WTF: Vijf regeringsleden vliegen in vier verschillende vliegtuigen naar de Verenigde Staten

WTF: Vijf regeringsleden vliegen in vier verschillende vliegtuigen naar de Verenigde Staten

24 september 2019 1 Door Indignatie redactie

Naast kanselier Merkel en minister van Defensie Kramp-Karrenbauer, minister van Ontwikkeling Gerd Müller, minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas en minister van Milieu Svenja Schulze waren ook op weg naar de VS – in vier verschillende vliegtuigen.

Vijf leden van de Duitse regering hebben deze week afspraken in New York. Ze vliegen in vier verschillende vliegtuigen, ondanks het nieuw gesloten klimaatpakket.

Kanselier Merkel reist met minister van Ontwikkeling Gerd Müller (CSU) naar de VN-klimaattop in New York. Bijna gelijktijdig vliegt minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer naar Washington. Oorspronkelijk zou ze in de machine van de kanselier vliegen.

De Airbus A340 moet eerst in New York landen en vervolgens naar Washington vliegen. Omdat Kramp-Karrenbauer maandagavond terug naar Duitsland vliegt, wilde ze een normale lijnmachine terugnemen. De vliegtickets waren al besteld – maar de kanselarij kondigde volgens uitspraken van “Bild am Sonntag” aan dat een vlucht met hun delegatie niet wenselijk was.

Kramp-Karrenbauer moet daarom onafhankelijk naar Washington reizen. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie vertelde de krant: “In de loop van de planning van deze reis hebben we inspanningen geleverd om het gebruik van het vliegtuig te optimaliseren.” Volgens dpa-informatie had de toch al kleine delegatie Kramp-Karren Bauer voor de Aanzienlijke instorting van het eerste bezoek in de VS Dat is waarom we opnieuw hebben gepland.

Lees ook:  Koningin Maxima en de leugens van het micro krediet

Minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas neemt van dinsdag tot vrijdag deel aan de Algemene Vergadering van de VN en wordt ook door de luchtmacht naar New York gebracht.

Minister van Milieu Svenja Schule vliegt ook naar New York – met een lijnmachine.

De verdediger van de Groene Partij, Tobias Lindner, zei tegen de “spiegel”: “De extra vlucht is niet alleen ecologisch onzinnig, maar ook een verspilling van belastinggeld.”

De grote coalitie had vrijdag een miljard dollar pakket afgesproken. Duitsland moet zijn bindende klimaatdoelstellingen voor 2030 op betrouwbare wijze bereiken. Als centraal element krijgt klimaatschadelijke koolstofdioxide (CO2) ook een prijs voor verkeer en warmteopwekking. Promotie van klimaatvriendelijke aankopen van nieuwe auto’s of kachels moet in eerste instantie bijzonder aantrekkelijk zijn en later smelten, de installatie van nieuwe oliekachels moet vanaf 2026 worden verboden. Reizen per trein moet goedkoper zijn, vluchten duurder. Om sociale overbelasting te voorkomen, wordt de forensentoeslag verhoogd. (ks, met materiaal van de agentschappen)

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Spijbelaars uit naam en gesteund door George Soros

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  Verdomme, de wereld wil niet ten onder gaan!

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments