzicht in het Oekraïense verhaal

Naar verluidt leidde het telefoontje tot een klokkenluidersklacht vanuit de inlichtingengemeenschap, waarvan het bestaan ​​eerder deze maand werd onthuld. De Washington Post rapporteerde woensdag dat de klacht ging over een ‘belofte’ die Trump deed aan een buitenlandse leider. De komende dagen meldden de Post en andere media dat de klacht betrekking had op Oekraïne.

De focus van de president op Biden en Oekraïne komt te midden van zijn persoonlijke advocaat Rudy Giuliani’s maandenlange poging om Oekraïne ertoe te brengen de voormalige vice-president verder te onderzoeken, een poging die werd geholpen door het State Department, zoals NBC News vorige maand meldde . De push centreert de oproep van Biden uit 2016 – breed ondersteund door de internationale gemeenschap – voor Oekraïne om corruptie te bestrijden, inclusief het verwijderen van een Oekraïense officier van justitie, Viktor Shokin, die als ineffectief werd beschouwd en later door het parlement van het land werd verwijderd. Een van de gevallen die Shokin aan het onderzoeken was, was Burisma Holdings, een aardgasbedrijf waarvan het bestuur destijds de zoon van Biden omvatte.

Eerder dit jaar meldde Bloomberg News , onder verwijzing naar documenten en een interview met een voormalige Oekraïense functionaris, dat het Burisma-onderzoek al meer dan een jaar slapend was tegen de tijd dat Biden opriep tot het hardhandig optreden tegen corruptie. De toenmalige Oekraïense officier van justitie vertelde het persbureau dat hij geen bewijs had gevonden van wangedrag door Biden en zijn zoon. Ondertussen meldde PolitiFact dat het geen bewijs vond om “het idee te ondersteunen dat Joe Biden pleitte voor de belangen van zijn zoon”.

Giuliani, zoals hij heeft opgemerkt, hoorde van de Biden-aflevering door zijn inspanningen om Oekraïne te laten onderzoeken of het Democratisch Nationaal Comité in samenwerking met Oekraïense functionarissen heeft gewerkt om de campagne van Trump 2016 schade toe te brengen door schadelijke informatie vrij te geven over de voormalige campagnevoorzitter van de president, Paul Manafort, die nu een lange gevangenisstraf uitzit als onderdeel van het onderzoek van Mueller.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHuisdemocraten hebben al een onderzoek aangekondigd naar de Oekraïense inspanningen van Giuliani . In een CNN-interview van donderdag ontkende Giuliani de Oekraïense ambtenaren te vragen om Biden te onderzoeken, maar enkele ogenblikken later zei: “Natuurlijk deed ik dat.”

Lees ook:  Amerikaanse klokkenluider wist niet waar de klepel hangt

Op woensdag zal Trump oog in oog komen te staan ​​met Zelensky, aan de zijlijn van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. In de weken voordat de klokkenluidersklacht openbaar werd, heeft de regering Trump om onduidelijke redenen $ 250 miljoen aan militaire hulp aan Oekraïne bevroren. Toen, net voordat Democraten het bestaan ​​van de klokkenluidersklacht openbaarden, liet de regering de greep op de Oekraïense militaire hulp los.

Op zaterdag zei de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Vadym Prystaiko dat hij niet dacht dat Trump Zelensky, een voormalige cabaretier, onder druk zette tijdens hun telefoongesprek in juli.

“Ik weet waar het gesprek over ging en ik denk dat er geen druk was”, zei hij. “Er werd gepraat, gesprekken zijn anders, leiders hebben het recht om eventuele problemen te bespreken. Dit gesprek was lang, vriendelijk en het heeft veel vragen opgeleverd, waaronder vragen die serieuze antwoorden behoeven.”

Ondertussen heeft waarnemend directeur van Nationale Inlichtingen Joseph Maguire de klokkenluidersklacht van het Congres achtergehouden, die zijn getuigenis en de klacht heeft geëist . de inspecteur-generaal van de inlichtingengemeenschap beschouwde de klacht als een “dringende zorg” die de wet hem oplegde aan de congres-inlichtingencommissies. Maar het ministerie van Justitie oordeelde dat de klacht niet moest worden afgewezen.

Trump besteedde een groot deel van de afgelopen dagen aan het ontkennen van wangedrag als onderdeel van zijn gesprek met Oekraïne, en zei aanvankelijk donderdag dat hij weet dat veel mensen naar zijn telefoontjes luisteren, met de vraag “is iemand dom genoeg om te geloven dat ik iets ongepast zou zeggen tegen een buitenlandse leider terwijl hij op zo’n potentieel ‘dichtbevolkt’ gesprek was ‘en erop stond dat hij’ alleen maar zou doen wat goed is, en alleen goed zou doen voor de VS! ‘

Op zaterdag leek de president zich echter af te vragen of iemand aan de telefoon hem bespioneerde en analyse citeerde van een analist van Fox News. De president beschouwde dit nieuwe schandaal als ‘de heksenjacht in Oekraïne’, in navolging van de taal die hij gebruikte bij het onderzoek van de voormalige speciale raadsman Robert Mueller naar Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen van 2016, of Trump of medewerkers samenzwoeren met Russische functionarissen en of Trump de sonde wilde blokkeren.

Lees ook:  Witte supremacists verbergen zich niet langer in de schaduw

Democraten hebben de afgelopen dagen de strijd aangegaan over de aantijgingen. Biden zei zaterdag tegen journalisten in Iowa: “Trump doet dit omdat hij weet dat ik hem zal verslaan als een trommel en hij gebruikt machtsmisbruik en elk element van het presidentschap om te proberen iets te doen om mij te besmeuren.” Biden noemde Trump ‘een seriemoordenaar’ wiens oproep om de familie van de voormalige vice-president te onderzoeken ‘de grens overschrijdt, dit overschrijdt de grens’.

Sen. Elizabeth Warren, D-Mass. En een presidentiële mededinger in 2020, zei zaterdag in Iowa dat Trump “een andere buitenlandse regering heeft gevraagd om ons verkiezingssysteem aan te vallen, het is tijd voor ons om dit illegale gedrag aan de kaak te stellen en nu afzettingsprocedures te starten .”

En op Twitter zei Rep. Alexandria Ocasio-Cortez, DN.Y.: “Op dit moment is het grotere nationale schandaal niet het wetbrekende gedrag van de president – het is de weigering van de Democratische Partij om hem daarvoor te beschuldigen.”

Oekraïne was ook het onderwerp van de dag in de politieke talkshows van zondag. Sprekend met NBC’s “Meet the Press”, zei senator Pat Toomey, R-Pa., Dat het Congres zou moeten “achterhalen waarom” de regering de hulp aan Oekraïne heeft achtergehouden en eraan heeft toegevoegd: “Het is niet gepast voor een kandidaat” om “om hulp te vragen” van een buitenlandse overheid. ” Sen. Chris Murphy, D-Conn., Vertelde het programma dat als een Amerikaanse president ‘een andere buitenlandse leider vraagt ​​om zich te bemoeien met een Amerikaanse verkiezing … er consequenties moeten zijn’ ongeacht of er een directe tegenprestatie was ‘.

Murphy, een lid van de Senaatscommissie buitenlandse betrekkingen die onlangs een ontmoeting had met Zelensky in Kiev, zei dat de Oekraïense president ‘niet begreep of’ de oproepen om Biden te onderzoeken ‘een officiële regeringspositie’ waren.Comments

comments