De Washington Post publiceerde opnieuw anonieme lekken van de geheime diensten tegen Trump

De Washington Post publiceerde opnieuw anonieme lekken van de geheime diensten tegen Trump

24 september 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

De New York Times moest een artikel corrigeren waarin geen essentiële feiten werden genoemd – en nu heeft de Washington Post bericht over een vermeende klokkenluider. Het waren dezelfde journalisten die de lekken in het Steele-dossier in 2016 publiceerden.

Trump sprak onlangs met verslaggevers in het Witte Huis en kaapte enkele media-verkooppunten grondig. “De pers heeft een zeer slechte week gehad met Justice Kavanaugh en al die belachelijke beschuldigingen en alle fouten gemaakt in de New York Times en elders. Ze hadden een erg slechte week, “zei hij.

“Als je kijkt naar wat ze vorige week hebben gedaan met Justice Kavanaugh en zoveel andere dingen, denk ik dat dit een van de slechtste weken in de geschiedenis van nepnieuwsmedia is. Je had het mis met zoveel dingen, “voegde hij er later aan toe.

De media van ons land worden tegenwoordig overal ter wereld uitgelachen. Je bent een grapje. “

Trump verwees niet alleen naar de niet-onderbouwde aantijgingen tegen Brett Kavanaugh en hun verkeerde voorstelling van zaken in de New York Times, maar ook naar een “klokkenluidersklacht” die werd gemeld in de Washington Post. Het lid van een Amerikaanse inlichtingendienst zou deze “klacht” hebben ingediend bij de inspecteur-generaal van de nationale inlichtingendienst. Het zou de inhoud zijn geweest van een telefoongesprek door Donald Trump met een buitenlandse staatsman.

klokkenluider

Het lijkt echter vreemd dat er een “klokkenluidersklacht” is ingediend over de vermeende inhoud van een vertrouwelijk gesprek. Deze “klacht” is meestal de methode waarmee Amerikaanse functionarissen in de normale uitoefening van hun functie incidenten en mogelijke schendingen van hun toezichthouders rechtstreeks aan de toezichthouder (in de VS, de inspecteur-generaal) kunnen melden.

Lees ook:  De politie-laarzen komen eraan: massale arrestaties, krachtgrepen en de politiek van angst

De Amerikaanse president is inderdaad de hoogste werkgever van alle Amerikaanse federale agentschappen, maar niet haar lid. Ook deze “klachten” worden intern behandeld. Dit gaat ook over de bescherming van de klokkenluider, en in sommige omstandigheden kan een dergelijke “publicatie” worden gezien als een geheim verraad.

Veel hiervan herinnert aan het lekken van informatie via de heren Comey, McCabe, Clapper en Brennan, met als hoogtepunt de benoeming van speciaal onderzoeker Robert Mueller. De journalisten die deze recente lekken publiceerden, waren weer hetzelfde.

Focus op Oekraïne en Joe Biden

Na verloop van tijd bleek het een telefoontje te zijn van Donald Trump naar de nieuw gekozen president van Oekraïne, Volodymyr Selenskyj.

De pers zei dat president Trump naar verluidt ongepaste beloften heeft gedaan aan de Oekraïense president in het geval dat hij belastend bewijs levert over Joe Biden en zijn zoon Hunter. Voor zover de claim – maar niet bezet.

Het is al langer bekend dat Biden in zijn tijd als vice-president van de Verenigde Staten druk op Oekraïne had uitgeoefend. Dit was om de officier van justitie onmiddellijk te ontslaan, het onderzoek naar corruptie tegen een Oekraïens gasbedrijf en de zoon van de Biden verzamelde $ 83.000 per maand.

“Ik keek naar haar en zei: Ik vertrek over zes uur. Als de officier van justitie niet wordt vrijgelaten, krijgt u het geld niet. Nou, verdomd [zweer het]. Hij werd ontslagen, “zei Biden vorig jaar over het incident in maart 2016 tijdens een evenement van de Council of Foreign Relations.

Lees ook:  Dr. Anthony Fauci heeft een doelwit op zijn rug

Trump tweeted op 23 september:

De Fake News-media zeggen dat ik “de Oekraïense president tijdens mijn telefoongesprek minstens acht keer onder druk heb gezet”. Dit wordt verondersteld afkomstig te zijn van een zogenaamde ‘klokkenluider’ waarvan wordt gezegd dat hij niet uit eerste hand verslag heeft van wat er wordt gezegd. Meer democraten / geroerde media-zwendel … ..

Brekend nieuws: de Oekraïense regering heeft zojuist gezegd dat deze niet onder druk werd gezet tijdens de “mooie” oproep. Drowsy Joe Biden daarentegen dwong een koppige officier van justitie het bedrijf van zijn zoon niet te onderzoeken en dreigde Oekraïne geen grote bedragen te geven. Dat is het ware verhaal!

Donald J. Trump on Twitter

Now the Fake News Media says I “pressured the Ukrainian President at least 8 times during my telephone call with him.” This supposedly comes from a so-called “whistleblower” who they say doesn’t even have a first hand account of what was said. More Democrat/Crooked Media con…..

Verder heeft media-aandacht nu aangetoond dat zelfs de regering Poroshenko in 2018 bewijsmateriaal aan de VS wilde doorgeven – en dat het Nationaal Comité van Democraten in 2016 Oekraïne wilde dwingen zich te bemoeien met Hillary Clinton’s gunst in de Amerikaanse verkiezingscampagne. Dit had naar documenten moeten gaan over de betrokkenheid van Paul Manafort bij Oekraïense bedrijven. Manafort stond aan het begin van de verkiezingscampagne van Trump.

Pogingen om dit materiaal over te dragen via de Amerikaanse ambassade in Oekraïne werden daar geblokkeerd. De daaropvolgende verzending van het materiaal naar de officier van justitie in New York werd genegeerd door de (nu buiten dienst) vertrekkende officier van justitie. Beide banen hebben nog steeds veel werknemers in dienst die uit het Obama-tijdperk kwamen en wiens partizanen waren.

Lees ook:  Berlijn: 130 Duitse politici en journalisten eisen onmiddellijke vrijlating van Julian Assange

Maar de advocaat van Donald Trump, Rudy Giuliani, ging in augustus op verzoek van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken naar Oekraïne, waar hij de adviseur van de Oekraïense president ontmoette. In een interview met John Solomon van The Hill sprak Giuliani over deze bijeenkomst en verdere discussies.

Hill-verslaggever John Solomon citeerde in zijn rapportgesprekken met meer dan twaalf ambtenaren in Oekraïne en de Verenigde Staten. Hij zei dat sinds de zomer van 2018, de voormalige Oekraïense president Petro Poroshenko en nu ook de nieuwe president Selensky hebben geprobeerd bewijsmateriaal over te dragen aan de regering Trump. Deze kunnen aantonen dat Amerikanen de Amerikaanse wetgeving hebben geschonden door hun acties in Oekraïne tijdens het bestuur van de toenmalige president Barack Obama.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments