Islamitische Jihad: waarom geen leven veilig is

Islamitische Jihad: waarom geen leven veilig is

23 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Op 11 september 2019 – de achttiende verjaardag van de terreuraanslagen van 9/11 op Amerikaans grondgebied – publiceerde al-Qaida-leider Dr. Ayman al-Zawahiri een video waarin hij die “gezegende overval” prees en moslims aanzette om er meer op te lijken, met name tegen Amerikanen , Europese, Israëlische en Russische doelen.

Een van de interessantere aspecten van de video is dat de 68-jarige Zawahiri ‘ backtrackers ‘ uit de jihad bekritiseert , verwijzend naar voormalige jihadisten die hun opvattingen in de gevangenis veranderden en de aanslagen van 9/11 onaanvaardbaar vonden omdat onschuldige burgers werden geschaad. ”

Dat Zawahiri te maken krijgt met degenen die beweren dat ‘onschuldige burgers’ niet gedood moeten worden tijdens de jihad is interessant – zo niet ironisch – gezien het feit dat de al-Qaida-leider zelf een van de belangrijkste theoretici van de moderne tijd is over de legaliteit van het voeren van de jihad , zelfs als onschuldigen worden gedood.

Zawahiri’s verhandeling ‘Jihad, martelaarschap en het vermoorden van onschuldigen’ (voor het eerst vertaald en gepubliceerd in 2007 in The Al Qaeda Reader , pp.137-171), werd ergens vóór 2001 geschreven en biedt een fascinerend inzicht in deze drie onderwerpen, met name in de context van wat shari’a of islamitische wet vereist. 

Met betrekking tot het onvermijdelijke doden van onschuldigen stelt Zawahiri de vraag: “[Vaak] gemengd tussen de ongelovigen, op wie het mujahidin doelwit in oorlogvoering is, zijn degenen die het niet is toegestaan ​​te doden – zoals moslims, dhimmi’s, vrouwen en kinderen, enzovoorts. Dus, is de jihad, die ons is toegewezen, in de steek gelaten vanwege hun beschermde bloed, of is het doden van degenen zoals deze – per ongeluk, niet met opzet – vergeven voor de hoogste goederen die zouden worden gerealiseerd door jihad te voeren tegen de ongelovigen, de vijanden van Allah Supreme? ”

Na het doorlopen van de verschillende denkrichtingen, destilleert Zawahiri ze naar drie hoofdopvattingen: “De eerste visie: totaal verbod… De tweede visie: totale legitimiteit met bloedgeld en verzoening [als de prijs]… De derde visie: toelaatbaarheid om de afgodendienaars, zelfs als moslims en degenen die worden gewaarschuwd tegen moord met hen worden vermengd zolang er een noodzaak of een verplichting is voor moslims om dit te doen, of als niet opvallend leidt tot een vertraging van de jihad. Wat betreft bloedgeld en verzoening, deze moeten afzonderlijk worden beoordeeld. Deze [derde] visie is degene die we vasthouden, dat wil zeggen het toestaan ​​van bombardementen om de jihad te bespoedigen en nooit vertragingen te veroorzaken. “

Hierin stelt Zawahiri dat Al-Qaida de “middelste weg” volgt. Er is immers een ruim precedent dat de tweede visie valideert – ongelovigen bombarderen, zelfs als onschuldigen zich ermee vermengen met virtuele straffeloosheid. Hij citeert al-Awza’i (707-774), oprichter van een van de eerste islamitische school van islamitische jurisprudentie, of een madhhab:

[T] hij biografen vertellen dat de profeet de inwoners van Ta’if [in 630] belegerde en op hen schoot met katapulten, ondanks zijn verbod op het vermoorden van vrouwen en kinderen. Hij deed dat heel goed wetende dat vrouwen en kinderen zouden worden getroffen, want het was niet mogelijk om onderscheid tussen hen te maken. Dit toont aan dat als moslims zich vermengen met het oorlogsvolk, het nog steeds is toegestaan ​​om op hen te schieten, zolang de beoogde doelen de afgodendienaren zijn. [Bij een andere gelegenheid] werd de profeet gevraagd of het toegestaan ​​was om afgodendienaren in het donker aan te vallen, zelfs als dit ertoe leidde dat hun vrouwen en kinderen werden geslagen.

 Hij [Muhammad] antwoordde: “Zij [vrouwen en kinderen] zijn onder hen [de ongelovigen].” Hij beval ook dat als degenen die zijn legers wilden aanvallen instemden met gebed [dwz de islam omarmden], dan moesten ze met rust worden gelaten, maar zo niet, dan moesten ze worden aangevallen. Dit is de koers die de rechtvaardige kaliefen volgden [tijdens de Arabische verovering van Perzië, Egypte en Syrië, circa. 632-661]. En het is bekend dat iedereen die een dergelijke koers volgt, ongelovigen bombarderen, onvermijdelijk zijn vrouwen en kinderen zal slaan, die anders niet mogen worden gedood. Hetzelfde geldt voor moslims. Het is verplicht dat dit [de mogelijkheid om vrouwen, kinderen en moslims te slaan] de lancering van een invasie tegen hen niet ontmoedigt, pijlen afvuurt en andere [wapens] gebruikt – zelfs als men bang is een moslim te raken. … …

Hij moet nooit van deze verplichte plicht afzien, omdat sommige moslims per ongeluk kunnen worden gedood, niet opzettelijk. Wie sterft, is in handen van Allah en we vertrouwen erop dat hij een martelaar is. toen moesten ze worden aangevallen. Dit is de koers die de rechtvaardige kaliefen volgden [tijdens de Arabische verovering van Perzië, Egypte en Syrië, circa. 632-661]. En het is bekend dat iedereen die een dergelijke koers volgt, ongelovigen bombarderen, onvermijdelijk zijn vrouwen en kinderen zal slaan, die anders niet mogen worden gedood. Hetzelfde geldt voor moslims. Het is verplicht dat dit [de mogelijkheid om vrouwen, kinderen en moslims te slaan] de lancering van een invasie tegen hen niet ontmoedigt, pijlen afvuurt en andere [wapens] gebruikt – zelfs als men bang is een moslim te raken. … …

Hij moet nooit van deze verplichte plicht afzien, omdat sommige moslims per ongeluk kunnen worden gedood, niet opzettelijk. Wie sterft, is in handen van Allah en we vertrouwen erop dat hij een martelaar is. toen moesten ze worden aangevallen. Dit is de koers die de rechtvaardige kaliefen volgden [tijdens de Arabische verovering van Perzië, Egypte en Syrië, circa. 632-661]. En het is bekend dat iedereen die een dergelijke koers volgt, ongelovigen bombarderen, onvermijdelijk zijn vrouwen en kinderen zal slaan, die anders niet mogen worden gedood. Hetzelfde geldt voor moslims. Het is verplicht dat dit [de mogelijkheid om vrouwen, kinderen en moslims te slaan] de lancering van een invasie tegen hen niet ontmoedigt, pijlen afvuurt en andere [wapens] gebruikt – zelfs als men bang is een moslim te raken. … …

Hij moet nooit van deze verplichte plicht afzien, omdat sommige moslims per ongeluk kunnen worden gedood, niet opzettelijk. Wie sterft, is in handen van Allah en we vertrouwen erop dat hij een martelaar is. Dit is de koers die de rechtvaardige kaliefen volgden [tijdens de Arabische verovering van Perzië, Egypte en Syrië, circa. 632-661]. En het is bekend dat iedereen die een dergelijke koers volgt, ongelovigen bombarderen, onvermijdelijk zijn vrouwen en kinderen zal slaan, die anders niet mogen worden gedood. Hetzelfde geldt voor moslims. Het is verplicht dat dit [de mogelijkheid om vrouwen, kinderen en moslims te slaan] de lancering van een invasie tegen hen niet ontmoedigt, pijlen afvuurt en andere [wapens] gebruikt – zelfs als men bang is een moslim te raken. … …

Hij moet nooit van deze verplichte plicht afzien, omdat sommige moslims per ongeluk kunnen worden gedood, niet opzettelijk. Wie sterft, is in handen van Allah en we vertrouwen erop dat hij een martelaar is. Dit is de koers die de rechtvaardige kaliefen volgden [tijdens de Arabische verovering van Perzië, Egypte en Syrië, circa. 632-661]. En het is bekend dat iedereen die een dergelijke koers volgt, ongelovigen bombarderen, onvermijdelijk zijn vrouwen en kinderen zal slaan, die anders niet mogen worden gedood. Hetzelfde geldt voor moslims. Het is verplicht dat dit [de mogelijkheid om vrouwen, kinderen en moslims te slaan] de lancering van een invasie tegen hen niet ontmoedigt, pijlen afvuurt en andere [wapens] gebruikt – zelfs als men bang is een moslim te raken. … …

Hij moet nooit van deze verplichte plicht afzien, omdat sommige moslims per ongeluk kunnen worden gedood, niet opzettelijk. Wie sterft, is in handen van Allah en we vertrouwen erop dat hij een martelaar is. circa. 632-661]. En het is bekend dat iedereen die een dergelijke koers volgt, ongelovigen bombarderen, onvermijdelijk zijn vrouwen en kinderen zal slaan, die anders niet mogen worden gedood. Hetzelfde geldt voor moslims. Het is verplicht dat dit [de mogelijkheid om vrouwen, kinderen en moslims te slaan] de lancering van een invasie tegen hen niet ontmoedigt, pijlen afvuurt en andere [wapens] gebruikt – zelfs als men bang is een moslim te raken. … …

Hij moet nooit van deze verplichte plicht afzien, omdat sommige moslims per ongeluk kunnen worden gedood, niet opzettelijk. Wie sterft, is in handen van Allah en we vertrouwen erop dat hij een martelaar is. circa. 632-661]. En het is bekend dat iedereen die een dergelijke koers volgt, ongelovigen bombarderen, onvermijdelijk zijn vrouwen en kinderen zal slaan, die anders niet mogen worden gedood. Hetzelfde geldt voor moslims. Het is verplicht dat dit [de mogelijkheid om vrouwen, kinderen en moslims te slaan] de lancering van een invasie tegen hen niet ontmoedigt, pijlen afvuurt en andere [wapens] gebruikt – zelfs als men bang is een moslim te raken. … …

Hij moet nooit van deze verplichte plicht afzien, omdat sommige moslims per ongeluk kunnen worden gedood, niet opzettelijk. Wie sterft, is in handen van Allah en we vertrouwen erop dat hij een martelaar is. hetzelfde geldt als er moslims onder hen zijn. Het is verplicht dat dit [de mogelijkheid om vrouwen, kinderen en moslims te slaan] de lancering van een invasie tegen hen niet ontmoedigt, pijlen afvuurt en andere [wapens] gebruikt – zelfs als men bang is een moslim te raken. … …

Hij moet nooit van deze verplichte plicht afzien, omdat sommige moslims per ongeluk kunnen worden gedood, niet opzettelijk. Wie sterft, is in handen van Allah en we vertrouwen erop dat hij een martelaar is. hetzelfde geldt als er moslims onder hen zijn. Het is verplicht dat dit [de mogelijkheid om vrouwen, kinderen en moslims te slaan] de lancering van een invasie tegen hen niet ontmoedigt, pijlen afvuurt en andere [wapens] gebruikt – zelfs als men bang is een moslim te raken. … …

Hij moet nooit van deze verplichte plicht afzien, omdat sommige moslims per ongeluk kunnen worden gedood, niet opzettelijk. Wie sterft, is in handen van Allah en we vertrouwen erop dat hij een martelaar is.

Bovendien benadrukt Zawahiri tijdens zijn verhandeling herhaaldelijk dat de discussies van ulema over de vraag of het leven van mede-moslims, vrouwen en kinderen de jihad moesten voorkomen altijd in de context van de offensieve jihad werden gehouden – de primaire manifestatie van jihad door de geschiedenis heen , toen moslims niet- binnenvielen Moslimgebied om geen andere ‘dringende reden’ dan dat de Islam het nodig heeft. In een defensieve jihad, die al-Qaeda en zelfs de islamitische staat beweren te voeren en waar de islam zelf wordt gezien als aangevallen als ze niet probeert zichzelf te “bevrijden”, vervagen al deze vragen in de achtergrond van moslims die vechten op welke manier ze ook kunnen. Ibn Taymiyya (1263-1328) schreef als de zogenaamde ‘sjeik van de islam’: 

Defensieve oorlogvoering is de meest kritische vorm van oorlogvoering, [omdat we] een indringer afhouden van [onze] heiligheden en religie. Het is een unaniem geaccepteerde plicht. Na het geloof is er geen grotere plicht dan de binnenvallende vijand af te stoten die het geloof en de wereld corrumpeert. Hier zijn geen regels of voorwaarden voor; hij moet met alle mogelijke middelen worden uitgezet. Onze geleerde ulema en anderen zijn het hier allemaal mee eens. Het is noodzakelijk om onderscheid te maken tussen het afstoten van de binnenvallende, onderdrukkende ongelovige [Defensieve Jihad] en het achtervolgen van hem in zijn eigen land [Offensieve Jihad]…. Gebaseerd op de consensus van het ulema, zijn die moslims die per ongeluk worden gedood martelaren; en de verplichte jihad mag nooit worden verlaten omdat het martelaren creëert.

Conclusie Zawahiri: “Wat betreft dubieuze personen die zeggen dat de jihad voorlopig moet worden verlaten vanwege bepaalde dubbelzinnigheden [de kwestie van het vermoorden van onschuldigen], laat hen weten dat het verbeuren van het geloof een veel grotere schade is dan het verbeuren van geld of levens. Bovendien zien we dat de ‘dubbelzinnigheden’ waarover ze spreken geen waarde hebben in het licht van wat we hier zorgvuldig hebben aangetoond – vooral het feit dat wat de mujahidin in veel landen ondernemen te maken heeft met Defensief – niet Offensief – Jihad. ‘

Dat is de standaard islamitische kijk op wanneer en waarom de jihad moet worden gevoerd – en wie wel en niet kan worden gedood. Misschien is het wegnemen van dit alles dat, zolang moslims zichzelf zien en / of afbeelden als in het defensief – en de meeste moslims, ‘gematigd’ of ‘radicaal’, de moslimwereld zien als in het defensief – zolang alles (en iedereen) ga in de jihad.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments