Ze vermoorden mijn zoon – de vader van Julian Assange vertelt over pijn en angst

Ze vermoorden mijn zoon – de vader van Julian Assange vertelt over pijn en angst

24 september 2019 1 Door Indignatie redactie

De vader van Julian Assange, John Shipton, gaf dit weekend een interview aan de media. Nadat hij uit zijn thuisland Australië is aangekomen, bezoekt Shipton verschillende Europese staten, waaronder Rusland, om publieke aandacht te vragen voor de vervolging van Julian Assange door de Britse autoriteiten over zijn rol als uitgever en auteur.

Eerst echter een inleiding tot de Assange-zaak. Weinig mediacijfers kunnen worden toegeschreven aan het transformeren van internationale politiek en het wereldwijde medialandschap. Ongetwijfeld staat Julian Assange, auteur, uitgever en oprichter van de Wikileaks-klokkenluiderswebsite (2006), het afgelopen decennium in de top van wereldveranderende individuen.

De in Australië geboren Assange is eerder bekroond met lofbetuigingen en respect voor zijn waarheidsgetrouwe journalistiek die massale misdaden, corruptie en gemene intriges van de Amerikaanse regering en haar westerse bondgenoten aan het licht heeft gebracht.

Een van de meest schokkende exposés van Wikileaks was de video ‘Collateral Murder’ (2010) die massale, willekeurige dodelijke schietpartijen door Amerikaanse troepen in Irak liet zien. Soortgelijke oorlogsmisdaden door Amerikaanse troepen in Afghanistan werden ook onthuld door Wikileaks. De zogenaamde ‘war on terror’ van de VS en de NAVO werd blootgesteld als fraude en gigantische misdaad.

Assange werkte samen met Amerikaanse klokkenluiders Chelsea Manning en Edward Snowden, de laatste onthulde de illegale systematische wereldwijde surveillance door Amerikaanse spionagebureaus tegen gewone burgers en politieke leiders over de hele wereld in flagrante schending van de mensenrechten en de veelgeprezen claims van Washington voor het handhaven van burgerlijke vrijheden en internationale wet.

De machthebbers die deze waarheid vertelden zijn achterna gegaan met een wraak voor het durven blootleggen van hun hypocrisie en verachtelijke verslag. Snowden is in ballingschap in Rusland en kan niet terugkeren naar de VS uit angst voor gevangenschap wegens “verraad”. Manning wordt momenteel voor onbepaalde tijd vastgehouden in de VS omdat ze weigert te getuigen tegen Assange. De baanbrekende journalistiek van Julian Assange die de misdaden van de overheid aan het licht bracht, deed dit op een manier die zoveel gevestigde westerse nieuwsmedia niet deden uit laffe eerbied voor de toekomstige machthebbers. Dergelijke zogenaamde “onafhankelijke” media faciliteren nu de vervolging van Assange door zijn reputatie te smeren en zijn benarde situatie in de gevangenis te negeren. Hij is onder meer uitgesmeerd als een “Kremlin-agent” en een “cyberterrorist”.

Na bijna zeven jaar (2012-2019) opgesloten in de Ecuadoraanse ambassade in Londen, waar hij politiek asiel zocht om willekeurige arrestatie door Britse autoriteiten te voorkomen wegens verzonnen claims wegens seksueel misbruik (sinds vervallen), werd Assange in april van dit jaar illegaal gearresteerd door het VK politie bestormt de Ecuadoraanse ambassade. Hij is sindsdien vastgehouden in de Belmarsh-gevangenis met maximale beveiliging, waar hij wordt vastgehouden onder omstandigheden van eenzame opsluiting. Hij wordt voor onbepaalde tijd vastgehouden terwijl de VS een verzoek aan de Britse autoriteiten voorbereiden om hem uit te leveren. Als hij wordt uitgeleverd aan de VS, zal Assange te maken krijgen met aanklachten onder de Spionage Act die kunnen resulteren in een gevangenisstraf van 175 jaar.

Belmarsh-gevangenis in Londen is een speciale categorie A-gevangenis (de ernstigste van vier graden van detentiecentra in het Britse strafsysteem). Het is eerder gebruikt om massamoordenaars en de gevaarlijkste veroordeelde terroristen vast te houden. De voortdurende opsluiting van Julian Assange daar onder lockdown is belachelijk. Het is een schande, en toch tonen de westerse media weinig of geen zorg om te rapporteren over deze grove schending van een behoorlijke rechtsgang en de mensenrechtenwetgeving.

Eerder deze maand, op 13 september, werd Assange door een Britse rechter bevolen om verder te worden vastgehouden, ook al zou hij deze week op 22 september worden vrijgelaten, nadat hij zijn straf had uitgezeten wegens een kleine borgtochtovertreding die plaatsvond in 2012 toen hij vluchtte naar de Ecuadoriaanse ambassade in Londen. Die borgtochtovertreding is nietig omdat de oorspronkelijke claim wegens seksueel misbruik in Zweden is ingetrokken wegens gebrek aan bewijs tegen Assange.

Blijkbaar wordt zijn detentie door de Britse regering gebruikt (ongetwijfeld in opdracht van Washington) om zijn gezondheid en zijn wezen te vernietigen. Op 48-jarige leeftijd verslechtert zijn fysieke en mentale toestand met de dag onder de extreme omstandigheden die neerkomen op marteling, zoals de speciale VN-rapporteur Nils Melzer opmerkte na een bezoek aan de gevangene in mei van dit jaar. Het VN-rapport riep op tot onmiddellijke vrijlating van Assange.

Het volgende is een interview met Assange’s vader, John Shipton. Hij is momenteel op een tournee door Europese landen om de grove gerechtelijke dwaling tegen zijn zoon te benadrukken. Shipton bezoekt Groot-Brittannië, Ierland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Noorwegen en Zweden om campagne te voeren voor de onmiddellijke vrijlating van Julian. Hij reist ook naar Rusland.

In tegenstelling tot westerse media-onverschilligheid zegt John Shipton dat hij grote publieke steun voor Julian heeft ondervonden en zijn vrijheid eiste. Onder zijn aanhangers zijn prominente publieke figuren, bekroonde journalist John Pilger, gerenommeerde denker en schrijver Noam Chomsky, Pink Floyd singer-songwriter Roger Waters en de moedige actrice Pamela Anderson.

Interview

Vraag: Kun je de huidige gevangenisomstandigheden voor Julian en zijn gezondheidstoestand beschrijven?

Julian is 15 kilo afgevallen en wordt 22 uur per dag in eenzame opsluiting vastgehouden in het Belmarsh Maximum Security-gevangenisziekenhuis. Nils Melzer, speciaal rapporteur voor foltering van de Verenigde Naties, bezocht in gezelschap van een expert van twee personen in het herkennen van de gevolgen van foltering. Nils ‘rapport verklaarde dat Julian de effecten van marteling fysiek en mentaal liet zien. Sinds het bezoek van Nils in mei 2019 blijft Julian afvallen, nu in totaal 15 kilo. Nils en bedrijf beschrijven Julians diep verontrustende toestand in ferme taal. VN-rapport gekoppeld .

Vraag: Het is gemeld dat u wordt beperkt van contact met uw zoon in de gevangenis ondanks dat u bent gereisd vanuit Sydney, Australië, om hem te bezoeken. Is dat correct?

Julian kan twee sociale bezoeken van twee uur per maand ontvangen. Mijn bezoek was dubbel geboekt met een andere dus geannuleerd. Een week later bezochten we Julian in samenwerking met Ai Wei Wei. Zittend in de vergaderzaal van de gevangenen gedurende 46 minuten, na klagen kregen we te horen dat Julian niet kon worden gevonden. Enkele minuten later werd Julian binnengebracht.

Lees ook:  Droom van omverwerping: laterale denkers, burgers van het Reich, QAnon, Trump, elites, diepe staat

Vraag: Wordt Julian beperkt van contact met zijn advocaten om zijn verdediging voor te bereiden op de lopende uitleveringszaak van Groot-Brittannië naar de VS?

Ja, serieus. Veroordeeld tot maximale veiligheid als een klasse B-gevangene in eenzame opsluiting, zonder toegang tot computer of bibliotheek. Ik verzamel dat de gevangenisbibliotheek geen boeken over strafrecht heeft.

Vraag: De laatste ontwikkeling deze maand op 13 september zag een Britse rechter oordelen dat Julians detentie in de Londense max security Belmarsh-gevangenis voor onbepaalde tijd moet worden verlengd, ondanks het feit dat hij op 22 september zou worden vrijgelaten na zijn tijd voor een borgtochtovertreding in 2012 Wat is volgens u bezwaarlijk tegen de laatste uitspraak van de Britse rechter?

De rechter, Vanessa Baraitser, diende haar eigen aanvraag in voor Julians borgtocht, die ze met bodemloze schande onmiddellijk weigerde. Baraitser gebruikte bij het samenvatten van haar oordeel de uitdrukking ‘waarschijnlijk onderduiken’. Julian heeft deelgenomen aan wettelijke asielconventies, en waarbij het Verenigd Koninkrijk ondertekenaar is, beoordeeld en ondersteund door 32 staten in de Amerikaanse Organisatie van Staten, en hij heeft Zweedse aanklagers onophoudelijk de gelegenheid geboden hem te interviewen over beschuldigingen of naar Zweden te reizen als garanties voor geen verdere uitlevering aan de Verenigde Staten. Stephania Maurizi’s verzoeken om vrijheid van informatie van de Crown Prosecuting Service van het Verenigd Koninkrijk en de Zweedse Crown Prosecuting Authority hadden een onregelmatige anti-procedurele staatssamenwerking onthuld die Julian in de Londense ambassade van Ecuador hield. Mini Adolf Eichmanns zijn ze allemaal.

De Zweedse officier van justitie heeft vier officieren van justitie gehad, twee interviews, één in Zweden 2010 en 2017 in de ambassade van Londen in Ecuador, gedurende negen jaar op grond van voorschriften waarin staat dat zaken moeten worden voortgezet. Het kostte acht jaar om een ​​man op de maan te landen!

Dit is strafvervolging en justitiële moedeloosheid tegenover Julian.

Vraag: Wat maakt u zich zorgen over wat er zou kunnen gebeuren als uw zoon wordt uitgeleverd aan de VS, waar hij wordt beschuldigd van het overtreden van de Spionagewet?

Ze zullen Julian op de een of andere manier vermoorden.

Vraag: Wat zegt u tegen politici en mediacijfers, zoals Meghan McCain, de dochter van wijlen de Amerikaanse senator John McCain, die Julian aanmerkt als een ‘ cyberterrorist’?

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Joe Biden, idioot en boef of, als u dat wilt, boef en idioot, als herinnering dient, uitte eerst deze zin die zogenaamd Julian onder de Patriot Act bracht als een terrorist, waardoor hij buitengerechtelijk kon worden vermoord. Spartelende idioten herhalen zinloze zinnen die andere onzin met bubbelkoppen echoën. Iedereen van die idioten is geschokt door en doodsbang voor waarheid en feiten die iedereen allemaal kan zien en lezen op Wikileaks.

Vraag: Ben je trots op het werk van je zoon als uitgever en klokkenluider? Wat zien zijn belangrijkste prestatie uit zijn publicatiewerk?

De prestaties zijn veel. In diplomatieke kabels kunnen we lezen hoe de geopolitieke wereld is samengesteld en de mensen daarin heeft verwijderd. We kunnen begrijpen wat Uncle Sam wil en hoe de Amerikaanse staat krijgt wat hij wil. Vele miljoenen mensen, gemeenschappen en staten profiteren van Wikileaks, sommigen enorm. Bijvoorbeeld, Chagos Islanders bij het International Court of Justice. Oorlog in Irak en Afghaanse dossiers waarin oorlogsmisdaden aan het licht komen. Kluis 7 onthult CIA cyber illegaliteit en misdaden. De video ‘Collateral Murder’ onthulling van Amerikaanse oorlogsmisdaden in Irak. De lijst met onthullingen en begunstigden is lang en diep. Julian Assange en WikiLeaks zijn een noodzaak.

Geopenbaarde oorlogsmisdaden, smerige praktijken, chantage en omkoping. Zeven landen vernietigd, miljoenen doden, bloedstromen en miljoenen ontheemden. Maar alleen Julian Assange en Chelsea Manning, beide onschuldig van het geven van pijn en misdaad, rotten in de gevangenis.

Vraag: Is de behandeling van Julian door Britse en Amerikaanse autoriteiten een ernstige waarschuwing voor alle burgers over het gevaar voor hun recht op vrijheid van meningsuiting en onafhankelijke media?

Ja, een grimmige waarschuwing. Zwijg of word verpletterd. Welke gratis pers? Engelssprekende massamedia zijn homogeen in zijn misleidingen, prevarication en banale leugens. Populaire internetzoekmachines wijzen onderzoek af aan bedrijven. Facebook-bedrijf is geïncarneerde hebzucht. Al deze entiteiten kunnen eenvoudig worden gereguleerd. Naties-staten hebben echter bevoegdheden, doen niets anders dan kwijlen over de toegang tot gegevens die wij genereren … onze gegevens.

Want Julian Assange en Chelsea Manning zijn iconen van onderdrukkend staatsgeweld tegen openbaring van verbazingwekkende corruptie en duizelingwekkende criminaliteit.

Veel begaafde, dappere schrijvers, commentatoren en filmmakers blijven woedend vechten in alternatieve media en blogs. We geven onze dankbaarheid en groeten zulke mannen en vrouwen, want ze weten allemaal intiem dat er geen monster kouder is dan de Amerikaanse staat en zijn bondgenoten.

Vraag: De Australische premier Scott Morrison en de regering in Canberra hebben geweigerd hoger beroep in te stellen voor de vrijlating van Julian, ondanks dat hij Australisch staatsburger is. Hoe ziet u het gebrek aan reactie van de Australische regering op de zaak? Waarom zijn ze blijkbaar verlaten? Premier Morrison bezoekt bijvoorbeeld deze week de Amerikaanse president Donald Trump, maar hij zou naar verluidt de Assange-zaak niet aan de orde stellen of om zijn vrijlating vragen. Waarom handelt Morrison zo onverschillig en met respect voor de VS?

De Australische overheid is medeplichtig. Meer dan medeplichtig omdat stilte duidt op een overeengekomen betrokkenheid. Opmerkelijke uitzondering zijn ex-Australische minister van Buitenlandse Zaken Julie Bishop, met overeenstemming van ex-premier Malcolm Turnbull, die Julian opvoedde met Jeremy Hunt, de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk en Mike Pompeo, de huidige staatssecretaris van Verenigde Staten.

Vraag: Ben je hoopvol dat Julian in de nabije toekomst wordt uitgebracht? Hoe belangrijk zijn publieke supporters zoals journalist John Pilger, Pink Floyd singer-songwriter Roger Waters en actrice Pamela Anderson, evenals gewone leden van het publiek, in de geest van Julian?

Voor Julians geest zijn vrienden en aanhangers alfa tot omega van het leven.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  De opkomst van ANTIFA-milities in Amerika wordt ondersteund door The Mainstream Media

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Het schokkende contrast tussen Trump en Biden, uitgelegd in 3 momenten vanuit hun concurrerende Townhall optredens
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 5 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments