Hoe gaten in het brandende Saoedische olieveldenverhaal de VS in een oorlog met Iran zouden kunnen lokken

Hoe gaten in het brandende Saoedische olieveldenverhaal de VS in een oorlog met Iran zouden kunnen lokken

24 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Het is voor de Verenigde Staten ondenkbaar dat een “rag-tag” -macht zoals de Houthis van Jemen, met zelfgemaakte wapens, de honderd miljard dollar macht en verfijning van de state-of-the-art systemen die Washington rijkelijk heeft overtroffen overtreft de Saoedi’s.

De spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran escaleren naar nieuwe hoogten, waardoor de Verenigde Staten in een confrontatie met de Islamitische Republiek terechtkomen na een geavanceerde aanval gericht op de Aramco-oliefaciliteit in Saoedi-Arabië – de grootste oliefaciliteit ter wereld – waardoor de helft van de olie in het land wordt uitgeschakeld capaciteit, of meer dan 5 miljoen vaten per dag , en het verlaten van de olievelden in vlammen. 

De aanval was niets dat het Koninkrijk eerder had gezien of verwacht: volgens Amerikaanse en Saoedische inlichtingen, werden 18 drones en zeven kruisraketten gelanceerd en bleven onopgemerkt door zowel Amerikaanse als Saoedische radarsystemen. De wapens bleven zelfs onopgemerkt door de Amerikaanse militaire basis in de buurt, de Prince Sultan Airbase, die wordt bewaakt door een Amerikaans Patriot raketafweersysteem en meer dan 500 Amerikaanse militairen. 

Je kunt maar beter geloven dat een aanval op dit niveau gericht op een kruispunt voor wereldwijde olievoorraden meer dan een paar veren verstoorde. 

Paniek trof niet alleen het Koninkrijk en de internationale economie, waar de olieprijzen een piek bereikten van 19 procent – de hoogste ooit geregistreerde stijging van één dag – maar Amerikaanse en Saoedische politici, evenals een koor van reguliere experts, begonnen de drums van oorlog te verslaan een oude vijand: Iran. 

Saoedische en Amerikaanse militaire analisten hebben satellietbeelden gepresenteerd van waar de raketten in de olievelden landden, bewerend om aan te tonen dat de drones / raketten uit de richting van Iran kwamen. Sommige experts gaan deze claims echter al tegen en wijzen erop dat de afbeeldingen impactpunten vertonen die inderdaad west-noordwest zijn, wat de tegenovergestelde richting van Iran is. 

Ondanks het feit dat er geen substantieel bewijs is geleverd en zogenaamde anonieme intelligentie wordt aangehaald – weet u, dezelfde intelligentie die, om oorlog met Irak te rechtvaardigen, beweerde dat Irak massavernietigingswapens had en dat Saddam met al-Qaeda samenwerkte – heeft de bedrijfsmedia versterkt en onderschreef de beweringen van de Saoedische en Trump-regering om toestemming te verlenen voor een totale oorlog met Iran. 

NBC en CNN herhaalden de officiële lijn dat Iran waarschijnlijk achter de aanval zat, en CNBC beschouwde de woorden van Saoedische ambtenaren als evangelie, zonder ooit dit regeringsverhaal te betwisten dat ons op een oorlogspad met de Islamitische Republiek zet. 

Saoedi-Arabië zei dat het “krachtig zou reageren op deze agressies.” Ondertussen kondigde president Trump aan dat de VS “opgesloten en geladen” waren en klaar om wraak te nemen, waarna de spanningen escaleerden door aan te kondigen dat hij een “substantiële” nieuwe ronde van sancties introduceerde, waardoor de economische oorlog tegen Iran verder wordt opgevoerd.

En Iran neemt deze oorlogsdreigingen niet erg licht op.

Terwijl de media de lucht in stikken met pro-oorlogs- en anti-Iraanse propaganda, is wat verloren is gegaan of misschien opzettelijk is weggelaten uit deze berichtgeving wie de verantwoordelijkheid nam voor deze aanval en waarom. 

Jemen’s Ansarullah Houthi beweging claimde onmiddellijk verantwoordelijkheid . Houthi militaire woordvoerder Brigadier Yahya Saree kondigde aan : “We verzekeren het Saoedische regime dat onze lange hand elke plaats die we willen kan bereiken op elk gewenst moment.” 

Dit zou niet de eerste keer zijn dat de verzetsbeweging van Jemen een aanval op Saoedische grond lanceerde. 

Vorig jaar zeiden Saoedische functionarissen dat ze meer dan 100 raketten onderschoten hebben die vanuit Jemen zijn afgevuurd. 

Het is duidelijk dat de Houthi’s er geen belang bij hebben om Saoedi-Arabië te veroveren of zelfs hun strijdende buurman te beschadigen, afgezien van wat nodig is om de steeds toenemende Saoedische aanvallen tegen te gaan en af ​​te schrikken en te verdedigen wat er over is van Jemen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Saoedi-Arabië in vlammen: Riyad staat op het punt van een grote ramp

Ansarullah heeft de afgelopen vijf jaar weerstand geboden aan het door de VS / Saoedi-Arabië gesteunde bombardement op Jemen, dat de ergste humanitaire crisis ter wereld heeft veroorzaakt – waarbij meer dan 100.000 doden, meer dan 23 miljoen mensen zijn verhongerd, een crisis in de cholera-gezondheid en een mensenhandelepidemie . 

De humanitaire crisis doodt een Jemenitisch kind om de 10 minuten van vermijdbare ziekten, uithongering en ondervoeding.

Saoedi-Arabië voerde een illegale blokkade in, verhinderde dat voedsel en medische benodigdheden de door oorlog verscheurde natie binnendrongen en humanitaire hulp effectief bewapende nadat hij een belangrijke plaats in een mensenrechtenpanel van de VN had ingenomen. 

Misschien als de media hun werk deden om deze feiten te melden, zou het beschamend zijn voor de Amerikaanse militaire machine. Het zou het totale falen van miljarden dollars aan Saoedische en Amerikaanse militaire verdedigingssystemen blootleggen tegen een grassroots verzetsbeweging die de Goliath van de door de VS en Saoedi-Arabië gesteunde genocidale oorlog tegen het nu armste land van het Midden-Oosten aanvoerde. 

Maar dit conflict gaat verder dan 2015. De VS hebben Jemen beziggehouden in het streven naar uitbreiding van hun militaire imperium onder het mom van de oorlog tegen het terrorisme. Sinds 2002 bombarderen de Verenigde Staten Jemen, opzetten van militaire buitenposten en martelfaciliteiten terwijl ze de rijke minerale rijkdommen van de natie exploiteren. 

Jemen werd ooit een levend museum genoemd, een bakermat van vele beschavingen en de thuisbasis van enkele van ‘s werelds oudste door mensen bewerkte landschappen en architecturale structuren die dateren uit de tijd van Christus. Jemen wordt beschouwd als het rijkste land in de regio op het gebied van mineralen, cultuur en geschiedenis. 

Maar vandaag beschreef UNICEF zijn economie en samenleving als op het punt van instorten. 

De militaire bezetting van Jemen heeft de mensen daar de doodstraf gegeven zodat de VS hun sabel naar Iran kunnen rammelen om de uitbreiding van zijn militair imperium te rechtvaardigen dat de muil van het militaire industriële complex voedt. 

Iran de schuld geven voor een aanval op ‘s werelds grootste olieverwerkingslocatie past bij de belangen van Amerikaanse bondgenoten in de regio, inclusief Saoedi-Arabië en Israël, die het buitenlands beleid van Trump in het Midden-Oosten hebben geleid, waaronder het isoleren van Iran. 

Het verhaal dat door de reguliere bedrijfsmedia aan het westerse publiek wordt gepresenteerd, wordt gerationaliseerd door een zorgvuldig samengesteld en vals verhaal dat de door de VS gesteunde, door Saudi geleide oorlog tegen Jemen, waarbij meer dan 50.000 bommen op dat land zijn gevallen – bommen gemaakt en geleverd door de VS – is het voorkomen van een groeiend Iran dat de beweging van Ansarullah Houthi bewapent. 

Maar uitgelekte interne documenten laten zien dat veel van deze verbindingen die door militaire inlichtingendiensten zijn gemaakt, opzettelijk zijn vervaardigd en dat Jemenieten in staat zijn hun eigen moderne wapens te produceren. Dit laat zien hoe de Houthi’s in Jemen blijkbaar beter in staat zijn dan de Saudiërs in het produceren van de wapens die ze hebben gebruikt om Jemen te verpulveren, die door de VS aan het koninkrijk worden verkocht voor een bedrag van $ 8 miljard. 

Net zoals de VS beweerden dat al hun interventies tijdens de Koude Oorlog moesten verdedigen tegen agressie door de Sovjet-Unie, zo wordt nu elk gebied in het Midden-Oosten dat het rijk wil uitbreiden, exploiteren en bezetten gunstig bestempeld als een Iraanse buitenpost, die meer oorlogen rechtvaardigt.

Afgezien hiervan is het natuurlijk ‘ondenkbaar’ voor de Verenigde Staten dat een ‘rag-tag’-kracht zoals Jemen’s Ansarullah Houthis met zelfgemaakte wapens de honderd miljard dollar macht en verfijning van de staat van de kunststelsels Washington heeft de Saoedi’s overladen. Bijna net zo beschamend als verliezen voor de Noord-Vietnamezen – dus dat kon niet zijn wat er gebeurde.

Tientallen jaren lang is door beide partijen, hetzij democratisch of republikeins, toestemming verkregen voor de productie van oorlog door valse voorwendselen te gebruiken. Beide hebben desinformatie verspreid om een ​​hele natie te demoniseren om steun voor oorlog op te trommelen. 

Nu, terwijl de Saoedische olievelden branden, gaat de desinformatiecampagne in een hoge versnelling – het negeren of selectief rapporteren van niet alleen essentieel fysiek bewijsmateriaal, maar ook de hele context van de humanitaire crisis in Jemen die aanleiding heeft gegeven tot de wanhopige maatregelen die de Houthi’s hebben genomen gedwongen te worden – een recht op zelfverdediging onder de conventies van Genève.

Als de media zouden zorgen om over deze context te rapporteren, zou dit de Amerikaanse coalitie blootleggen als een papieren tijger, wat zou betekenen dat alle bloed en miljarden die Washington in het Midden-Oosten besteedde, in wezen voor niets waren. Het zou ook de wereld laten zien dat een verenigd front dat zich tegen oorlog organiseert, werkt. 

Na zijn landing in Saoedi-Arabië vorige week, berispte Mike Pompeo de media omdat ze vroegen naar de Houthi’s die de verantwoordelijkheid voor de aanval opeisten. Zijn antwoord was dat ze leugenaars zijn en als je ernaar verwijst, zou je ze de leugenachtige Houthi’s moeten noemen – dit komt van de man die op video toegaf dat hij loog en bedrog terwijl hij de CIA leidde.Lees ook:  Het is werkelijk onverstaanbaar dat in een kleinschalig landje als Nederland getto’s ontstaan

Comments

comments