Geestelijk zieke klimaatdrammer Greta Thunberg dreigt: “We zullen je niet laten ontsnappen!”

Geestelijk zieke klimaatdrammer Greta Thunberg dreigt: “We zullen je niet laten ontsnappen!”

23 september 2019 5 Door Indignatie redactie

Greta Thunberg heeft de PR-ramp op volle zee niet helemaal overwonnen. Op de VN-klimaattop in New York zag de Zweedse verteller er verward uit, beschuldigde hij de aanwezige politici hard en sloeg hij ondubbelzinnige bedreigingen. 

“Wij zullen u nauwlettend in de gaten houden. Dit is allemaal verkeerd. Ik zou hier niet op school moeten zitten, ik zou aan de andere kant van de oceaan op school moeten zitten, “zei ze in haar toespraak.

Gestresst met tranen en een grimmig gezicht, zei ze: “Hoe durf je weg te kijken, kom hier en zeg dat je genoeg doet?” Ze zouden haar dromen en jeugd gestolen hebben met “lege zinnen”. “Mensen lijden, mensen sterven en ecosystemen storten in. We staan ​​aan het begin van een massale uitsterving en jullie praten allemaal over geld en vertellen verhalen over eeuwige economische groei. “

Thunberg verwijt de aanwezigen: “Ze verlaten ons, maar de jongeren beginnen te beseffen hoe ernstig hun verraad is. De ogen van alle toekomstige generaties zijn op jou gericht. Als je ons weer teleurstelt, zullen we je dat nooit vergeven. We laten je er niet mee wegkomen. “Nu komt het punt waarop de grenzen worden getrokken. “De wereld wordt wakker en verandering is in aantocht, of je het nu leuk vindt of niet.”

Lees ook:  Fridays for Future: wie zit er echt achter

Merkel: “We hebben de wake-up call gehoord”

Vervolgens heeft bondskanselier Angela Merkel (CDU) in haar toespraak verdere investeringen in klimaatbescherming aangekondigd. “We zullen onze bijdrage leveren aan een duurzame economie en een duurzaam leven”, zei ze maandag.

“We hebben de wake-up call van de jeugd gehoord,” zei ze, verwijzend naar de internationale “Fridays for Future” bijeenkomsten. Het lijdt geen twijfel dat het broeikaseffect door de mens wordt veroorzaakt en dat men daarom het advies van de wetenschap moet volgen. Ze ziet geïndustrialiseerde landen als verantwoordelijk voor het op een klimaatvriendelijke manier veranderen van de wereldeconomie.

Steffen Seibert on Twitter

Wir haben nur eine Erde. Wir brauchen einen tiefgreifenden Wandel, bei dem wir alle Menschen mitnehmen müssen. Deutschland wird seinen Beitrag zu einem nachhaltigen Leben leisten. – Kanzlerin #Merkel beim #ClimateSummit @UN https://t.co/wmtTizbH5W

Merkel bekritiseerde ook haar eigen land, dat de klimaatdoelen van de Overeenkomst van Parijs voor 2021 zal missen. “Als iedereen zich als Duitsland zou gedragen, zou de uitstoot wereldwijd verdubbelen.”

Daartoe verdubbelt Duitsland de internationale uitgaven voor klimaatbescherming van twee naar vier miljard euro. Dit zou ontwikkelingslanden moeten helpen. Dit zijn de grootste slachtoffers van klimaatverandering. Merkel presenteerde in haar paar minuten lange speech op vrijdag aangenomen klimaatpakket van de federale regering. Het voorziet in uitgaven en prikkels ten bedrage van € 54 miljard tegen 2023, te nemen tegen een willekeurig vastgestelde prijs voor CO2-uitstoot.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Greta Thunberg wordt gebruikt en dat is kindermisbruik

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Nederlander Boyan Slat is de betere Greta Thunberg
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments