Heeft Nancy Pelosi zojuist een van de grootste politieke fouten in de geschiedenis gemaakt?

Heeft Nancy Pelosi zojuist een van de grootste politieke fouten in de geschiedenis gemaakt?

26 september 2019 1 Door Indignatie redactie

Nancy Pelosi nam zojuist de grootste gok van haar hele politieke carrière. Als ze uiteindelijk succesvol is, wordt ze herinnerd als de vrouw die Donald Trump uit het Witte Huis heeft verwijderd, en Democraten zullen haar de rest van haar leven als een held behandelen. 

Maar als ze faalt en Trump wint in 2020, wordt de speling die ze creëerde toen ze probeerde Trump te beschuldigen waarschijnlijk de schuld en zou ze mogelijk haar leidende rol in het Huis kunnen verliezen. Natuurlijk zou ze op dat moment waarschijnlijk niet veel langer in het Huis willen blijven, en ze zou de rest van haar leven door veel Democraten worden gehaat omdat ze nog vier jaar Trump worden onderworpen. Dus het is echt allemaal aan de lijn voor Nancy Pelosi, en ze had deze weg nooit moeten gaan als ze er niet absoluut zeker van was dat ze kon leveren.

En op dit moment willen de meeste Amerikanen niet dat er een afzettingsprocedure plaatsvindt. Kijk bijvoorbeeld eens naar wat een Politico / Morning Consult-enquête zojuist heeft gevonden …

In de peiling, die van vrijdag tot en met zondag plaatsvond, terwijl verhalen circuleerden over Trump die naar verluidt Oekraïne onder druk zou zetten om voormalig vice-president Joe Biden, een van de Democratische kandidaten die hem wilden afzetten, te onderzoeken – zei 36 procent van de respondenten dat zij geloven dat het Congres een afzettingsprocedure tegen Trump moet beginnen.

Andere enquêtes hebben vergelijkbare resultaten opgeleverd , maar er is een enquête die aangeeft dat de meeste Amerikanen de afzettingsprocedures daadwerkelijk zouden ondersteunen als het bewijsmateriaal aantoont dat “Trump zijn presidentiële macht heeft gebruikt om een ​​buitenlandse leider te dwingen een politieke rivaal neer te halen “ …

Huisspreker Nancy Pelosi kondigde dinsdag de opening aan van een formeel onderzoek naar beschuldiging tegen Trump als reactie op de controverse in Oekraïne. Als blijkt dat Trump zijn presidentiële macht heeft gebruikt om een ​​buitenlandse leider te dwingen een politieke rivaal te verslaan, zei 55 procent van de Amerikaanse volwassenen dat ze zouden helpen hem uit zijn functie te verwijderen, volgens een recent YouGov-onderzoek.

Vierenveertig procent van de ondervraagden zei dat ze “sterk ondersteunen” bij het verwijderen van Trump als de beschuldigingen waar zijn, terwijl nog eens 11 procent zei dat ze het “enigszins” zouden steunen.

Maar zoals het er nu uitziet, is dit op nationaal niveau een zeer impopulaire beslissing van Pelosi, en het zou Democraten kunnen schaden onder de belangrijkste kiezersblokken …

Lees ook:  Onze Republiek wordt aangevallen door president Trump

Erger nog, afzetting verkoopt niet waar Democraten hun beste winst maakten in de tussentijd. Een meerderheid van de respondenten in de voorsteden verzet zich tegen het starten van het beschuldigingsproces (35 procent / 50 procent), met een grotere kloof tussen de landelijke respondenten (27/59), terwijl stedelijke kiezers ambivalenter zijn dan men zou kunnen raden (47/35). Beschuldigingspaden met dubbele cijfers in het zuiden (33/53), Midwest, (36/48), en zelfs in het democratische vriendelijke noordoosten (37/48).

Een andere reden waarom dit een grote fout van Nancy Pelosi is, is het feit dat al deze aandacht voor Oekraïne vrijwel zeker een van de koplopers voor de Democratische nominatie zal schaden.

Plots heeft iedereen het over Joe Biden, Hunter Biden en Oekraïne. Veel kiezers gaan kijken wat er is gebeurd en ze zullen niet tevreden zijn. En dit komt op een moment dat Elizabeth Warren in de peilingen stijgt en binnen een paar maanden echte stemmen worden uitgebracht.

Tot voor kort had de Biden-campagne met succes de aandacht afgetrokken van Hunter Biden en Oekraïne, en Joe werd algemeen beschouwd als de zware favoriet om de nominatie te winnen.

Maar nu zou alles kunnen veranderen dankzij Nancy Pelosi.

En wat als deze push naar afzetting niet succesvol is? De basis van Trump zal de komende maanden enorm worden opgepept door al het politieke drama, en als Trump het overleeft, zal dit een enorme boost voor zijn campagne zijn.

Alle recente peilingen gaven aan dat een democraat waarschijnlijk zou winnen in 2020, en er was een zeer goede kans dat de democraten ook de senaat zouden nemen, maar nu kon dit de publieke opinie drastisch veranderen en alles veranderen.

Nancy Pelosi gooit de dobbelstenen, en als ze faalt zal dit absoluut rampzalig zijn voor de Democratische Partij. Het volgende is hoe Matthew Walther de situatie samenvat waarmee ze wordt geconfronteerd …

Pelosi weet dat dit niet populair zal zijn. Ze weet meer dan dat. Ze weet dat het een ramp zal zijn voor de Democratische Partij, dat het de basis van de president zal ontsteken en zelfs zijn meest lauwe aanhangers zal inspireren met een gevoel van verontwaardiging. Ze weet dat in staten als Michigan, waarvan de kansen van haar partij in 2020 afhangen, de kwestie van afzetting niet goed peilt. Ze weet verder dat Joe Biden de komende 14 maanden niet in staat zal zijn om vragen over de activiteiten van zijn zoon, Hunter, in Oekraïne te beantwoorden, en dat een verhoogde controle van het record van de vice-president op kantoor niet zal herstellen Naar zijn krediet.

En het zal niet gemakkelijk zijn voor Pelosi om succesvol te zijn, omdat ze 67 stemmen nodig heeft in de Senaat om Trump te veroordelen, en op dit moment hebben Democraten slechts 47 zetels.

Uiteindelijk is dit nog een ander voorbeeld dat bewijst dat het politieke systeem van Amerika diep is gebroken en we dringend behoefte hebben aan een seismische verandering .

Want wat het eindresultaat ook is, deze hele aflevering wordt een gigantische vlek in de geschiedenisboeken.

Als toekomstige generaties Amerikanen de kans krijgen, zullen ze vol walging terugkijken op deze hele saga.

En als onze oprichters ons vandaag zouden kunnen zien, zouden ze zich omdraaien in hun graven, omdat dit niet de bedoeling was.Lees ook:  DEMOCRATEN, DE LOSGESLAGEN PARTIJ VAN TRUMP HAAT

Comments

comments