Gearomatiseerde e-sigaret-chemicaliën veroorzaken popcornlong: het kan je doden

Gearomatiseerde e-sigaret-chemicaliën veroorzaken popcornlong: het kan je doden

25 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Het centrum voor ziektebestrijdingsnota 530 bevestigde vapenziekten, waarvan de meeste verkeerd werden gediagnosticeerd als longontsteking. Acht zijn dood.

Zojuist schreef ik 530 bevestigde vapenziekten, waarvan de meeste verkeerd werden gediagnosticeerd als longontsteking .

In reactie daarop stelde een lezer voor dat ik moest zoeken naar ” Popcorn Lung “.

Hij zei dat als ik dat deed, ik nooit meer popcorn in de magnetron zou kunnen eten.

Geïntrigeerd over popcorn in de magnetron, leidde een zoekopdracht me tot deze Harvard University Study: chemicaliën die verband houden met ernstige luchtwegaandoeningen die worden aangetroffen in veel voorkomende smaken voor e-sigaretten

Diacetyl, een smaakstof die is gekoppeld aan gevallen van ernstige luchtwegaandoeningen, werd aangetroffen in meer dan 75% van gearomatiseerde elektronische sigaretten en navulvloeistoffen die zijn getest door onderzoekers van Harvard TH Chan School of Public Health. Twee andere potentieel schadelijke gerelateerde verbindingen werden ook gevonden in veel van de geteste smaken, waaronder variëteiten die potentieel aantrekkelijk zijn voor jonge mensen zoals suikerspin, fruitpijpen en Cupcake.

De studie zal online worden gepubliceerd op 8 december 2015 in Environmental Health Perspectives en zal hier beschikbaar zijn na de embargoliften:.

Aromatische chemicaliën in e-sigaretten: diacetyl, 2,3-pentaandione en acetoïne in een monster van 51 producten, waaronder fruit-, snoep- en met cocktail gearomatiseerde e-sigaretten

De Occupational Safety and Health Administration en de aromatiserende industrie hebben werknemers gewaarschuwd voor diacetyl vanwege het verband tussen het inhaleren van deze chemische stof en de slopende ademhalingsziekte bronchiolitis obliterans, in de volksmond “Popcorn Lung” genoemd omdat het voor het eerst verscheen bij werknemers die kunstmatige botersmaak in de magnetron inhaleerden Popcorn verwerkingsfaciliteiten.

“De erkenning van de gevaren van het inademen van smaakstofchemicaliën begon meer dan tien jaar geleden met ‘Popcorn Lung’. Diacetyl en andere aanverwante smaakstoffen worden echter in veel andere smaken gebruikt dan popcorn met botersmaak, waaronder fruitsmaken, alcoholaroma’s en, zo hebben we in onze studie geleerd, e-sigaretten met snoepsmaak, ”zei hoofdauteur Joseph Allen , universitair docent van de wetenschap voor blootstellingsbeoordeling.

Er zijn momenteel meer dan 7.000 soorten gearomatiseerde e-sigaretten en e-juice (vloeistof die nicotine bevat die wordt gebruikt in hervulbare apparaten) op de markt.

Allen en collega’s hebben 51 soorten gearomatiseerde e-sigaretten en vloeistoffen die door toonaangevende merken worden verkocht getest op de aanwezigheid van diacetyl, acetoïne en 2,3-pentaandion, twee gerelateerde smaakstoffen die worden vermeld als “hoge prioriteit”, dat wil zeggen dat ze een ademhalingsgevaar op de werkplek, door de Flavour and Extract Manufacturers Association . Elke e-sigaret werd ingebracht in een afgesloten kamer die was bevestigd aan een in het laboratorium gebouwd apparaat dat acht seconden per keer lucht door de e-sigaret trok met een rustperiode van 15 of 30 seconden tussen elke trekking. De luchtstroom werd vervolgens geanalyseerd.

Ten minste een van de drie chemicaliën werd gedetecteerd in 47 van de 51 geteste smaken. Diacetyl werd gedetecteerd boven de laboratoriumgrens van detectie in 39 van de geteste smaken. Acetoïne en 2,3-pentaandion werden gedetecteerd in respectievelijk 46 en 23 en van de smaken.

Conclusie van het onderzoek juni 2016

” Vanwege de associaties tussen diacetyl en bronchiolitis obliterans en andere ernstige ademhalingsaandoeningen waargenomen bij werknemers, wordt dringende actie aanbevolen om deze potentieel wijdverspreide blootstelling via gearomatiseerde e-sigaretten verder te evalueren. “

WTF-moment

Dit is een van die WFT-momenten op meerdere manieren.

  1. Dat artikel was van 2015. Waarom duurde het jaren voordat artsen dit in 2019 hadden ontdekt?
  2. Wat nog belangrijker is, waarom heeft de FDA die chemicaliën niet verboden?
  3. Waarom zou u kankerverwekkende stoffen niet verbieden?

Federal Death Agency

Misschien moeten we de FDA, de Federal Death Agency , hernoemen voor het uitstellen van producten die levens kunnen redden en geen gevaarlijke stoffen verbieden.

Ik zou graag de eer opeisen voor die termijn, maar ik was een paar jaar geleden op een conferentie waarin Doug Casey een toespraak hield over dat onderwerp.

Ik ruik rechtszaken en veel van deze fiasco.

Mike “Mish” ShedlockLees ook:  Farmaceutische industrie niet aansprakelijk voor defecte coronavaccins

Comments

comments