“De Dam zou donderdag kunnen breken”: hier zijn 12 citaten waaruit blijkt dat de democraten zich klaarmaken om Trump te beschuldigen

“De Dam zou donderdag kunnen breken”: hier zijn 12 citaten waaruit blijkt dat de democraten zich klaarmaken om Trump te beschuldigen

24 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Het lijkt erop dat ze het echt gaan doen. De Democraten bereiden zich feitelijk voor om met de beschuldigingsprocedures te beginnen, en zoals u hieronder zult zien, waarschuwt een senior Democratische Huismedewerker dat “de dam donderdag zou kunnen breken”.

 Dat is de dag waarop waarnemend directeur van National Intelligence Joseph Maguire zal getuigen van de House Intelligence Committee, en Democraten in die commissie gaan buitengewoon duidelijk maken dat ze de klokkenluidersklacht willen die centraal staat in deze nieuwste politieke firestorm . Er wordt beweerd dat president Trump herhaaldelijk de president van Oekraïne onder druk heeft gezet om Joe Biden en zijn zoon Hunter te onderzoeken in een tijd dat Oekraïne wanhopig was op zoek naar militaire hulp uit de Verenigde Staten. President Trump heeft publiekelijk toegegeven dat hij de corruptie van Joe Biden heeft besproken met de Oekraïense president, maar hij staat erop dat hij hem nooit onder druk heeft gezet om iets te doen. Trump biedt aan om een ​​volledige afschrift van de oproep vrij te geven om zijn punt te bewijzen, maar dat zal de Democraten niet tevreden stellen. Ze willen de klokkenluidersklacht en ze willen deze meteen.

Volgens Politico zeggen sommige bronnen op Capitol Hill dat de mogelijkheid van afzettingsprocedures “een zekerheid nadert”, maar zoveel hangt af van wat er later deze week gebeurt.

In de loop van deze week gaan democratische leiders er alles aan doen om de klokkenluidersklacht in handen te krijgen, en dingen zullen waarschijnlijk donderdag tot een hoogtepunt komen wanneer waarnemend directeur van National Intelligence Joseph Maguire getuigt voordat de House Intelligence Commissie. Het volgende komt van NBC News …

Maar huisdemocraten hebben een brede zaak samengevoegd om president Donald Trump te beschuldigen van een reeks vermeende verleden en lopende misdaden tegen het land – een reeks beschuldigingen die veel verder gaat dan het Mueller-rapport – en alle tekenen wijzen op een mogelijk publiek buigpunt later deze week, wanneer waarnemend directeur van National Intelligence Joseph Maguire getuigt voor de House Intelligence Committee.

“De dam zou kunnen breken op donderdag,” vertelde een senior Democratische assistent van het Huis, wiens baas geen afzetting heeft onderschreven, tegen NBC News.

Voorheen was House Speaker Nancy Pelosi tegen afzetting, maar nu lijkt ze haar deuntje te hebben veranderd.

Ze staat erop dat de klokkenluidersklacht moet worden afgewezen, en als dat niet gebeurt, waarschuwt de New York Times dat we ‘een ernstige escalatie van het Congres’ mogen verwachten …

De snel evoluerende ontwikkelingen brachten Spreker Nancy Pelosi ertoe een eigen waarschuwing te richten aan het Witte Huis: de geheime klokkenluidersklacht uiterlijk donderdag afwijzen, of geconfronteerd worden met een ernstige escalatie van het Congres.

Tegen het einde van deze week zouden we veel meer duidelijkheid moeten hebben over wat er gaat gebeuren.

Maar op dit punt wijzen alle tekens in één richting. Hier volgen 12 citaten die aantonen dat de Democraten zich klaarmaken om Trump te beschuldigen …

– Voorzitter van de House Intelligence Committee, Adam Schiff : “Ik ben zeer terughoudend geweest op het pad van beschuldiging, omdat ik denk dat de oprichters in een land met verkiezingen om de vier jaar overwogen dat dit een buitengewone remedie zou zijn, een remedie van laatste redmiddel, niet eerste redmiddel. Maar als de president in wezen militaire hulp achterhoudt op hetzelfde moment dat hij een buitenlandse leider probeert te verslaan om iets illegaals te doen, dat wil zeggen, zijn tegenstander vuil maakt tijdens een presidentiële campagne, dan is dat misschien de enige remedie die gelijk is aan het kwaad dat dat gedrag vertegenwoordigt. ‘

– Congreslid Jim Himes : “Natuurlijk is het een onaantastbaar misdrijf.”

– Congreslid Carolyn B. Maloney : “ Ik heb in juni voor het eerst opgeroepen tot impeachmemt. Deze nieuwste onthullingen over: POTUS en Oekraïne zijn absoluut schandalig – ze brengen onaantastbare overtredingen naar een heel nieuw niveau en benadrukken de urgentie voor ONMIDDELLIJKE actie. ”

– Congreslid Al Green : “” Het is tijd dat het congres zijn werk doet en het beschuldigingsproces start, geen onderzoek. “

– Vertegenwoordiger John Larson : “ De directeur van de nationale inlichtingendienst moet zich donderdag aan de wet houden. Als dat niet het geval is, heeft de regering Trump het Congres geen ander alternatief gegeven dan dat het Huis een afzettingsprocedure begint, die ik zal steunen. 

– Huisspreker Nancy Pelosi : “De inspecteur-generaal heeft vastgesteld dat de zaak ‘urgent’ is en daarom staan ​​we voor een noodgeval dat onmiddellijk moet worden aangepakt.”

– House Intelligence Committee-voorzitter Adam Schiff : “Dit zou, denk ik, de meest ernstige schending van de presidentiële eed zijn, zeker tijdens dit presidentschap, dat veel zegt, maar misschien tijdens zowat elk presidentschap. Er is geen voorrecht dat corruptie dekt. Er is geen voorrecht om achterblijvende discussies aan te gaan. ”

Lees ook:  Voormalig staatssecretaris Henry Kissinger: "VS is niet langer een uni-macht"

– Congreslid Al Green : “We staan ​​op het kruispunt van verantwoordelijkheid. Of we houden de president verantwoordelijk, of we worden verantwoordelijk gehouden. ‘

– Alexandria Ocasio-Cortez : “ Op dit moment is het grotere nationale schandaal niet het wetbrekende gedrag van de president – het is de weigering van de Democratische Partij om hem daarvoor te beschuldigen. 

– Congreslid Dean Phillips : “ Ik kwam naar het Congres op een missie om corruptie op te ruimen en het vertrouwen van Amerika in onze regering te herstellen. Het gedragspatroon van de president is op zijn best corrupt, in het slechtste geval verraderlijk en brengt onze rechtsstaat in gevaar. ‘

– Vertegenwoordiger Pramila Jayapal : “Het is een zeer serieuze tijd en ik denk dat we een constitutionele crisis hebben en ik denk dat er op dit moment maar één remedie is.”

– Congreslid Angie Craig: “We hebben de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat niemand boven de wet staat – vooral onze gekozen leiders. Gisteren bekende de president en zijn persoonlijke raad de Oekraïense regering te vragen zich te bemoeien met een politieke rivaal. Bovendien dreigde president Trump militaire hulp aan onze bondgenoot in te houden als deze niet zou voldoen. Het is duidelijk dat de zittende president van de Verenigde Staten zijn eigen persoonlijke belangen boven de nationale veiligheid van de Verenigde Staten plaatste. We moeten ons verkiezingsproces en onze democratie beschermen tegen externe bedreigingen. Om deze reden moet het huidige onderzoek naar corruptie worden voortgezet. En wanneer er machtsmisbruik van deze omvang is, is het onze verantwoordelijkheid om op te komen voor wat juist is. Daarom roep ik op om impeachment-procedures te openen – onmiddellijk, eerlijk en onpartijdig. “

En als afzettingsprocedures vooruit gaan, zullen ze niet alleen gericht zijn op de discussies die Trump heeft gehad met de president van Oekraïne.

Volgens NBC News nemen Democraten waarschijnlijk een hele reeks “onaantastbare overtredingen” op in hun aanklacht tegen Trump …

Democraten verzamelen ook bewijsmateriaal voor mogelijke obstructie van gerechtelijke aanklachten die voortvloeien uit het onderzoek van Special Counsel Robert Mueller – inclusief de ooggetuigenverklaring die de rechterlijke commissie vorige week ontving van voormalig Trump-campagneleider Corey Lewandowski. Lewandowski getuigde dat de president hem tweemaal had opgedragen om toenmalig procureur-generaal Jeff Sessions te vertellen dat hij zichzelf niet meer moest mishandelen en Mueller’s onderzoek naar Trump moest afsluiten.

De andere emmers van potentieel onaantastbare misdrijven omvatten obstructie van het Congres, een categorie die een waslijst bevat van inspanningen van Trump om te voorkomen dat het Huis getuigenissen en documenten krijgt van verschillende federale ambtenaren, agentschappen en zelfs mensen die niet voor de overheid werken – zoals Lewandowski – over wie Trump heeft geprobeerd de openbaarmakingen te beperken door het uitoefenen van een voorrecht.

De laatste CNN-telling heeft 137 van de 235 Democraten in het Huis ter ondersteuning van afzetting, maar de sluizen zijn nu geopend en er komen er meer uit voor het starten van afzettingprocedures met elke dag die voorbijgaat.

En aangezien Democraten een solide meerderheid in het Parlement hebben, is er weinig twijfel over wat de uitkomst zou zijn.

Maar het probleem voor Democraten is altijd de Senaat geweest waar de Republikeinen een slanke meerderheid hebben. De Republikeinen hebben momenteel 53 zitplaatsen, en dat leek altijd een onoverkomelijk obstakel om Trump uit zijn ambt te verwijderen.

Door dit laatste schandaal kunnen dingen echter zijn veranderd. Op dit punt lijkt zelfs senator Mitt Romney diep verontrust te zijn over wat hij hoort …

Senator Mitt Romney van Utah, de Republikeinse presidentskandidaat in 2012, was kritischer en vond het ‘kritisch voor de feiten’ en zei: ‘Als de president de president van Oekraïne heeft gevraagd of onder druk heeft gezet om zijn politieke rivaal te onderzoeken, hetzij rechtstreeks, hetzij via zijn persoonlijke advocaat, het zou extreem verontrustend zijn. ‘

Als het zover kwam, is het waarschijnlijk dat Mitt Romney zou stemmen om Donald Trump te verwijderen, en als Trump uit zijn ambt werd verwijderd, zou dat de deur voor hem openen om in 2020 naar het Witte Huis te rennen.

Naast Romney zijn er verschillende andere ‘gematigde’ Republikeinen die cruciaal zullen zijn voor de uitkomst van een drang naar beschuldiging. Velen van hen zijn niet bepaald dol op Trump, en Trump weet het.

We hebben een van de meest kritieke momenten in de Amerikaanse geschiedenis bereikt en het was waarschijnlijk onvermijdelijk dat de Democraten uiteindelijk voor Trump zouden komen.

Nu staan ​​we aan de vooravond van een constitutionele crisis die Amerika tot de kern zou kunnen schudden, en hoe dan ook zal het eindresultaat waarschijnlijk tientallen miljoenen Amerikanen diep boos maken.

De politieke spanning stijgt al heel lang tot een breekpunt in dit land, en dit kan de vonk zijn die chaos loslaat die niemand zal kunnen beheersen.

Laten we dus hopen op vrede, en laten we hopen dat de Democraten niet echt zo serieus zijn over beschuldiging als ze op dit moment lijken te zijn.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Waarom het redelijk is om antikapitalistisch te zijn

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  D-Day.... Meer Drama dan de Beslissende in de Tweede Wereldoorlog...
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments