De verkeerde kleur Groen

De verkeerde kleur Groen

23 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Een groeiend aantal mensen die van goede wil zijn waar het milieu en klimaat betreft, voelt nattigheid. Hier op mijn blog staan ook verscheidene buitengewoon kritische bijdragen, waar ik vind dat we belazerd worden. Terwijl ik steeds opnieuw onderstreep dat ik mij realiseer dat we verstandig om moeten gaan met de steeds schaarser wordende grondstoffen, en dat zorg voor een schone, leefbare omgeving ons allen ter harte moet gaan.

Al meer dan eens heb ik voorgestelde maatregelen afgeschilderd als een ‘Corporate Powergrab‘, met doodenge fascistische trekjes. Waar dat aansluit bij verzet vanuit ‘rechts-populistische‘-hoek, waar men alles wat met milieu en klimaat van doen heeft afserveert als een ‘links complot‘, probeer ik duidelijk te maken dat het hele verschil tussen ‘links‘ en ‘rechts‘ verworden is tot een fictie. En dat dat onderdeel is van het probleem.

Op de website ‘wrongkindofgreen.org vindt u volop artikelen van mensen zoals ik, die zich afzetten tegen dat wat zij zien als ‘eco-fascisme‘, onderbouwd met serieuze argumenten, en voorbeelden van de manier waarop we bij de neus worden genomen. Het ‘klassieke‘ kapitalisme loopt op zijn laatste benen. De oorzaak is het inherente militarisme, en bijbehorende ‘overhead‘ van een bestuurlijke kaste die leunt op het beheer van de ‘wereldhandelsmunt‘. Samen de ‘Warparty‘ genoemd in eerdere bijdragen voor dit blog. Uit DIT artikel van John Steppling citeer ik:

‘Whatever the exact degree of environmental harm due specifically to climate change, there is the undeniable desperation among the ruling elite. And an undeniable crises of pollution. If royalty and billionaires are flocking to exploit the Greta phenomenon (and to help shape that narrative), one should be highly suspicious of the solutions and strategies being offered. The fact that militarism and the packaging industry are relatively ignored in the presentation of the new green movement suggests more suspicion. Instead of *everyone* not using straws or single use plastic bags, how about just stop producing them.’

Lees ook:  Het engste van de opwarming van de aarde (en Covid-19)

Ter linker zijde van het politieke spectrum groeit het besef dat een groot aantal organisaties en publicaties die zichzelf als ‘links‘ aanprijzen, of actief zijn als ‘NGO‘, en daaraan verbonden ‘Thinktanks‘, niet het beste voor hebben met de mensheid. De Canadese journaliste Cory Morningstar, die onder andere publiceert op het webblog ‘The Art of Annihilation‘, jaagt al jaren op fraudeurs in eco-land. Met de serie ‘The manufacturing of Greta Thunberg‘ heeft ze in de wereld van ‘Corporatistisch Groen‘ geen vrienden gemaakt. Maar ze slaat wel de spijker op de kop.

In mijn eerdere bijdrage waarin ik, in kort bestek, trachtte de vraag te beantwoorden of ‘alles elektrisch‘ haalbaar is, wees ik er al op dat de productie en distributie van elektriciteit in dat geval in handen dient te komen van de gemeenschap (de Democratisch geregeerde Staat), en dat het niet zo kon zijn dat multinationale corporaties er met de stekkerdoos vandoor mochten gaan. Daags daarna gevolgd door de achteloze mededeling dat ‘men‘ overwoog Tennet geheel te privatiseren, ‘om geld op te halen voor de benodigde investeringen‘, in een wereld waarin dat geld van de drukpers komt, en wegvloeit naar de banken.

Er is iets gruwelijk mis met de ‘marketing‘ van ‘Groen‘, en de activisten/lobbyisten die schuil gaan achter de pogingen om ons ‘Kapitalisme 2.0′ binnen te slepen. Het gaat hier niet om de marketing van ‘Hondenbrokjes‘. Dit gaat over de toekomst van vele generaties. En dat dan in een wereld waarin de mens in toenemende mate op sleeptouw wordt genomen door de ‘rekenkracht‘ van ‘kunstmatige intelligentie‘, nu Google de eerste ‘Quantum Computer‘ heeft gebouwd. Iets zegt mij dat die dingen eerder gebruikt zullen worden om manieren te bedenken om ‘slim‘ oorlog te voeren, en ervoor te zorgen dat mensen niet in de weg lopen, of anders uit de weg worden geruimd, dan dat ze ons gaan helpen ons ‘menselijk potentieel‘ verder te ontwikkelen. Wel elektrisch.

Lees ook:  De Davos Plutocrats warmen op voor Trump en Greta Thunberg

Of u nu aan de linker zijde van het politieke spectrum ‘deplorable‘ bent, of aan de rechter zijde, maakt steeds minder uit voor de beleidsmakers, en de ‘1%’. Of de op een ‘multipolaire wereld‘ mikkende regeringsleiders in Rusland, China, India en Iran stand houden, of het onderspit delven, is nog een punt van discussie. Maar wij in het westen weten al niet beter meer.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Oude Antarctische ijs-smelting veroorzaakte extreme zeespiegelstijging 129.000 jaar geleden - en het zou opnieuw kunnen gebeuren

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments