Israël manipuleert het Witte Huis met leugens

Israël manipuleert het Witte Huis met leugens

23 september 2019 1 Door Indignatie redactie

Zelden heeft een hooggeplaatst lid van de Amerikaanse regering zich zo openlijk uitgesproken over wat activisten anders onmiddellijk als antisemitisme zouden bestempelen. Maar de reactie van de Israëlische premier bewees zelfs dat Rex Tillerson gelijk had: Israël manipuleert het Witte Huis met leugens.

Rex Tillerson heeft al ervaring opgedaan met staatshoofden als CEO van de energiegigant ExxonMobil. Maar als minister van Buitenlandse Zaken vertegenwoordigde hij als minister van Buitenlandse Zaken, ook al was hij slechts 13 maanden in functie, een nucleaire en voormalige supermacht op vergaderingen met andere wereldleiders. Om over deze tijd te praten, werd hij uitgenodigd voor een 90-minuten durende gastoptreden op de beroemde Harvard Universiteit op dinsdag.

De rondetafeldiscussie richtte zich op de politieke hotspots van de wereld, maar vooral op Noord-Korea, Iran, Rusland, Syrië en het Israëlisch-Palestijnse conflict van de eeuw. En last but not least, de President van de Verenigde Staten van Amerika, die hem eind maart 2018 heeft ontslagen en hem sindsdien meerdere malen persoonlijk heeft aangevallen en hem heeft beschreven als “zo dom als een steen”.

Tillerson sprak ook over de rol van Israël in de VS en bevestigde wat zelden zo duidelijk wordt gezegd. Met name premier Benjamin Netanyahu deed het niet goed in deze presentatie. Hij beschreef hem als een “buitengewoon ervaren” politicus, ook al is het “een beetje machiavellistisch”. Maar toen kwam hij tot het punt dat hem eigenlijk stoorde: “Wanneer hij met Bibi te maken heeft, is het altijd nuttig om een gezonde dosis scepsis te hebben in gesprekken met hem” omdat hij graag “verkeerde informatie” geeft om de VS in Israël’s lijn te brengen.

Lees ook:  Zwarte Zee-confrontatie door de VS-NAVO

Vooral in directe gesprekken tussen Netanyahu en Donald Trump was dat problematisch geweest, omdat hij de Amerikaanse president keer op keer geloofde. Toen kwamen de onaangename momenten, waarop Tillerson hem moest vertellen dat hij door Netanyahu werd voorgelogen en bedrogen.

Het stoort me dat een bondgenoot zo dicht bij ons en belangrijk voor ons dat zou doen.

Dat was geen op zichzelf staand incident, zoals de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken bevestigde. “U hebt dit een paar keer met de president gedaan om hem ervan te overtuigen dat ‘wij de goeden (en) de slechten’ zijn.” Hoewel het zeer ernstige aantijgingen zijn dat Tillerson op Israël heeft geschoten, verwees premier Netanyahu alleen naar de passage met het “goede en slechte” en schreef op Twitter:

Minister van Buitenlandse Zaken Tillerson, Israël * is * het Goede.

PM of Israel on Twitter

Secretary Tillerson, Israel *is* the good guy.

Hiermee bevestigde Netanyahu de aantijgingen dat hij en waarschijnlijk anderen, in ruil met de VS, geen leugens schuwen om de belangen van Israël te handhaven, die vaak niet overeenstemmen met die van de Verenigde Staten van Amerika. Hij lijkt echter geen aanstoot te nemen omdat hij Israël aan de kant van de “good guys” plaatst.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump faalde in de opioïde crisis - en democraten laten hem ermee wegkomen

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  "We willen dat ze besmet zijn": Schokkende e-mail onthult het plan van de door Trump aangestelde om COVID-19 te verspreiden
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments