Israël manipuleert het Witte Huis met leugens

Israël manipuleert het Witte Huis met leugens

23 september 2019 1 Door Indignatie redactie
0
()

Zelden heeft een hooggeplaatst lid van de Amerikaanse regering zich zo openlijk uitgesproken over wat activisten anders onmiddellijk als antisemitisme zouden bestempelen. Maar de reactie van de Israëlische premier bewees zelfs dat Rex Tillerson gelijk had: Israël manipuleert het Witte Huis met leugens.

Rex Tillerson heeft al ervaring opgedaan met staatshoofden als CEO van de energiegigant ExxonMobil. Maar als minister van Buitenlandse Zaken vertegenwoordigde hij als minister van Buitenlandse Zaken, ook al was hij slechts 13 maanden in functie, een nucleaire en voormalige supermacht op vergaderingen met andere wereldleiders. Om over deze tijd te praten, werd hij uitgenodigd voor een 90-minuten durende gastoptreden op de beroemde Harvard Universiteit op dinsdag.

De rondetafeldiscussie richtte zich op de politieke hotspots van de wereld, maar vooral op Noord-Korea, Iran, Rusland, Syrië en het Israëlisch-Palestijnse conflict van de eeuw. En last but not least, de President van de Verenigde Staten van Amerika, die hem eind maart 2018 heeft ontslagen en hem sindsdien meerdere malen persoonlijk heeft aangevallen en hem heeft beschreven als “zo dom als een steen”.

Tillerson sprak ook over de rol van Israël in de VS en bevestigde wat zelden zo duidelijk wordt gezegd. Met name premier Benjamin Netanyahu deed het niet goed in deze presentatie. Hij beschreef hem als een “buitengewoon ervaren” politicus, ook al is het “een beetje machiavellistisch”. Maar toen kwam hij tot het punt dat hem eigenlijk stoorde: “Wanneer hij met Bibi te maken heeft, is het altijd nuttig om een gezonde dosis scepsis te hebben in gesprekken met hem” omdat hij graag “verkeerde informatie” geeft om de VS in Israël’s lijn te brengen.

Lees ook:  Temidden van de operatie van Turkije in Syrië blijven de betrekkingen tussen Ankara en Moskou oerdegelijk

Vooral in directe gesprekken tussen Netanyahu en Donald Trump was dat problematisch geweest, omdat hij de Amerikaanse president keer op keer geloofde. Toen kwamen de onaangename momenten, waarop Tillerson hem moest vertellen dat hij door Netanyahu werd voorgelogen en bedrogen.

Het stoort me dat een bondgenoot zo dicht bij ons en belangrijk voor ons dat zou doen.

Dat was geen op zichzelf staand incident, zoals de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken bevestigde. “U hebt dit een paar keer met de president gedaan om hem ervan te overtuigen dat ‘wij de goeden (en) de slechten’ zijn.” Hoewel het zeer ernstige aantijgingen zijn dat Tillerson op Israël heeft geschoten, verwees premier Netanyahu alleen naar de passage met het “goede en slechte” en schreef op Twitter:

Minister van Buitenlandse Zaken Tillerson, Israël * is * het Goede.

PM of Israel on Twitter

Secretary Tillerson, Israel *is* the good guy.

Hiermee bevestigde Netanyahu de aantijgingen dat hij en waarschijnlijk anderen, in ruil met de VS, geen leugens schuwen om de belangen van Israël te handhaven, die vaak niet overeenstemmen met die van de Verenigde Staten van Amerika. Hij lijkt echter geen aanstoot te nemen omdat hij Israël aan de kant van de “good guys” plaatst.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  President Donald Trump wordt beschuldigd van politiek favoritisme in de coronavirusreactie van de regering


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments