Geestelijk zieke klimaatdrammer Greta Thunberg dreigt: “We zullen je niet laten ontsnappen!”

Geestelijk zieke klimaatdrammer Greta Thunberg dreigt: “We zullen je niet laten ontsnappen!”

23 september 2019 5 Door Indignatie redactie

Greta Thunberg heeft de PR-ramp op volle zee niet helemaal overwonnen. Op de VN-klimaattop in New York zag de Zweedse verteller er verward uit, beschuldigde hij de aanwezige politici hard en sloeg hij ondubbelzinnige bedreigingen. 

“Wij zullen u nauwlettend in de gaten houden. Dit is allemaal verkeerd. Ik zou hier niet op school moeten zitten, ik zou aan de andere kant van de oceaan op school moeten zitten, “zei ze in haar toespraak.

Gestresst met tranen en een grimmig gezicht, zei ze: “Hoe durf je weg te kijken, kom hier en zeg dat je genoeg doet?” Ze zouden haar dromen en jeugd gestolen hebben met “lege zinnen”. “Mensen lijden, mensen sterven en ecosystemen storten in. We staan ​​aan het begin van een massale uitsterving en jullie praten allemaal over geld en vertellen verhalen over eeuwige economische groei. “

Thunberg verwijt de aanwezigen: “Ze verlaten ons, maar de jongeren beginnen te beseffen hoe ernstig hun verraad is. De ogen van alle toekomstige generaties zijn op jou gericht. Als je ons weer teleurstelt, zullen we je dat nooit vergeven. We laten je er niet mee wegkomen. “Nu komt het punt waarop de grenzen worden getrokken. “De wereld wordt wakker en verandering is in aantocht, of je het nu leuk vindt of niet.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Waarom toerisme zou moeten sterven van Greta Thunberg en waarom dit niet willen

Merkel: “We hebben de wake-up call gehoord”

Vervolgens heeft bondskanselier Angela Merkel (CDU) in haar toespraak verdere investeringen in klimaatbescherming aangekondigd. “We zullen onze bijdrage leveren aan een duurzame economie en een duurzaam leven”, zei ze maandag.

“We hebben de wake-up call van de jeugd gehoord,” zei ze, verwijzend naar de internationale “Fridays for Future” bijeenkomsten. Het lijdt geen twijfel dat het broeikaseffect door de mens wordt veroorzaakt en dat men daarom het advies van de wetenschap moet volgen. Ze ziet geïndustrialiseerde landen als verantwoordelijk voor het op een klimaatvriendelijke manier veranderen van de wereldeconomie.

Steffen Seibert on Twitter

Wir haben nur eine Erde. Wir brauchen einen tiefgreifenden Wandel, bei dem wir alle Menschen mitnehmen müssen. Deutschland wird seinen Beitrag zu einem nachhaltigen Leben leisten. – Kanzlerin #Merkel beim #ClimateSummit @UN https://t.co/wmtTizbH5W

Merkel bekritiseerde ook haar eigen land, dat de klimaatdoelen van de Overeenkomst van Parijs voor 2021 zal missen. “Als iedereen zich als Duitsland zou gedragen, zou de uitstoot wereldwijd verdubbelen.”

Daartoe verdubbelt Duitsland de internationale uitgaven voor klimaatbescherming van twee naar vier miljard euro. Dit zou ontwikkelingslanden moeten helpen. Dit zijn de grootste slachtoffers van klimaatverandering. Merkel presenteerde in haar paar minuten lange speech op vrijdag aangenomen klimaatpakket van de federale regering. Het voorziet in uitgaven en prikkels ten bedrage van € 54 miljard tegen 2023, te nemen tegen een willekeurig vastgestelde prijs voor CO2-uitstoot.Lees ook:  Wat gebeurt er in Israël? Heeft iemand het al bedacht?

Comments

comments