Trump levert harde waarheden aan de Algemene Vergadering van de VN

Trump levert harde waarheden aan de Algemene Vergadering van de VN

25 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Speech VN-secretaris-generaal Antonio Guterres’ om de 74 e  jaarlijkse bijeenkomst op hoog niveau van de Algemene Vergadering op 24 september th  was vol algemeenheden over wereldproblemen de VN is ogenschijnlijk om te gaan met, in tegenstelling tot eerlijke discussie harde waarheden President Trump.

“We zijn hier om het algemeen belang te bevorderen en tegelijkertijd onze gedeelde menselijkheid en waarden hoog te houden,” zei de secretaris-generaal. “Die visie verenigde de oprichters van onze organisatie.” Het concept van secretaris-generaal Guterres van de “visie” van de VN is vandaag echter een globalistische instelling, die helemaal niet de oorspronkelijke visie van de oprichters was. De visie van de oprichters voor een nieuwe Verenigde Naties kwam veel dichter in de buurt van die van president Trump. De Verenigde Naties zijn opgericht om soevereine naties samen te brengen met als doel samen te werken bij het oplossen van gemeenschappelijke problemen en collectieve actie te ondernemen wanneer gerechtvaardigd tegen de bedreigingen van de agressors voor de internationale vrede en veiligheid. Het Handvest van de Verenigde Naties erkent specifiek de soevereine status van de lidstaten.

President Trump wilde de wereldleiders die hij in zijn eigen Algemene Vergadering toesprak herinneren aan het oorspronkelijke begrip van de grondleggers van de VN van de relatie tussen de wereldorganisatie en haar soevereine lidstaten.

“De toekomst behoort niet toe aan globalisten,” zei de president. “De toekomst behoort toe aan soevereine en onafhankelijke naties, die hun burgers beschermen, hun buren respecteren en de verschillen respecteren die elk land speciaal en uniek maken.”

De president sprak in afgemeten maar vastberaden bewoordingen. Hij gaf geen militaire bedreigingen. Inderdaad, hij verklaarde dat “het doel van Amerika is om niet mee te gaan met deze eindeloze oorlogen, oorlogen die nooit eindigen”. De president uitte echter zijn eerste trouw aan Amerika en zijn burgers. “De Verenigde Staten zoeken geen conflict met andere landen. We verlangen naar vrede, samenwerking en wederzijds voordeel met iedereen. Maar ik zal nooit nalaten de belangen van Amerika te verdedigen ‘, zei hij.

President Trump wees op internationale handel onder auspiciën van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) als een voorbeeld van een wereldwijd initiatief dat de verkeerde weg is ingeslagen, vooral met betrekking tot China. Hij bekritiseerde wereldleiders omdat ze te lang de andere kant op keken, omdat China zijn beloften om zijn handelsbeleid te hervormen verbrak. “Niet alleen heeft China geweigerd beloofde hervormingen door te voeren,” zei president Trump, “het heeft een economisch model omarmd, afhankelijk van enorme marktbarrières, zware overheidssubsidies, valutamanipulatie, product dumping, gedwongen technologieoverdracht en de diefstal van intellectueel eigendom en ook handelsgeheimen op grote schaal. ” De VS hebben het voortouw genomen in een poging de rechtsstaat in de multilaterale handel te handhaven, maar president Trump maakte duidelijk dat de Verenigde Staten niet langer zouden worden opgezadeld door de minachting van China voor de rechtsstaat. President Trump bracht ook Hong Kong ter sprake en verklaarde dat de VS ‘de situatie nauwlettend in de gaten zouden houden.’ Hij voegde eraan toe: ‘De wereld verwacht volledig dat de Chinese regering haar bindende verdrag zal eerbiedigen dat met de Britten is gesloten en bij de Verenigde Naties is geregistreerd. China verbindt zich ertoe de vrijheid, het rechtssysteem en de democratische manier van leven van Hong Kong te beschermen. ”Dit zijn de soorten harde waarheden die de wereldleiders die zich op het jaarlijkse praatfeest van de VN verzamelden, moesten horen, vooral China. President Trump heeft ze afgeleverd. Secretaris-generaal Guterres deed dat niet. “De wereld verwacht ten volle dat de Chinese regering haar bindende verdrag met de Britten zal eerbiedigen en bij de Verenigde Naties zal registreren waarin China zich ertoe verbindt de vrijheid, het rechtssysteem en de democratische levenswijze van Hong Kong te beschermen.” Dit zijn harde waarheden dat de wereldleiders die zich op het jaarlijkse praatfeest van de VN hadden verzameld, moesten horen, vooral China. President Trump heeft ze afgeleverd. Secretaris-generaal Guterres deed dat niet. “De wereld verwacht ten volle dat de Chinese regering haar bindende verdrag met de Britten zal eerbiedigen en bij de Verenigde Naties zal registreren waarin China zich ertoe verbindt de vrijheid, het rechtssysteem en de democratische levenswijze van Hong Kong te beschermen.” Dit zijn harde waarheden dat de wereldleiders die zich op het jaarlijkse praatfeest van de VN hadden verzameld, moesten horen, vooral China. President Trump heeft ze afgeleverd. Secretaris-generaal Guterres deed dat niet.

Iran bood president Trump opnieuw een gelegenheid om enkele harde waarheden te formuleren. Hij noemde het Iraanse regime een van de ‘grootste veiligheidsbedreigingen waarmee vredelievende landen te maken hebben’, wiens ‘bloedlust’ niet door andere landen moet worden gesubsidieerd. “Het regime verspilt de rijkdom en de toekomst van de natie in een fanatieke zoektocht naar kernwapens en de middelen om ze te leveren,” zei president Trump. Hij verdedigde zijn besluit om de Verenigde Staten terug te trekken uit de rampzalige nucleaire deal met Iran, bekend als het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), vanwege fundamentele tekortkomingen als het nalaten om het ballistische rakettenprogramma van Iran aan te pakken en geen onbelemmerde internationale inspecties toe te staan ​​bij belangrijke sites. “Zolang het dreigende gedrag van Iran voortduurt, worden sancties niet opgeheven,  

Secretaris-generaal Guterres prees daarentegen de JCPOA en hoopte dat deze van kracht zou blijven, zelfs zonder verbeteringen. Hij wekte alarm over de toenemende spanningen in de Golfregio in het Midden-Oosten, inclusief de recente aanval op de oliefaciliteiten van Saudi-Arabië, zonder ooit het patroon van agressieve activiteiten van Iran en zijn terroristische proxy’s en geloofwaardig bewijs dat Iran betrokken was bij de aanval op Saoedi-Arabië te hebben opgemerkt.

President Trump had weinig te zeggen over Noord-Korea, behalve de hoop te uiten op een diplomatieke weg naar de ontkerning van Noord-Korea. “Ik heb Kim Jong-un verteld, wat ik echt geloof, dat zijn land net als Iran vol onbenut potentieel is,” zei president Trump. “Om die belofte te realiseren, moet Noord-Korea denucleariseren.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Na maandenlang maskers te hebben afgewezen en infecties te hebben gezien, beveelt Trump eindelijk alle functionarissen en bezoekers van het Witte Huis om maskers te dragen

President Trump maakte geen melding van de klimaatverandering in zijn toespraak, waarin het thema van de top van Climate Action VN gehouden met veel tamtam op 23 september was rd. De president had echter veel te zeggen over illegale immigratie en de noodzaak voor soevereine naties om hun eigen grenzen te kunnen beschermen. Hij bespotte de open grensactivisten ‘die zich verbergen in de retoriek van sociale rechtvaardigheid’. Hij waarschuwde voor de gevaren van mensenhandel die open grensbeleid aanmoedigt. Hij vatte effectieve grensbeveiliging op als een mensenrechtenkwestie omdat het mensen ontmoedigt om een ​​lange, vaak zinloze reis te ondernemen die hun leven en dat van hun kinderen in gevaar brengt. ‘Tegen iedereen die illegaal onze grens oversteekt,’ zei de president, ‘hoor alstublieft deze woorden: betaal de smokkelaars niet. Betaal de coyotes niet. Breng uzelf niet in gevaar. Breng uw kinderen niet in gevaar. Want als als je het hier maakt, word je niet toegelaten. Je wordt onmiddellijk naar huis teruggebracht. ‘

President Trump gaf voorbeelden van de initiatieven van zijn regering die in harmonie zijn met het beleid van het VN-systeem. Tegen de nee-zeggers die president Trump regelmatig beschuldigen van onverdraagzaamheid en het negeren van de mensenrechten, bijvoorbeeld, wees de president op de prestaties van zijn regering in “het werken met andere naties om te stoppen met het criminaliseren van homoseksualiteit” en staat “in solidariteit met LGBTQ-mensen die in landen wonen die individuen te straffen, gevangen te zetten of te executeren op basis van seksuele geaardheid. “President Trump merkte op dat zijn regering” de allereerste regeringbrede aanpak voor economische empowerment van vrouwen heeft gelanceerd, die ervoor zorgt dat vrouwen overal ter wereld het wettelijke recht hebben om te bezitten en erven onroerend goed, werken in dezelfde bedrijfstakken als mannen, reizen vrij en hebben toegang tot krediet en instellingen. “Hij sprak ook over het leiderschap van zijn regering in het verdedigen van religieuze vrijheid over de hele wereld, hetgeen consistent is met de door de VN belijdende waarden van religieuze tolerantie. President Trump verklaarde echter dat de toewijding van zijn regering om het grondwettelijke recht van de Amerikanen om wapens te dragen en te houden ter zelfverdediging te beschermen en de levens van de ongeborenen te beschermen, niet zou wankelen in tegenstelling tot VN-initiatieven die het tegendeel beweren. “Wereldwijde bureaucraten hebben absoluut geen zaken die de soevereiniteit van naties aanvallen die onschuldig leven willen beschermen,” zei hij. “Er is geen omstandigheid waaronder de Verenigde Staten toestaan ​​dat internationale belangen de rechten van onze burgers vertrappen, inclusief het recht op zelfverdediging.” wat consistent is met de door de VN belijdende waarden van religieuze tolerantie. President Trump verklaarde echter dat de toewijding van zijn regering om het grondwettelijke recht van de Amerikanen om wapens te dragen en te houden ter zelfverdediging te beschermen en de levens van de ongeborenen te beschermen, niet zou wankelen in tegenstelling tot VN-initiatieven die het tegendeel beweren. “Wereldwijde bureaucraten hebben absoluut geen zaken die de soevereiniteit van naties aanvallen die onschuldig leven willen beschermen,” zei hij. “Er is geen omstandigheid waaronder de Verenigde Staten toestaan ​​dat internationale belangen de rechten van onze burgers vertrappen, inclusief het recht op zelfverdediging.” wat consistent is met de door de VN belijdende waarden van religieuze tolerantie. President Trump verklaarde echter dat de toewijding van zijn regering om het grondwettelijke recht van de Amerikanen om wapens te dragen en te houden ter zelfverdediging te beschermen en de levens van de ongeborenen te beschermen, niet zou wankelen in tegenstelling tot VN-initiatieven die het tegendeel beweren. “Wereldwijde bureaucraten hebben absoluut geen zaken die de soevereiniteit van naties aanvallen die onschuldig leven willen beschermen,” zei hij. “Er is geen omstandigheid waaronder de Verenigde Staten toestaan ​​dat internationale belangen de rechten van onze burgers vertrappen, inclusief het recht op zelfverdediging.” President Trump verklaarde dat de toewijding van zijn regering om het grondwettelijke recht van de Amerikanen om wapens te dragen en te houden ter zelfverdediging te beschermen en de levens van de ongeborenen te beschermen, niet zou wankelen in tegenstelling tot VN-initiatieven die het tegendeel beweren. “Wereldwijde bureaucraten hebben absoluut geen zaken die de soevereiniteit van naties aanvallen die onschuldig leven willen beschermen,” zei hij. “Er is geen omstandigheid waaronder de Verenigde Staten toestaan ​​dat internationale belangen de rechten van onze burgers vertrappen, inclusief het recht op zelfverdediging.” President Trump verklaarde dat de toewijding van zijn regering om het grondwettelijke recht van de Amerikanen om wapens te dragen en te houden ter zelfverdediging te beschermen en de levens van de ongeborenen te beschermen, niet zou wankelen in tegenstelling tot VN-initiatieven die het tegendeel beweren. “Wereldwijde bureaucraten hebben absoluut geen zaken die de soevereiniteit van naties aanvallen die onschuldig leven willen beschermen,” zei hij. “Er is geen omstandigheid waaronder de Verenigde Staten toestaan ​​dat internationale belangen de rechten van onze burgers vertrappen, inclusief het recht op zelfverdediging.”

President Trump concludeerde zijn opmerkingen door te wijzen op de stichtingsdocumenten van Amerika als de bron van de ‘kernrechten en waarden die Amerika vandaag verdedigt’. Hij zei dat de ‘stichters van Amerika begrepen dat er altijd mensen zullen zijn die geloven dat ze het recht hebben macht en controle over anderen. Onze oprichters hebben ons een systeem gegeven om deze gevaarlijke impuls te bedwingen. ‘

President Trump heeft de Verenigde Naties niet onder de bus gegooid, zoals sommigen hebben beweerd. Maar hij hief een rode vlag. Amerikanen zijn een ‘trots en fel onafhankelijk volk’, zei hij, die geen aanwijzingen zullen volgen van een onverantwoordelijke globalistische bureaucratie. volgens de grondbeginselen en de bureaucraten van de VN blijven op de juiste weg, globalistische impulsen leiden de VN op een dwaalspoor. th verjaardag volgend jaar op een pad dat de Verenigde Naties mogelijk op een onaanvaardbare ramkoers plaatst met het zelfbestuur van het Amerikaanse volk. Dit is misschien de moeilijkste waarheid van alles wat president Trump aan zijn grotendeels niet-ontvankelijke publiek op de Algemene Vergadering heeft gegeven.Lees ook:  De doodscultus van Trump zegt het eindelijk: Tijd om de "nutteloze eters" voor het kapitalisme te doden

Comments

comments