Een meerderheid van het huis ondersteunt nu beschuldiging – en sommige republikeinse senatoren zien er echt wankel uit

Een meerderheid van het huis ondersteunt nu beschuldiging – en sommige republikeinse senatoren zien er echt wankel uit

26 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Volgens de laatste telling van NBC News, steunen de meeste leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden nu voorwaarts met beschuldiging. En dat zou geen verrassing moeten zijn nadat House Speaker Nancy Pelosi het land schokte door de opening van een onderzoek naar beschuldigingen deze week aan te kondigen. 

Maar wat verrassend is, is het aantal Republikeinen dat zich zorgen maakt over Trump. Uiteindelijk komt deze hele beproeving misschien neer op een stemming in de Amerikaanse senaat, en president Trump heeft republikeinen hard nodig om verenigd te blijven. Helaas, zelfs na de release van het transcript van president Trump’s gesprek met de president van Oekraïne (die je kunt lezen hier), sommige “gematigde” Republikeinen staan ​​duidelijk niet achter de president. Het enige dat nodig is om de beweging naar afzetting volledig te doden, is een volledig verenigde Republikeinse partij, en dat gebeurt nu niet.

Maar natuurlijk beginnen afzettingsprocedures in het Parlement, en dat is waar de focus nu op ligt.

Volgens de laatste telling geven 220 leden van het Huis nu de voorkeur aan een soort beschuldigingsactie …

Tweehonderd en negentien House Democrats en een onafhankelijke – een meerderheid van de 435 leden van de kamer – geven nu de voorkeur aan een soort beschuldigingsactie tegen president Donald Trump, volgens een verslag van NBC News .

Huisdemocraten bereikten de mijlpaal een dag nadat spreker Nancy Pelosi een formeel onderzoek naar de president aankondigde naar aanleiding van beweringen dat hij mogelijk hulp aan Oekraïne had ingehouden om ambtenaren onder druk te zetten om voormalig vice-president Joe Biden en zijn zoon te onderzoeken.

Op dit moment hebben de Democraten een solide meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, en dat is slecht nieuws voor Trump.

Als er op dit moment een stemming zou plaatsvinden, zelfs voordat er enig bewijs formeel wordt gepresenteerd, geloof ik dat ze zouden stemmen om Trump te beschuldigen.

Uiteindelijk maakt het eigenlijk niet uit wat de waarheid is in dit geval. De Democraten willen Trump eruit, en als het gaat om een ​​stemming gaan ze stemmen om af te zetten.

Natuurlijk zal elk stukje bewijs dat hun zaak zou kunnen versterken door de Democraten als goud worden behandeld, en een aantal van hen had woensdag de gelegenheid om de klokkenluidersklacht eindelijk te lezen. Het volgende komt uit Politico …

Een selecte groep wetgevers beoordeelde de klokkenluidersklacht woensdag op Capitol Hill. Hoewel de leden van het Congres geen details over de klokkenluidersklacht konden bekendmaken, zeiden verscheidene mensen dat dit reden tot zorg was.

“Na het lezen van de documenten daar, maak ik me nog meer zorgen over wat er gebeurde dan toen ik het memorandum van het gesprek las,” zei Senaat Minderheidsleider Chuck Schumer (DN.Y.). “Er zijn zoveel feiten die moeten worden onderzocht. Het is erg verontrustend. ‘

Toen congreslid Mike Quigley naar het document werd gevraagd, kon hij zich nauwelijks inhouden omdat hij beschreef hoe “alarmerend” het was …

Quigley beweerde de klokkenluidersklacht “is het politieke equivalent” van Trump’s bewering tijdens zijn 2016 presidentiële campagne dat hij “in het midden van 5th Avenue kon staan ​​en iemand neerschieten” zonder de kiezers te verliezen.

‘Wat de president tijdens de campagne zei, zei hij dat hij iemand op straat kon schieten en dat zijn basis bij hem zou blijven. Ik denk dat wat ik voor mij las, het politieke equivalent daarvan was: de grondwet trotseren, een misdaad plegen en denken: ‘Nou, ik kan er mee wegkomen’, zei hij. “Een soort bizarre persoonlijkheidscultus. Diep verontrustend wat we vanmorgen lezen. Alarmerend.”

Maar dat soort opmerkingen worden van de Democraten verwacht.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Donald Trump zou in het Witte huis woeste buien hebben

Wat niet wordt verwacht, is het aantal Republikeinen dat nu weigert president Trump te steunen.

Denk bijvoorbeeld eens aan wat Republikeinse senator Ben Sasse zojuist zei …

Gevraagd of de loutere daad van een Amerikaanse president die een buitenlandse regering vraagt ​​om de familie van zijn Amerikaanse politieke rivaal te onderzoeken een machtsmisbruik is, zei Sasse: “Er is veel waar we nu over horen dat mensen ertoe brengt om een ​​stel te vragen van hypothesen waarbij we nog niet echt alle onderliggende feiten kennen. Dus ik denk niet dat het zo handig is om te speculeren over heel veel zeer specifieke hypothesen. Maar over het algemeen moeten Amerikaanse verkiezingen voor Amerikanen zijn. En het idee dat we buitenlandse natie-staten in het Amerikaanse verkiezingsproces zouden laten komen, of de informatie over een verkiezing, is echt heel erg slecht. “

En na het lezen van het transcript van het telefoongesprek vertelde de Amerikaanse senator Mitt Romney de pers dat hij het “zeer verontrustend” vond …

“Het blijft uiterst verontrustend. Het is zeer verontrustend, ‘vertelde senator Mitt Romney (R-Utah) woensdag aan verslaggevers, toen hem werd gevraagd naar het transcript.

Drie GOP-assistenten van de Senaat zeiden woensdag dat hun bazen jammeren en gefrustreerd waren door de beslissing van het Witte Huis en het gevoel dat Republikeinse wetgevers in de moeilijke positie werden gedwongen om Trump te verdedigen, terwijl ze strijden tegen wat velen zien als een alarmerende of op zijn minst problematisch transcript.

Op dit punt wordt gemeld dat de Republikeinen in de Senaat al in twee kampen zijn verdeeld. De ene wordt “het Burr-kamp” genoemd en de andere wordt “het Johnson-kamp” genoemd, en beide kampen volgen heel verschillende benaderingen …

Een vroege kloof tussen de Republikeinen van de Senaat is tussen het ‘Burr-kamp’ en het ‘Johnson-kamp’, volgens twee senior GOP-assistenten die niet bevoegd waren om in het openbaar te spreken, verwijzend naar senator Richard Burr (RN.C.), de voorzitter van het Senaats inlichtingencomité en senator Ron Johnson (R-Wis.), de voorzitter van het Homeland Security Committee. Burr’s factie van de Senaat GOP heeft een donkerder, gefrustreerd beeld van Trump’s behandeling van Oekraïne, terwijl Johnson’s vleugel meer gericht is op het onderzoeken van Biden, zeiden de assistenten.

We zullen zien hoe de gebeurtenissen zich de komende maanden ontvouwen, maar op dit moment lijkt het niet soepel te gaan voor president Trump.

En het toevoegen van de problemen van Trump is het feit dat een Oekraïense functionaris naar voren is gekomen en beweert dat de Oekraïners goed begrepen dat president Trump alleen met de nieuwe president van Oekraïne zou spreken als de corruptie van Joe Biden deel zou uitmaken van het gesprek. Het volgende komt van ABC News …

“Het was duidelijk dat [president Donald] Trump alleen communicatie zal hebben als ze de Biden-zaak zullen bespreken,” zei Serhiy Leshchenko, een voorstander van corruptiebestrijding en voormalig lid van het Oekraïense parlement, die nu optreedt als adviseur voor Zelenskiy. “Deze kwestie is vaak aan de orde gesteld. Ik weet dat de Oekraïense ambtenaren het begrepen hebben. ‘

De beweerde nadruk van de regering Trump dat de twee leiders een prospectief onderzoek naar Biden, een van de politieke tegenstanders van de president, bespreken, plaatst zijn gesprek van 25 juli met Zelenskiy in een nieuw licht.

Uiteindelijk, zelfs als president Trump probeerde de Oekraïners onder druk te zetten om naar de corruptie van Joe Biden te kijken, komt dat zeker niet op het niveau van een onaantastbaar misdrijf.

Maar de Democraten zijn meer dan bereid om de Grondwet te verdraaien als dat nodig is om Donald Trump uit het Oval Office te krijgen.

Dus nu hebben we een groot drama in Washington, en het dreigt dit land uit elkaar te scheuren .

Nancy Pelosi verplichtte zich in wezen om de weg van beschuldiging af te leggen toen ze eerder deze week haar aankondiging deed, en het is slechts een kwestie van tijd voordat we een stemming in het Parlement zien.

En Pelosi zal ervoor zorgen dat de stemming succesvol is, en dat betekent dus dat het lot van Trump zal eindigen in de Amerikaanse Senaat.

Om Trump uit zijn functie te verwijderen, zijn er 67 stemmen nodig in de Senaat, en de Democraten hebben slechts 47 zetels.

Dus ze zouden 20 Republikeinse stemmen nodig hebben, en op dit moment weten we niet of er zoveel Republikeinen zijn die hem in de rug willen steken.Lees ook:  Wat het betekent om een ​​president in corona/oorlogstijd te zijn

Comments

comments