Boris Palmer tegen Greta: “Nee, we hebben je jeugd niet vernietigd”

Boris Palmer tegen Greta: “Nee, we hebben je jeugd niet vernietigd”

26 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Burgemeester Boris Palmer van Tübingen erkent hun inzet in een open brief aan de iconische Greta Thunberg, maar is het niet eens met haar paniekretoriek en de bewering dat oudere generaties haar jeugd hebben vernietigd. In plaats daarvan biedt de jonge generatie van vandaag betere kansen en levensomstandigheden dan elke vorige generatie.

Boris Palmer is sinds 2006 burgemeester van Tübingen. Binnen de partij “Alliance 90 / The Greens” wordt hij nog steeds beschouwd als een onbemind marginaal figuur. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat hij vaak positie verwoordt in kwesties van migratiebeleid en integratie, die zich echter in de bredere bevolking bevinden, maar nauwelijks in de eigen partij.

Op maandag (23.9.) Zijn boek ‘ Eerst de feiten, dan de moraal: waarom politiek moet beginnen met de realiteit ‘ – en dus op die dag de ‘Fridays for Future’ – Hansa ondertekent Greta Thunberg met een bizarre verschijning voor de De VN-conferentie over klimaatverandering in New York trok de aandacht.

Nu draaide Palmer een open brief in de ” Bild ” -krant en ging naar de presentatie van de 16-jarigen, die de verzamelde politieke en onderzoeksgemeenschap in New York beschuldigden namens de oudere generaties dat ze “hun jeugd hadden gestolen” “.

Ongenoegen in sociale media

Deze verklaring had al verontwaardiging veroorzaakt op sociale media. Verschillende memes plaatsen het bevoorrechte leven van de Zweedse Zweedse Greta Thunberg uit de hogere klasse tegenover het lot van kinderen over de hele wereld wier leven wordt gekenmerkt door armoede, oorlog en kinderarbeid.

Palmer neemt de verklaring ook op in zijn tekst. Dit wordt overschreven met de titel “Beste Greta, geen paniek!” En begint met het verplichte eerbetoon aan de door de media gemaakte geweten in de wereld:

Lees ook:  Over het "Greta-effect" - Zijn of niet gelijk hebben

Je hebt de wereld van onschatbare waarde bewezen door het bijna alleen te maken om klimaatverandering in politiek en samenleving eindelijk te maken wat het is, op basis van nuchtere observatie: het grootste probleem van de mensheid in de 21ste eeuw. “

Alleen omdat Greta iets “ongelooflijks” voor haar leeftijd heeft gedaan, verdient ze serieuze tegenspraak:

“Nee, we hebben je jeugd niet vernietigd. We hebben een wereld gecreëerd die jonge mensen betere levenskansen biedt dan ooit tevoren. “

Minder honger, minder epidemieën, minder oorlogsdoden

Vervolgens somt Palmer feiten op die het feit ondersteunen dat het verhaal van de “crisisachtige” ontwikkeling op alle gebieden van het leven, waardoor de wereld op weg is naar een “catastrofe” en de ondergang ervan, zelfs door hun constante en luidruchtige herhaling van niets feitelijke basis wint.

Sinds 1970 is het aandeel ondervoede mensen wereldwijd gedaald van 28 naar 11 procent. Ziekten zoals pokken en pest zijn uitgeroeid. Bijna honderd miljoen oorlogsslachtoffers in de 20e eeuw worden geconfronteerd met twee miljoen in de afgelopen 20 jaar. De levensverwachting van een pasgeborene, die in 1800 nog rond de 30 was, is vandaag 72. In dezelfde periode was de kindersterfte gedaald van 44 naar 4 procent. Palmer over:

Deze bijna ongelooflijke prestaties zijn het resultaat van het plannen van actie in complexe en genetwerkte systemen. Staten, instellingen en bedrijven werken hand in hand voor betere levensomstandigheden voor mensen. “

Hoewel hij ook gelooft dat ze “het welzijn van de levende natuur uit het oog hebben verloren”, zijn de waarschuwingen van Greta Thunberg over bedreigingen voor ecosystemen en klimaatverandering gerechtvaardigd en is onmiddellijke actie vereist.

“Maar: we moeten niet in paniek raken!”

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Fridays for Future: wie zit er echt achter

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Zal burgeroorlog na de Amerikaanse verkiezingen de mode worden?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments