Amnesty International waarschuwt reizigers naar Amerika

Amnesty International waarschuwt reizigers naar Amerika

26 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Landen in de top 10 van meest gevaarlijke plekken ter wereld om te bezoeken als je toevallig een vrouw bent, bevinden zich in een Indo-Arabisch-Afrikaans venster van ‘vrouwonvriendelijkheid’. Met die beschrijving bedoelen we alles, van eenvoudige onvriendelijkheid tot regelrecht geweld.

Er is slechts één westers land in de top tien voor de gevaarlijkste landen voor vrouwen om te bezoeken – en dat is Amerika. Maar nu heeft Amnesty International onlangs een reiswaarschuwing afgegeven aan iedereen die Amerika bezoekt. Het bevat advies over het wegblijven van plaatsen met een groter aantal mensen, zoals toeristische plekken, culturele evenementen, winkelcentra en zelfs scholen. Met andere woorden, als u niet voor zaken gaat, ga dan niet.

Ongeveer 1,4 miljoen mensen zijn gestorven aan vuurwapens in de VS tussen 1968 en 2011. Het aantal moorden in Amerika is nu 25 keer hoger dan in een van de 22 ontwikkelde landen met een hoog inkomen (OESO). Hoewel Amerika de helft van de bevolking van de andere 22 landen samen telt, had de VS 82 procent van alle pistooldoden, 90 procent van alle vrouwen gedood met wapens, 91 procent van de kinderen jonger dan 14 en 92 procent van de jongeren tussen de leeftijden 15 en 24 gedood met geweren.

Volgens  USA Today , in 2019, “hebben ongeveer 95% van de openbare scholen nu studenten en leraren die in stilte ineengedoken oefenen, zich verbergend voor een denkbeeldige schutter.

Lees ook:  COVID-19: Zullen we de lessen leren?

Er zijn 310 miljoen vuurwapens in de VS, exclusief wapens van het leger en bijna 70 procent van de slachtoffers van moord werd gedood met een vuurwapen.

In 2000, de laatste keer dat dit cijfer werd berekend, werden de kosten van geweergeweld in de Verenigde Staten geschat op $ 100 miljard per jaar, plus de kosten in verband met het vermijden van geweergeweld en preventiegedrag.

Amnesty International heeft deze waarschuwing vrijgegeven omdat in 2017, het meest recente jaar waarvoor volledige gegevens beschikbaar zijn omdat 39.773 mensen stierven aan wapens en nu lijkt dat cijfer te stijgen.

“Vandaag geven we een reiswaarschuwing waarin reizigers en bezoekers van de Verenigde Staten worden opgeroepen om uiterst voorzichtig te zijn en een rampenplan te hebben wanneer ze door het hele land reizen. Dit komt door aanhoudend gewelddadig pistoolgeweer in de Verenigde Staten. “

vs

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Vreedzame coëxistentie en samenwerking zijn GEEN optie voor de VS.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  De delicate dans van democratie

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments