Rampenplan voor 1,15 miljoen mensen: Italië bereidt zich voor op een dubbele vulkaanuitbarsting

Rampenplan voor 1,15 miljoen mensen: Italië bereidt zich voor op een dubbele vulkaanuitbarsting

25 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Zowel de Vesuvius in het oosten van Napels als de “Campi Flegrei” in het westen van de metropool vertonen tekenen van een dreigende uitbarsting. Vorige week begon de informatiecampagne in de getroffen gebieden.

Reeds in juni van dit jaar hebben de Italiaanse media aangekondigd dat er een rampenplan is in het geval van een hernieuwde uitbarsting van de Vesuvius en de oostelijke “Campi Flegrei”, de Flegraïsche velden. Sinds half september zijn de mensen van de 31 getroffen gemeenschappen geïnformeerd over maatregelen. Is er een uitbraak aanstaande?

Kort daarvoor hebben de regionale overheden partnerschapsovereenkomsten gesloten om de verdeling van 1,155 miljoen mensen in geval van een uitbraak te reguleren.

Het is geen grap, maar de serieuze manier om zich voor te bereiden op catastrofale gebeurtenissen, “zei Vincenzo De Luca, de voorzitter van de regionale raad van Campania. “De jongens moeten uit hun hoofd weten wat ze moeten doen in een noodgeval. Weet waar te gaan en hoe het te doen. Een organisatorisch evacuatiemodel moet worden getest. “

Angelo Borrelli, hoofd van Civiele Bescherming, ziet deze stap ook als een ‘belangrijke prestatie’. De voorbereiding van de plannen gaat terug tot 1984, sinds 2002 worden de Phlegraean-velden, de enige supervulkaan van Europa, beschouwd.

Een uitbraak van Europa’s enige supervulkaan “is geen grap”

Terwijl de Vesuvius de beroemdste vulkaan in Europa is, zijn de Flegraïsche velden veel gevaarlijker. Net als de vulkaan onder het Yellowstone National Park , tellen de letterlijk vertaalde “brandende velden” als een supervulkaan, de enige grootte in Europa.

De velden strekken zich uit over enkele honderden vierkante kilometers, gedeeltelijk dichtbevolkt gebied, en zijn waarschijnlijk 40.000 jaar geleden ontstaan, toen de lege magmakamer van Ignimbrits Campana instortte.

Historische studies toonden aan dat de Flegraïsche velden met oude steden zoals Napels, Pozzuoli en Cuma verschillende keren werden getroffen door lokale vulkanische aardbevingen. Hoewel geen aardbeving zo’n enorme vernietiging veroorzaakte als in Pompeii, was de schade enorm.

Een bijzonder intense seismische activiteit werd gedocumenteerd vanaf 1470, enkele decennia vóór de uitbraak van Monte Nuovo, de laatste uitbraak van Campi Flegrei in 1538. Talrijke documenten uit deze periode wijzen ook op een sterke opheffing van de bodem, die ook decennia vóór de uitbraak begon.

Lees ook:  Na de golf van pro-liberty verkiezingsoverwinningen in Europa, laten globalisten Facebook schieten omdat ze niet genoeg doen om conservatieve stemmen te censureren ... serieus?

Hoe dichter de uitbarsting kwam, hoe sneller de grond opsteeg, en uiteindelijk zo snel dat er geschillen waren over de toewijzing van onroerend goed aan nieuw gecreëerd land vanuit zee, meldt het National Institute of Geophysics and Volcanology  (INGV).

De borden zijn op storm

Sinds 1950 begonnen de Flegraïsche velden weer op te heffen (ongeveer 73 cm), maar dit gebeurde zonder significante seismiciteit. Tussen 1968 en 1972 nam ook de seismische activiteit toe en nam de grond met nog eens 177 cm toe. Schade aan gebouwen is tot dan niet geregistreerd.

Tien jaar later hief de grond tot 1 cm per dag. Deze fase ging gepaard met ongeveer 16.000 aardbevingen. Ondanks de lage intensiteit, lager dan 4,0 op de schaal van Richter, heeft de verhoogde seismische activiteit, vooral in het centrale deel van de stad Pozzuoli, ernstige schade aan de huizen veroorzaakt. In 1984 werd de zwaarst getroffen door aardbevingen “Zone A” van de stad Pozzuoli geëvacueerd. Tegelijkertijd werden plannen gemaakt voor de “nieuwe Pozzuoli” en de nederzetting van Monterusciello. Dit was ook de reden voor de ontwikkeling van de huidige evacuatieplannen.

Hoewel de bodem in de daaropvolgende jaren licht daalde, herstelt deze zich sinds 2002. In de tweede helft van 2012 heeft een verdere toename van seismiciteit en de geochemische veranderingen in gasemissies in de hydrothermische gebieden van Solfatara en Pisciarelli ertoe geleid dat de afdeling Civiele Bescherming (DPC) het waarschuwingsniveau heeft gewijzigd van groen (basis) in geel (aandacht).

De uitbraak staat voor de deur, morgen of over 1000 jaar

Na 2013 is het optreden van seismische gebeurtenissen op de Flegraïsche velden vaker voorgekomen. Zowel aardbevingszwermen als individuele gebeurtenissen namen sterk toe.

Een verdere toename van het gebied tot een totaal van 4,8 meter – ter vergelijking, vóór de uitbarsting 1538 was het ongeveer 5 meter – en de hernieuwde verandering in gasemissies duiden op recent verhoogde vulkanische activiteit. Het koolmonoxidegehalte is sterk gestegen, wat duidt op een significante stijging van de temperaturen binnen en dus stijgend magma.

Onderzoek toonde aan dat de magmakamer van Campi Flegrei verbonden is met zowel de Vesuvius als het vulkanische systeem op het eiland Ischia in het zuiden. INGV ziet in toenemende mate vulkanische activiteit op alle locaties.

Alleen al in de 15e en 16e eeuw kijken naar de tijdelijke volgorde van gebeurtenissen, is een uitbraak al een jaar te laat. Dit zal worden gewaarborgd met de evacuatieplannen en een rampenoefening van 16 tot 20 oktober. Als u de Flegraïsche velden echter vergelijkt met de Superstone-vulkaan Yellowstone, kunnen de Italianen achterover leunen en ontspannen. Yellowstone is enkele duizenden jaren te laat en is nog (nog) niet uitgebroken. Lees ook:  Het Verraad Van Italië Door De EU Kan Haar Vernietiging Zijn

Comments

comments