De reguliere media zeggen dat de middenklasse niet krimpt – maar dat is alleen omdat hun definitie veel arme mensen omvat

De reguliere media zeggen dat de middenklasse niet krimpt – maar dat is alleen omdat hun definitie veel arme mensen omvat

23 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Als je het de reguliere media vraagt, zullen ze je vertellen dat ongeveer de helft van het land nog steeds middenklasse is. Een artikel uit CNBC dat net uitkwam, zegt zelfs dat “52% van de Amerikaanse volwassenen in huishoudens uit de” middenklasse “woont. 

Dat is natuurlijk minder dan 61 procent in 1971, maar gezien alles wat we de afgelopen jaren hebben meegemaakt, ziet dat er nog steeds redelijk goed uit. Maar is het de waarheid? Uiteindelijk komt het allemaal neer op hoe je “de middenklasse” definieert. Als ik de middenklasse definieer als iemand die van nul dollar tot een triljoen dollar per jaar verdient, zou 100 procent van de Amerikanen volgens die definitie als ‘middenklasse’ worden beschouwd. Dus we kunnen niet alleen kijken naar het uiteindelijke nummer dat ze ons geven. In plaats daarvan moeten we dieper graven en ontdekken hoe ze het nummer in de eerste plaats hebben bedacht.

Hoe groter het huishouden, hoe meer inkomen nodig is om een ​​middenklasse levensstijl te behouden. En volgens CNBC is de definitie van een “middenklassehuishouden” extreem breed bij elke huishoudengrootte …

  • Gezin van één : $ 26.093 tot $ 78.281
  • Gezin van twee : $ 36,902 tot $ 110,706
  • Gezin van drie : $ 45,195 tot $ 135,586
  • Gezin van vier : $ 52,187 tot $ 156,561
  • Gezin van vijf : $ 58,347 tot $ 175,041

Als u alleenstaand bent en u verdient slechts $ 26.000 per jaar, dan is er geen manier om u als een “middenklasse” te beschouwen.

Allereerst is er geen manier waarop je tegenwoordig een huis in de meeste grote Amerikaanse steden zou kunnen kopen, en huiseigendom is altijd beschouwd als een van de belangrijkste kenmerken van de middenklasse.

Ten tweede wordt $ 26.000 per jaar uitgesplitst naar iets meer dan $ 2.000 per maand vóór belastingen. Na het betalen van huur, ziektekostenverzekering en een beetje voedsel, zou er geen geld meer over zijn.

Je kunt dat als een ‘middenklasse levensstijl’ definiëren als je wilt, maar dat doe ik zeker niet.

In het afgelopen decennium zijn de kosten van levensonderhoud veel sneller gestegen dan onze loonkosten. Het gevolg is dat veel Amerikanen die vroeger een levensstijl van de middenklasse leefden, dit niet langer kunnen.

Ziektekostenverzekering is slechts een voorbeeld. Dankzij Obamacare zijn de premies voor ziektekostenverzekeringen absoluut omhooggeschoten, en dit is een financiële verlamming voor gezinnen in het hele land. Naast een ziektekostenverzekering zijn hier slechts enkele van de andere uitgaven die gemiddelde Amerikaanse gezinnen regelmatig moeten betalen …

– huur of hypotheekbetaling

-de energierekening

-de waterrekening

-voedsel

-telefoon

-Internet

-voertuig betaling (en)

-benzine

-reparaties aan voertuigen

-autoverzekering

-rekeningen

-huis of huurverzekering

-levensverzekering

-betalingen van schuldstudenten

-betalingen met creditcard

-meubels, kleding en andere benodigdheden

Als u slechts twee- of drieduizend dollar per maand verdient voor belastingen, is er geen manier om dat allemaal te dekken.

Het spijt me dus, maar de manier waarop CNBC ‘de middenklasse’ definieert, is gewoon verkeerd.

Als we alles in beschouwing nemen dat ik zojuist heb besproken, zou het niet verwonderlijk moeten zijn om te horen dat een onderzoek eerder dit jaar heeft uitgewezen dat 78 procent van de Amerikanen ten minste een deel van de tijd leeft.

En als u van loon naar loon leeft, is er een echt goede kans dat u geen middenklasse bent.

Een andere belangrijke factor is natuurlijk de geografie. Als je in een erg dure kuststad woont, zoals New York of San Francisco, wordt geschat dat het nu ongeveer $ 350.000 per jaar kost om deel uit te maken van de middenklasse …

Lees ook:  De Nieuwe Wereldorde : de 90 procent als dienaar voor de 10 procent

Hier is een trieste realiteit: om een ​​gezin te stichten in een dure kuststad zoals San Francisco of New York, moet je nu $ 350.000 of meer per jaar verdienen.

Je kunt zeker van minder leven, maar het zal niet gemakkelijk zijn als je een gezin wilt stichten, sparen voor de opleiding van je kinderen, sparen voor je eigen huis en sparen voor pensioen (dus je kunt eigenlijk met een redelijke leeftijd met pensioen ).

Toen ik opgroeide, dacht ik dat als iemand $ 50.000 per jaar verdiende, die persoon het echt had verdiend.

Maar tegenwoordig zal $ 50.000 per jaar je nauwelijks boven het armoedeniveau brengen, afhankelijk van de grootte van je huishouden en waar je woont.

In een wanhopige poging om een ​​middenklasse levensstijl te handhaven terwijl hun inkomsten dit niet echt toelaten, gaan veel Amerikanen in shockerende hoeveelheden schulden. En tegenwoordig stapelen zelfs onze jongvolwassenen in de schulden alsof morgen nooit zal komen …

Millennials hebben een gemiddelde schuld van $ 27.900, exclusief hypotheken, volgens nieuwe gegevens die vandaag zijn vrijgegeven door Northwestern Mutual . Gen Z, van wie de oudste nu 22 jaar oud is, heeft een gemiddelde schuld van $ 14.700.

Op jonge leeftijd een aanzienlijke schuld hebben “is het nieuwe normaal”, zegt Chantel Bonneau, adviseur voor vermogensbeheer bij Northwestern Mutual . “Er zijn veel mensen die school verlaten en voordat ze aan hun eerste baan beginnen, schulden hebben. Dat is een andere situatie dan 30 jaar geleden. “

Maar als u te veel schulden opstapelt, kan dit zeer snel financieel verstikken, en veel van onze jonge mensen melden dat ze ‘fysiek ziek’ worden omdat ze zich er zoveel zorgen over maken …

Ongeveer 45% van de millennials en 43% van Gen Z meldde zich ten minste elke maand schuldig te voelen over hun schuld – meer dan andere leeftijdsgroepen. Maar schuld is een belangrijke stressfactor in alle leeftijdsgroepen. Een vijfde van alle respondenten zei dat hun schuld hen minstens maandelijks fysiek ziek maakte, 45% zei dat het hen minstens maandelijks angstig maakte en 35% zei dat ze zich eenmaal per maand of meer schuldig voelden.

Over het algemeen hebben Amerikaanse huishoudens nu meer dan 13 biljoen dollar aan schulden en een van de belangrijkste redenen waarom we zoveel schulden hebben opgebouwd, is omdat de meesten van ons een levensstijl willen leiden die we niet echt hebben verdiend.

We worden ook geconfronteerd met recordniveaus van bedrijfsschuld, lokale overheidsschuld, staatsschuld en federale overheidsschuld. En wanneer deze schuldbel barst, zal het ons systeem volledig vernietigen .

We hebben onze toekomst volledig gehypothekeerd voor winst op de korte termijn, en we zijn zo trots wanneer de economische cijfers op korte termijn een beetje stijgen.

Maar in het proces hebben we de toekomst volledig vernietigd voor elke generatie Amerikanen die achter ons aan moest komen, en dat is helemaal niet iets om over te glimlachen.Lees ook:  Het goede, het slechte en het lelijke van Trump´s laatste Amerikaanse arbeidsaantallen

Comments

comments