Pesticiden of toeval? Nieuwe gevallen van pasgeborenen met hand- en armafwijkingen in Europa

Pesticiden of toeval? Nieuwe gevallen van pasgeborenen met hand- en armafwijkingen in Europa

25 september 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

De bevoegde autoriteiten hebben geen verklaring waarom verschillende in Noordrijn-Westfalen geboren baby’s vergelijkbare handafwijkingen hebben. In een ziekenhuis waar drie van dergelijke gevallen werden geregistreerd, wordt het een “verbazingwekkend” fenomeen genoemd.

Volgens de artsen van het St. Mary’s Hospital in Gelsenkirchen is het moeilijk om de situatie nauwkeurig te beoordelen of om een ​​patroon te creëren voor het optreden van dergelijke gevallen, vooral omdat er “geen landelijk register” is voor het registreren van misvormingen.

In het ziekenhuis werden tussen juni en september van dit jaar drie baby’s met onontwikkelde handpalmen en vingers aan één hand geboren. RT heeft twee keer contact opgenomen met de gemeentelijke administratie van Gelsenkirchen en St. Mary’s Hospital om meer informatie over deze incidenten te krijgen, maar heeft nog geen antwoord ontvangen.

“We hebben dit soort misvormingen al vele jaren niet gezien”, zegt een verklaring van het ziekenhuis:

Meerdere gebeurtenissen kunnen nu ook een willekeurige accumulatie zijn. We vinden echter de korte periode waarin we deze drie gevallen nu opvallend zien.

Kunnen er meer van dergelijke gevallen zijn?

Zo lijkt het. De misvormingen in Gelsenkirchen werden opgemerkt door de verloskundige Sonja Ligget-Igelmund, die verklaarde dat zij in Duitsland op de hoogte was gebracht van ten minste 30 andere dergelijke gevallen. Hun claim bracht de autoriteiten in Noord-Rijnland-Westfalen ertoe de rapporten “zeer serieus” te onderzoeken.

Lees ook:  Geheime onderzoekers leggen massa-gedwongen orgaanoogsten bloot in communistisch China

Wat kan de oorzaak zijn van deze reeks ongebruikelijke misvormingen? “We konden geen etnische, culturele of sociale overeenkomsten zien van de families van herkomst,” ging de verklaring verder. Maar ze hebben één ding gemeen: ze wonen allemaal in hetzelfde gebied.

Een puur toeval, of is de oorzaak een andere?

De zaak is vergelijkbaar met een recent, onverklaarbaar fenomeen: op het platteland van Frankrijk werden baby’s geboren met een ontbrekende arm. Tussen juni en november 2016 werden drie baby’s geboren zonder wapens binnen 30 kilometer van Vitrolles in de regio Bouches-du-Rhône; acht meer werden geboren met dezelfde vervorming binnen een straal van 17 kilometer van Ain.

Een landelijke studie van deze medische puzzel is herhaaldelijk uitgesteld – maar zelfs toen het uiteindelijk werd uitgevoerd, waren de resultaten uiteindelijk een duidelijke “voor de hand liggende oorzaak” van de misvormingen. De ouders van de getroffen kinderen waren woedend op de situatie vanwege de “schandalige” behandeling van de Franse autoriteiten.

Een van de bevindingen was immers dat alle gevallen zich voordeden in gebieden waar granen werden verbouwd, en Emmanuelle Amar, hoofd van het register voor misvormingen van de Franse regio Rhône-Alpes, gelooft nog steeds dat pesticiden en andere chemische stoffen de oorzaak zijn kon. De kans dat het slechts een willekeurige accumulatie is, is “oneindig klein”, zegt Amar.

RT heeft zich vorig jaar ook tot de Franse gezondheidsautoriteiten gewend. Afgezien van de vage verklaring gaf het verzoek echter geen verdere informatie – laat staan ​​duidelijkheid – over de incidenten.

Hoewel de Duitse autoriteiten zijn begonnen met het onderzoeken van de situatie, lijkt het erop dat de ouders en het publiek veel meer vragen dan antwoorden hebben als het onderzoek in Duitsland vergelijkbaar is met dat in Frankrijk.

Lees ook:  SISSY GAMERS: Het spelen van videogames "vervrouwelijkt" mannen door het onderdrukken van de productie van mannelijk hormoon
OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments