WTF: Vijf regeringsleden vliegen in vier verschillende vliegtuigen naar de Verenigde Staten

WTF: Vijf regeringsleden vliegen in vier verschillende vliegtuigen naar de Verenigde Staten

24 september 2019 1 Door Indignatie redactie

Naast kanselier Merkel en minister van Defensie Kramp-Karrenbauer, minister van Ontwikkeling Gerd Müller, minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas en minister van Milieu Svenja Schulze waren ook op weg naar de VS – in vier verschillende vliegtuigen.

Vijf leden van de Duitse regering hebben deze week afspraken in New York. Ze vliegen in vier verschillende vliegtuigen, ondanks het nieuw gesloten klimaatpakket.

Kanselier Merkel reist met minister van Ontwikkeling Gerd Müller (CSU) naar de VN-klimaattop in New York. Bijna gelijktijdig vliegt minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer naar Washington. Oorspronkelijk zou ze in de machine van de kanselier vliegen.

De Airbus A340 moet eerst in New York landen en vervolgens naar Washington vliegen. Omdat Kramp-Karrenbauer maandagavond terug naar Duitsland vliegt, wilde ze een normale lijnmachine terugnemen. De vliegtickets waren al besteld – maar de kanselarij kondigde volgens uitspraken van “Bild am Sonntag” aan dat een vlucht met hun delegatie niet wenselijk was.

Kramp-Karrenbauer moet daarom onafhankelijk naar Washington reizen. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie vertelde de krant: “In de loop van de planning van deze reis hebben we inspanningen geleverd om het gebruik van het vliegtuig te optimaliseren.” Volgens dpa-informatie had de toch al kleine delegatie Kramp-Karren Bauer voor de Aanzienlijke instorting van het eerste bezoek in de VS Dat is waarom we opnieuw hebben gepland.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Wat is er aan de hand met Donald Trump?

Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas neemt van dinsdag tot vrijdag deel aan de Algemene Vergadering van de VN en wordt ook door de luchtmacht naar New York gebracht.

Minister van Milieu Svenja Schule vliegt ook naar New York – met een lijnmachine.

De verdediger van de Groene Partij, Tobias Lindner, zei tegen de “spiegel”: “De extra vlucht is niet alleen ecologisch onzinnig, maar ook een verspilling van belastinggeld.”

De grote coalitie had vrijdag een miljard dollar pakket afgesproken. Duitsland moet zijn bindende klimaatdoelstellingen voor 2030 op betrouwbare wijze bereiken. Als centraal element krijgt klimaatschadelijke koolstofdioxide (CO2) ook een prijs voor verkeer en warmteopwekking. Promotie van klimaatvriendelijke aankopen van nieuwe auto’s of kachels moet in eerste instantie bijzonder aantrekkelijk zijn en later smelten, de installatie van nieuwe oliekachels moet vanaf 2026 worden verboden. Reizen per trein moet goedkoper zijn, vluchten duurder. Om sociale overbelasting te voorkomen, wordt de forensentoeslag verhoogd. (ks, met materiaal van de agentschappen)Comments

comments