Ook de Britten, Fransen en Duitsers zeggen dat Iran achter de aanval op Saoedische olie-installaties zit

Ook de Britten, Fransen en Duitsers zeggen dat Iran achter de aanval op Saoedische olie-installaties zit

25 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Ook zij hebben daar geen spoor van bewijs voor, maar ‘er is geen andere uitleg mogelijk‘. Met grote stappen naderen we het stadium van de collectieve psychose. En niet alleen in dit dossier. Op ‘psychosenet‘ vindt u een beschrijving van wat een psychose is. Dat we allemaal wel achterdochtig zijn, of ons dingen inbeelden, maar dat het ons doorgaans niet op sleeptouw neemt. De tekst stelt dat iemand die meent dat de CIA hem of haar op de hielen zit, en daarvan aangifte doet bij het politiebureau, en erover gaat klagen bij de Amerikaanse ambassade, rijp is voor het ‘gesticht‘ en de dwangbuis.

Hier op dit blog houd ik u steeds voor dat er weliswaar volop complotten worden gesmeed, maar dat ik niet zie hoe daar een centrale regie op zit. Neem het complot om landen ervan te overtuigen dat Irak een bedreiging vormde voor de ‘vrije wereld‘, en dat een oorlog tegen dat land daarom gerechtvaardigd was. Een ‘klokkenluidster‘ in Engeland onthulde, vooraf, hoe de Amerikaanse NSA, samen met haar werkgever, ‘dirt‘ verzamelde over de ‘Balkenendes‘ in deze wereld, om gedaan te krijgen dat ze in zouden stemmen met die oorlog. Ze slaagde er, zoals bekend, niet in dat complot uit de vergelijking te halen, en degenen die het hebben gesmeed ondervonden nooit enige schade, terwijl zij zelf door de hel ging. Nu als speelfilm in de bioscoop.

Hier op dit blog heb ik in het verleden ruime aandacht besteed aan de corruptie rond de ‘Regime Change‘ in Oekraïne, bedacht en uitgevoerd door ‘Team-Nuland‘, met vice-president Joe Biden als promotor, en zijn zoon Hunter die één van degenen was die de overrijpe vruchten mocht plukken. Hoe werkt het dan in je hoofd als vier jaar na die coup die corrupte kliek wordt afgezet via de stembus, terwijl er ook in de Verenigde Staten een andere president uit de hoge hoed is komen rollen dan de ‘Warparty‘ wilde, en die Amerikaanse president de nieuwe Oekraïense president vraagt om eens te kijken naar Joe en zijn ‘niet bepaald onberispelijke‘ zoon? Omdat er concrete verdenkingen zijn over praktijken waarvoor Manafort onlangs nog voor vele jaren achter de tralies verdween. Hoe een ‘Impeachement‘-proces de Democraten zou moeten helpen hun toch al aangeschoten kandidaat, en kansen op het terugveroveren van het presidentschap voor de ‘Warparty‘ moet gaan helpen, is mij een eeuwigdurend raadsel. De enige die er nog iets uit zou kunnen halen, is Tulsi Gabbard, die haar partijgenoten niet steunt in hun pogingen de spanningen in het land tot het kookpunt te brengen. Althans, in een niet-psychotische situatie. Nu weet ik het niet.

Lees ook:  Trump's pad naar 270 verkiezingsstemmen (overwinning) , uitgelegd

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenEn dan het ‘klimaat-circus‘, dat inmiddels is uitgegroeid tot een oorlog over de vraag of we mevrouw Thunberg aan mogen spreken op haar eigen inconsequente, verspillende gedrag, en de vraag of haar stellingname feitelijk juist is, of niet, omdat ze ‘ziek in haar hoofd‘ is. Wat haar in de ogen van ‘Identity Politicians‘ en aanverwante activisten ongelimiteerd krediet hoort op te leveren. Ik ben geen psychiater, maar als ik lees uit wat voor nest ze komt, bekruipt mij sterk het gevoel dat wij haar als samenleving niet helpen op deze manier. En dan druk ik mij echt érg bescheiden uit. Sterker nog, het heeft alle kenmerken van prostitutie, of mensenoffers.

Een centrale propositie op dit blog is dat we over de hele linie inmiddels in een schijnwereld leven. De economie is een ‘Bubbel‘, ‘Russiagate‘ is een sprookje. En de oorlogen en ‘Regime Change‘ operaties die we hebben geïnitieerd en ondersteund, politiek, logistiek, economisch en militair, hebben nu al miljoenen het leven gekost, en de teller loopt nog. Is daarmee gezegd dat het ondenkbaar is dat Iran achter die aanval op die Saoedische olie-installaties zat? Nee. De Verenigde Staten, Saoedi Arabië en Israël, plus een waaier aan Europese bondgenoten, hebben plannen met de ‘leefomgeving‘ van Iran die niet stroken met hun eigen wensen en behoeften. Iran heeft, mede als gevolg van ‘westerse‘ initiatieven in het Midden Oosten, eigen bondgenoten in de schoot geworpen gekregen.

Lees ook:  Trump blijft bijeenkomsten houden, zelfs als de Covid-19-gevallen toenemen

Bondgenoten in Irak, Syrië, Yemen, Libanon, en nu zelfs in Turkije, dankzij die mislukte coup tegen Erdogan. Daarnaast leven er in Saoedi Arabië, en de ‘Emiraten‘, tal van Shiieten die in die landen actief vervolgd worden. In Bahrein is 70% van de bevolking Shia. In onze psychotische toestand zien we niet hoeveel weerstand we opwekken met al die complotten, het gestook, en de bewapening van extremisten, op jacht naar de controle over het ‘zwarte goud‘. Iraanse hulp voor Houthies, of ‘dissidente‘ groepen in Irak, Saoedi Arabië, of Bahrein valt zeker niet uit te sluiten. Maar zoals in eerdere bijdragen al opgemerkt zijn er meer groepen in de wereld gebaat bij hogere olieprijzen en oorlog tegen Iran, die net zo goed een motief hebben om zo’n aanval op Saoedische installaties te steunen. In zo’n omgeving roepen dat er geen andere uitleg mogelijk is, mag je best vergelijken met de psychoot die aangifte doet omdat de CIA hem in zijn nek hijgt als zijn computer vreemd doet. Sterker nog, dat de NSA en haar ‘zusterorganisaties‘ zich actief bemoeien met ‘persons of interest’ op een wijze die vóór ‘9/11‘ ondenkbaar zou zijn geweest, is glashelder.

Lees ook:  In Chili wordt dictatuur-tijdperk erfenis van straffeloosheid nog steeds onderschreven door regeringen

Het probleem zit ‘m niet in die misdadige complotten, en ongeëvenaarde surveillance op zich. Wat het psychotisch maakt, is dat we ons afwenden van ‘klokkenluiders‘ en mensen die ons een spiegel voorhouden, en ertoe neigen hen te vervolgen, inplaats van degenen die ons misleiden en misbruiken. We geven, collectief, de voorkeur aan de schijnveiligheid van onze ‘Safe Space‘, en dat vormt een existentiële bedreiging voor het voortbestaan van de gehele mensheid. Niet anders dan in die donkere dagen aan het eind van de jaren dertig, toen ‘De Joden‘ het bokje waren. Zonder bewijs geen zaak. En mét bewijs nog altijd ruim voldoende vragen over wat er nou eerder was, de kip, of het ei?Comments

comments