Van Russiagate tot Ukrainegate

Van Russiagate tot Ukrainegate

26 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Met de “Russiagate” hoax blijkt het “meest frauduleuze politieke schandaal in de Amerikaanse geschiedenis” te zijn, zoals Princeton Professor Stephen Cohen het stelt , nu hebben we een alternatief gevonden – “Ukrainegate”.

President Donald Trump wordt ervan beschuldigd zijn kantoor in het Witte Huis te hebben misbruikt om druk uit te oefenen op de Oekraïense tegenpartij Volodymyr Zelensky om zich te verdiepen in vermeende corrupte transacties van Joe Biden, de Democratische topkandidaat voor de komende presidentsverkiezingen in 2020.

Tot overmaat van ramp voor Trump, wordt hij ook beschuldigd van het dreigen om $ 250 miljoen militaire hulp in te houden als een manier om de autoriteiten van Kiev onder druk te zetten om Biden’s eerdere relaties met Oekraïne te onderzoeken, toen hij als vice-president in de Obama-regering diende. Dat kan neerkomen op afpersing door Trump, indien bewezen.

Democratische politieke tegenstanders en de liberale media tegen Trump hernieuwen de eisen voor zijn beschuldiging. Ze zijn vastberaden dat hij nu een duidelijke rode lijn van criminaliteit heeft overschreden door een buitenlandse macht te zoeken die zich kan bemoeien met Amerikaanse verkiezingen door een presidentiële rivaal te beschadigen.

Van zijn kant ontkent Trump dat zijn gesprekken met de Oekraïense president ongepast waren. Hij zei dat hij Zelensky in juli belde om hem vooral te feliciteren met zijn recente verkiezingen. Trump geeft echter toe dat hij de naam van Biden aan Zelensky noemde in de context van de beruchte cultuur van corruptie van bedrijven in Oekraïne. De Amerikaanse leider beweert dat Joe Biden moet worden onderzocht op mogelijk belangenconflict en misbruik van het ambt van vice-president in 2016 om de zakelijke aangelegenheden van zijn zoon, Hunter, te verbeteren.

Lees ook:  Hoe de Deep State echt werkt

Trump’s telefoontje naar Oekraïne kwam vorige week in het nieuws toen een Amerikaanse inlichtingenofficier klokkenluider werd om te beweren dat de president werd afgeluisterd in een gesprek dat ten onrechte “een belofte aan een buitenlandse leider” maakte. De identiteit van de buitenlandse leider werd niet bekendgemaakt. Maar onmiddellijk begonnen de Amerikaanse anti-Trump-media te speculeren dat het de Russische president Vladimir Poetin was. De scherpte om Poetin aan te wijzen toonde aan dat de Russiagate-koorts nog steeds virulent is in het Amerikaanse politieke establishment, hoewel het langlopende verhaal over Russische inmenging of collusie eerder dit jaar ineenstortte toen het tweejarige Robert Mueller “Rusland-onderzoek” mislukte vergetelheid wegens gebrek aan bewijs.

Blijkt nu dat de telefoonverbinding van Trump niet met Poetin was, maar eerder met Zelensky in Oekraïne. En de anti-Trump-politici en de media raken helemaal opgewonden van “Ukrainegate” – als vervanging voor de niet-entiteit Russiagate.

Het probleem is dat deze alternatieve samenzwering een averechts effect kan hebben op de vijanden van Trump. Omdat, ondanks de obsessie om Trump te beschuldigen, de hernieuwde focus op Oekraïne legitieme en serieuze vragen oproept over de transacties van Joe Biden in het verleden.

In maart 2014 werd Biden’s zoon Hunter uit de Navy Reserve geslingerd vanwege zijn cocaïnegewoonte. Een maand later komt de jongere Biden in de raad van bestuur van het Oekraïense aardgasbedrijf Burisma Holdings. Dit was allemaal slechts weken nadat de Obama-regering en Europese bondgenoten een illegale staatsgreep in Kiev hadden gesteund tegen de gekozen Oekraïense president Viktor Janoekovitsj.

Vice-president Joe Biden was de point man van het Witte Huis voor Oekraïne, die het nieuwe regime in Kiev ondersteunde door financiële en militaire hulp te organiseren. Biden pochte zelfs hoe hij Janoekovitsj persoonlijk had gewaarschuwd dat het spel afgelopen was en dat hij beter terug kon treden tijdens het tumultueuze CIA-gesteunde straatgeweld in Kiev in februari 2014. “Hij had een dollar te kort en een dag te laat”, grapte Biden over de zieken noodlottige president.

Lees ook:  Beste blanken: hoe Trump's racisme het buitenlands beleid beïnvloedt

De benoeming van de aangespoelde zoon van Biden voor een pruimbaan in Oekraïne had intensief onderzoek en onderzoek in de Amerikaanse media verdiend. Maar dat deed het niet. Je kunt je hun reactie alleen maar voorstellen als, zeg maar, Trump en een van zijn zonen erbij betrokken waren geweest.

Bovendien, toen de Oekraïense aanklager-generaal Viktor Shokin in 2016 een onderzoek deed naar beschuldigingen van corruptie en sleaze bij het gasbedrijf Burisma, onder andere bedrijven, was het vice-president Joe Biden die tussenbeide kwam in mei 2016 om de staatsadvocaat op te roepen ontslagen. Biden dreigde een financiële lening van $ 1 miljard aan Washington in te houden als de officier van justitie niet werd bijgesteld. Hij was naar behoren in korte volgorde en de sonde in Burisma was gevallen.

Joe Biden, de huidige Democratische topkandidaat voor het 2020-voorzitterschap, zou potentieel zijn kansen kunnen zien ontrafelen als “Ukrainegate” verder wordt gepusht. Het dilemma voor zijn aanhangers onder het politieke establishment is dat hoe meer ze proberen Trump in elkaar te slaan over zijn vermeende paardenhandel met Oekraïne, hoe meer de hitte door hem op Biden kan worden gekeerd over beschuldigingen van transplantatie en ambtsmisbruik om verder te gaan de zakelijke belangen van zijn familie.

Senator Lindsey Graham, die zitting heeft in het Senaatsgerechtshof, roept deze week op tot een onderzoek naar het gedrag van Biden in Oekraïne.

Lees ook:  Het volk tegen de macht van Wallstreet

‘Joe Biden zei dat iedereen hiernaar heeft gekeken en niets heeft gevonden. Wie is iedereen? Niemand heeft naar Oekraïne en de Bidens gekeken, ‘ vertelde de heer Graham aan Fox News.

“Er is hier voldoende rook,” voegde Graham eraan toe. “Was er een ongepaste relatie tussen de familie van de vice-president en de zakenwereld van Oekraïne ? Ik weet het niet. Iemand anders dan ik moet ernaar kijken en ik vertrouw de media niet om het uit te zoeken. ”

Ukrainegate zou zelfs nog veel schadelijker voor de Democraten kunnen blijken te zijn. Omdat er aanwijzingen zijn dat het het door de VS gesteunde regime van Kiev was dat politiek vuil heeft gestoken in Paul Manafort, de voormalige campagnebeheerder van Trump. Manafort kampt met gevangenisstraf voor fraude en belastingdelicten die zijn ontdekt door de Mueller-sonde. Mueller vond geen verband tussen Manafort en een “Kremlin-invloedscampagne”, zoals gespeculeerd. Omdat Manafort echter eerder werkte als politiek manager voor de afgezette Oekraïense president Yanukovcyh, werd hij gezien als een verplichting voor Trump. Was Russiagate altijd al Oekraïnegate?

Afgezien van het potentiële persoonlijke belangenconflict van Biden in Oekraïne, kan het land de sleutel blijken te zijn waar het hele fiasco van Russiagate voor het eerst werd bedacht door democraten, functionarissen van het regime van Kiev en Amerikaanse inlichtingenvijanden van Trump.

Ukrainegate heeft veel meer politieke skeletten om uit de kast te tuimelen. Die skeletten kunnen Democraten en hun liberale media-intelligentie dragers begraven, in plaats van Trump.Comments

comments