Cultus rond Greta Thunberg breidt zich gestaag uit

Cultus rond Greta Thunberg breidt zich gestaag uit

26 september 2019 1 Door Indignatie redactie

We hebben het ruim drie maanden geleden al geschreven: een teenager wordt misbruikt om enkele personen flink rijk te maken, dubieuze instituten te saneren en een globalistische eco-dictatuur te vormen. We kennen die vooral in de linkse mainstream media zo bejubelde 16-jarige Greta Thunberg (liever) niet persoonlijk, maar we hebben meer dan genoeg van deze cultus rond dat fictieve personage, Greta, dat lobbyisten (en niet te vergeten de VN) van haar hebben gemaakt.

De NRC meldde vanmorgen het volgende:

Als de uitstoot van broeikasgassen blijft toenemen, zal de zeespiegel eind deze eeuw 84 centimeter zijn gestegen. Dat is 10 centimeter hoger dan eerder gedacht, doordat het ijs op Antarctica sneller smelt. Op langere termijn, in het jaar 2300, komt de stijging uit op circa 4 meter.

Dat is een van de nieuwe bevindingen die het IPCC, het wetenschappelijk klimaatpanel van de Verenigde Naties, beschrijft in een woensdag gepubliceerd rapport. Sinds het IPCC in 1988 werd opgericht, stelt het eens in de 5 à 6 jaar een toonaangevend rapport op over de actuele wetenschappelijke inzichten op klimaatgebied.

Passend bij de (bijna) tranen van Greta Thunberg wordt het al spoedig de broekspijpen oprollen als we de IPCC mogen geloven. Daarover zometeen meer, maar eerst wat meer informatie over de “heldin” Greta Thunberg, over wie we eerder een uitgebreid artikel schreven.

De klimaatkabouter had haar grote premièreprestatie voor de Verenigde Naties. “How dare you. You have stolen my dreams…. People are dying… how dare you…” schreeuwde de snotaap duivels in de menigte. Fijn gebalanceerde ontspoorde gezichtsuitdrukkingen, perfect gerepeteerd, zeurderig maar de stem ongebroken en drie kunstmatige tranen hadden voor het vatbare publiek een verpletterende indruk – uitstekend geënsceneerd.

Daarvoor heeft ze wel minstens twee weken met haar gewetensvolle entourage de tijd gehad dit te oefenen voor de spiegel van haar hotelkamer, voordat het tot de grote uitvoering kwam. De score – drie punten voor de regisseur, één voor het script en één voor de hoofdactrice van deze tragikomedie.

Het is nog een kind, maar ze richtte demagogisch de voorgeschreven woorden als een volwassene aan de staatshoofden en regeringsleiders, zittend in het publiek, juichend nadat een 16-jarige toneelcomedienne in de puur ideologische predikerstoespraak heeft verklaard dat zij – de staatshoofden en regeringsleiders – in werkelijkheid de grootste criminelen ter wereld zijn.

“How dare you” riep ze hysterisch in de hal van de Algemene Vergadering van de VN. “Hoe durven jullie mijn dromen en mijn jeugd te stelen met jullie lege woorden?”, vroeg de apocalyptische teenager aan de menigte en in werkelijkheid beschuldigt ze eigenlijk alleen degenen die haar schandelijk misbruiken voor hun politieke doeleinden – vooral haar ouders. Over het algemeen sluit deze onverdraaglijke klimaatmaskerade zich aan bij de huichelaars van hypocrisie, die net als een rondreizend circus nu maandelijks op een andere locatie plaatsvindt.

Het enige resultaat is altijd hetzelfde: staatshoofden en regeringsleiders vlogen dit keer met hun privéjets naar New York, en zelfs de Duitse Merkel-regering gooide ert twee regeringstoestellen tegenaan. Maar voor de eenvoudige burger moet de kerosinebelasting worden verhoogd en het vliegen ontmoedigd. In een stoet rijden ze door de hermetisch afgesloten stad met gepantserde SUV-auto-konvooien, maar  eenvoudige SUV-eigenaren worden als criminelen en moordenaars weggezet.

Die in werkelijkheid ongelukkige Greta toonde weer eens de onvoorspelbare effecten van indoctrinatie, die niet langer grenzen of naties kent.
Kinderen worden steeds vaker ongeremd geïndoctrineerd, en we zien dat overal in het Westen gebeuren: de mainstream media, geestelijken en politici van de zogenaamde westerse waardengemeenschap drijven weg in een structureel en alledaags team van politiek-correcte indoctrinatie. Dit begint, zo niet al in de voorschoolse leeftijd, uiterlijk op scholen via leerkrachten die vaak al verbloemd politiek bekritiseren en manipuleren. Leerlingen worden ons inziens genadeloos blootgesteld aan dit systeem van druk en groepsdynamiek. Scholen sturen hun leerlingen al naar klimaatdemonstraties in plaats van hen objectief over deze materie te informeren. We zien het ook op televisie: het manipuleren van de emoties van kinderen neemt steeds groteskere vormen aan.

Lees ook:  Een voorproefje van de horror van biologische oorlogsvoering

Elke (zogenaamde) ideologie heeft een jeugd nodig die haar onvoorwaardelijk volgt en haar “misantropische” boodschap de wereld intoetert. Dat was het geval bij de Hitler-jeugd, ja zelfs in de begindagen van de “onschuldige” padvinderij. En nu worden de aanhangers van de Fridays for Future Movement de straat op gestuurd door linkse klimaatfanatici om de energietransitiefondsen in stand te houden en te verhogen.

Bekijk onderstaande video bekijkt en misschien herkent u iets van het duistere verleden van onze oosterburen. Alleen de groet is veranderd.

FridaysForFuture Vienna on Twitter

there is no future on a dead planet #FridaysForFuture #ActNow https://t.co/tnJxpgHNWn

Griezelig!

Greta Thunberg wordt door snode media en politici voor hun eigen strategieën en doeleinden misbruikt. Ze zal beslist niet dom zijn, maar niet uitgekookt genoeg om te beseffen dat zij en haar “trouwe volgers” in principe alleen boegbeelden en kanonnenvoer zijn van geharde politici, zoals bijvoorbeeld Merkel, Avramopoulos, Gutierres of van onverdraaglijke mediatyconen.

Greta Thunbergs toespraak op de VN-top op 23 september 2019 was doordrenkt met gruwelijke visioenen van de ineenstorting van het ecosysteem en het begin van massale uitsterving. Hoeveel Greta haar eigen horrorbeelden al onder controle heeft, laat ze onvrijwillig zien door haar eigen missie tijdelijk te vergeten en de vijandige wereld te beschuldigen van hyperventileren: “Jullie hebben mijn jeugd gestolen met jullie lege woorden!”

Greta Thunberg – opgegroeid in welvaart – draagt nu de moeilijke hypotheek van welvaartsverwaarlozing. Terwijl de mensen van de naoorlogse generatie meestal in vaak zeer bescheiden omstandigheden opgroeiden met gebruikte kleding, gestopte kousen, gebruikt badwater, met plasticvrij voedsel zonder te klagen in duurzame omstandigheden, is het vooral de nieuwe generatie die klaagt over niet-bestaande problemen, en zich druk maakt over het weggooien van voedsel als de houdbaarheidsdatum verloopt. Himalayazout inbegrepen.

In haar toespraak op de VN-klimaattop beschuldigde Greta de generatie, die in haar eigen jeugd nog moest leren wat duurzaamheid en zuinigheid betekende, verantwoordelijk te zijn voor een vermeende catastrofe, die vooral in de hoofden van een door welvaart verwende generatie speelt.

Nadat de propagandamedia Greta Thunberg’s hatespeech en hun overname van Trump’s tweet (“Een gelukkig jong meisje die uitkijkt naar een mooie en prachtige toekomst”) hebben begroet als een zelfbeschrijving in haar Twitter-profiel als een “briljante tegenaanval”, zei de directeur van de Right Livelihood Foundation, Ole von Uexküll, vandaag dat Greta Thunberg een van de vier kandidaten voor de Alternatieve Nobelprijs was. Die prijs zou worden toegekend aan “praktische visionairs”, wier inspanningen miljoenen mensen in staat zullen stellen hun fundamentele rechten te verdedigen en te vechten voor een waardevolle toekomst op deze planeet. Aldus von Uexküll.

Dat is ook wel nodig omdat de Alternatieve Nobelprijs, gemaakt om “moedige mensen te ondersteunen die mondiale problemen oplossen” (Uexküll), dit jaar zijn 40e verjaardag viert, maar deze krijgt weinig publieke aandacht. Wie kent een laureaat van de afgelopen jaren? Juist, niemand. Maar met Greta als kandidaat kan Uexküll de journalisten trots vertellen: “We willen nog meer publiek bekend worden ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum.” Daarom wordt voor de eerste keer een groter publiek uitgenodigd tijdens de prijsuitreiking in Stockholm op 4 december. En Greta zal er beslist enthousiast naartoe komen.

Greta Thunberg in het bijzonder en Fridays For Future (FFF=666) in het algemeen tonen alle psychosomatische symptomen van irrationele angsten, fobieën en projecties. Fridays For Future putten zichzelf uit in soms duistere eisen zonder concrete oplossingen. Hysterie en dubbele standaarden zijn echter geen antwoorden.

In plaats zich te laten spannen voor de karretjes van de klimaat-charlatans en uiteindelijk zich alleen zorgen te maken over onnodige paniek, ou het beter zijn zich om te focussen op èchte kwesties. Noch CO2, noch de klimaatschommelingen zijn de tikkende tijdbommen, maar het grootste probleem van deze tijd is de menselijke overbevolking.

Lees ook:  Trump voert steekoperatie uit tegen coup-plotters via OEKRAÏNEgate?

Het lijkt erop dat het onderwerp van de zogenaamd dreigende klimaatramp, die door de mainstream media er bij de massa in geramd wordt, slechts een slimme afleidingstactiek is om een mist van feiten aan te jagen. Feiten zoals massale migratie (als wapen), parallelle samenlevingen, islamisering, Afrikanisering en analfabetisme, censuur, beperking van de vrijheid van meningsuiting – ook bij de uitvoering van het migratiepact, desinformatie, abraak van onderwijs en gezondheidszorg, vernietiging van de eeuwenourde Europese cultuur en normen en waarden, sociale onrust en burgeroorlog worden ontkend, gemarginaliseerd of gedemoniseerd.

Als Greta en haar min of meer puberale navolgelingen de wereld willen redden, dan is het logisch om zich in te zetten voor milieubescherming en dierenwelzijn. Schone lucht, schoon water, plasticvrij water en minder beton, geen zwerfafval, landschapsontwikkeling en wat doen aan de overbevolking zouden een zegen zijn voor flora en fauna. Het is in ieder geval een beter alternatief dan bang te zijn voor ideologisch gekaapte organisaties zoals de zelfbenoemde IPCC. In de straten van grote Europese steden stromen pubers figuurlijk gesproken de kathedralen van angst binnen. De beste omstandigheden voor acceptatie van aflaten, prijzen en belastingen.

De hoogmoed van het suggereren van een significante menselijke invloed op klimaatverandering, voornamelijk bepaald door parameters zoals zonneactiviteit en de aardas, is niet bestand tegen wetenschappelijke kennis. Ineffectieve maatregelen zoals e-auto’s, batterij-inflatie of de mantra-achtige troeven van zogenaamde “klimaatbescherming” laten duidelijk de onwetendheid en arrogantie van een door welvaart  gedegenereerde generatie zien.

Het IPCC-rapport waarover we in het begin spraken kon niet op een strategisch gunstiger tijdstip naar buiten komen, en de boodschap is duidelijk: het gemiddelde niveau van oceanen zal blijven stijgen. Volgens een verklaring van de deelnemende onderzoekers “is de oceaan warmer, zuurder en minder productief, smeltende gletsjers en ijskappen zorgen ervoor dat de zeespiegel stijgt en extreme weersomstandigheden aan de kust heftiger worden.”

Zoals bij alle voorgaande rapporten geldt het ook voor dit rapport: het IPCC doet geen eigen onderzoek – het laat onderzoek doen. Zijn wetenschappelijke staf zeeft het werk van andere wetenschappers, vat de resultaten samen en presenteert ze vervolgens op een media-effectieve manier.

Het rapport beschrijft verschillende scenario’s. Ze verschillen door de veronderstelde waarden van onder andere de toename van de broeikasgassen. In het slechtste scenario, dat wil zeggen met de grootst mogelijke toename van broeikasgassen, wordt een temperatuurstijging van 3,2 tot 5,4 graden ten opzichte van het begin van de industrialisatie voorspeld, in het beste geval wordt een waarde tussen 0,9 en 2,4 verwacht.
Dienovereenkomstig zijn er verschillende verwachtingen voor de stijging van het gemiddelde zeeniveau. Die zou in het jaar 2100 in het slechtste geval tussen 60 en 110 centimeter en in het beste geval tussen 30 en 60 centimeter bedragen.

De Klimaatraad onthult niet de mate van onzekerheid waarmee de schattingen worden onderbouwd. Het relatief grote bereik van waarden – ten minste 0,9 tot 2,4 graden met de gunstige temperatuurstijging – duidt echter op een hoge mate van onzekerheid. Bovendien wordt zoals altijd niet gecommuniceerd hoe de onzekerheden in de afzonderlijke onderzoeken zijn opgenomen in de gepubliceerde waarden. We willen het nogmaals benadrukken: de onderzoekers van het IPCC verzamelen zonder uitzondering de waarden van andere onderzoekers. Door welke onzekerheden de respectieve originele onderzoeksresultaten worden beïnvloed, is onduidelijk.

Van dit soort statische trucs bedient men zich al jaren. Keer op keer is er 98 procent van de onderzoekers die denkt dat klimaatverandering door de mens wordt veroorzaakt. Door welke onzekerheden hun cijfers worden beïnvloed, wordt meestal verborgen gehouden. Maar het maakt een fundamenteel verschil of 98 procent van alle onderzoekers, elk afzonderlijk 90, 80 of 51 procent zeker is van de conclusie dat klimaatverandering menselijke oorzaken heeft.

Lees ook:  De krijgsheer van Tripoli: dit is de gevreesde generaal Haftar van Libië

Het blijken toch steeds weer de voor de hand liggende (en gemakkelijk te herkennen) propagandamethoden die onze mainstream media zichzelf toe-eigent als een middel van subversieve weerstand. U herkent ongetwijfeld de negatieve opmerkingen bij afbeeldingen van Poetin, Trump of Boris Johnson, om er maar een paar te noemen. Die zijn toch heel anders in vergelijking met afbeeldingen van Obama, Hilllary Clinton, Merkel, of Macron.
We moeten eerlijk bekennen dat wij ons deze methode ook graag toeëigenen – in navolging van de propagandamethoden van de mainstream media – bij discussies, vooral in forums en workshops. Wordt er gesproken over Oekraïne dan spreken we niet over rebellen maar separatisten die te maken hebben met een door het Westen geïnstalleerd corrupt naziregime, en in het geval van de Gele Hesjes hebben we het over een door de financiële elite geïnstalleerde Napoleon die bruut geweld tegen zijn eigen volk laat uitoefenen.

En wat Greta Thunberg betreft: ongetwijfeld zal ze vroeg of laat ontdekken dat ze werd uitgebuit door degenen waarvan ze dacht dat ze haar vrienden waren, maar dat ze er geen moeite mee hebben om haar te laten vallen zodra ze hun doel heeft gediend. Uiteindelijk zal het over 20 of 30 jaar alleen nog maar een kwestie zijn van een vraag in Trivial Pursuit (vooropgesteld dat er dan nog bordspelen bestaan).

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments