Amerikaanse klokkenluider wist niet waar de klepel hangt

Amerikaanse klokkenluider wist niet waar de klepel hangt

27 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De klacht die een klokkenluider indiende over het telefoongesprek van president Trump met zijn Oekraïense ambtgenoot Zelenski is vrijgegeven. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, spreekt over een “doofpotoperatie” van het Witte Huis. Trump dreigt met een jacht op de bronnen van de klokkenluider… Een door de mainstream media onverwachte (en voor de Democraten ongewenste) wending in de “Impeachment”-zaak.

Het Parool meldde vanmiddag het volgende:

Een brief van de klokkenluider die aan de basis staat van een politieke rel in de Verenigde Staten, is vrijgegeven. De anonieme klokkenluider trok aan de bel over een telefoontje dat president Trump voerde met zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski.
De functionaris luisterde zelf niet mee met het gesprek, maar zegt dat medewerkers van het Witte Huis hem informeerden over de inhoud. De inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft het document op internet gepubliceerd.

Link document hier.

Over de vermeende “klokkenluider” is inmiddels al bekendgemaakt dat hij niet zelf bij het bewuste gesprek (waarover zo’n gedoe is) aanwezig was – dat wil zeggen, genoemde persoon was geen èchte getuige van het gesprek. De functionaris beroept zich op verklaringen van anderen.
In elke gerechtelijke procedure zou dit zijn “getuigenis” als “van horen zeggen” onontvankelijk maken.

Het veel grotere probleem is nu dat de Amerikaanse regering en het Congres nu geconfronteerd worden met een kritieke kwestie ten aanzien van Joe Biden en zijn zoon. Dit werd destijds opzettelijk genegeerd door zowel de mainstream media als de toenmalige (Obama) administratie – terwijl dat wel had moeten gebeuren. Maar zoals bekend zijn de mainstream media al lange tijd op de hand van de Democratische partij en haar corrupte kliek.

Van Joe Biden’s zoon lijkt één van zijn grootste en beste vermogens het misbruik van drugs te zijn, inclusief alcohol en harddrugs. Hij werd ontslagen uit de marine na positief te zijn getest op cocaïne. Cocaïne heeft een detectievenster in het lichaam van ergens tussen enkele uren tot een paar dagen. Hij beweerde dat hij “niet wist” hoe de cocaïne in zijn lichaam terechtgekomen was – uh, túúrlijk wist hij dat niet. Vlak voor de verkiezingen van 2016 bracht hij een huurauto terug in Arizona met een crackpijp en een “witte poederachtige substantie” erin, en liet zijn identificatiebewijs achter in het voertuig. Hij werd nergens van beschuldigd – dat zou bij de doorsnee Amerikaan beslist anders zijn gegaan.

Lees ook:  De onafhankelijkheid van de Europese Commissie niet beschermen

Er is een lange geschiedenis van schijnbaar corrupte zakelijke transacties met Joe en zijn zoon – in Oekraïne. Maar erger nog, er zijn ook aanwijzingen dat Biden en zijn gezin corrupte transacties met China hebben gedaan.

Joe Biden heeft destijds zijn positie als Amerikaans vicepresident misbruikt om een Oekraïens energiebedrijf te beschermen. Niet zomaar een energiebedrijf, maar het energiebedrijf Burisma waar zijn zoon Hunter sinds13 mei 2014 werkzaam was…. zonder kwalificaties, maar wel met een maandsalaris van 50.000 dollar. Vicepresident Biden zou in 2016 het ontslag hebben geëist van de Oekraïense openbaar aanklager die verantwoordelijk was voor een onderzoek naar het bedrijf.

In de laatste dagen van de Obama-regering reisde Joe Biden naar Oekraïne, een notoir corrupt land waar hij als afgevaardigde van de Amerikaanse regering vaak was geweest. Aan de vooravond van deze reis kondigde het land aan dat het een strafrechtelijk onderzoek zou beëindigen naar bovengenoemd bedrijf dat te maken had met het verlies van $ 1,8 miljard aan hulpfinanciering – een bedrijf waarvan in de raad van bestuur de zoon van Biden, Hunter, was geïnstalleerd. De omgang van de familie Biden met dit Oekraïense bedrijf hield in dat een van de meest beruchte maffia-bankiers van het land, Ihor Kolomoisky, van de visumverbodlijst van de Amerikaanse overheid werd gehaald. Onder leiding van Biden ging $ 3 miljard aan hulp naar Oekraïne, en het bedrijf van zijn zoon was betrokken bij de verdwijning van $ 1,8 miljard van dat geld.

Over de activiteiten van de twee Biden’s in Oekraïne zullen wij één dezer dagen in een uitgebreid artikel meer vertellen.

Biden heeft zijn bemoeienis met de Oekraïense overheid ook bevestigd. De Volkskrant meldde eerder dat Biden vorig jaar op een conferentie vertelde hoe hij de Oekraïense procureur-generaal de laan uit kreeg in een telefoongesprek met Oekraïense regeringsleden vlak voordat hij op het vliegtuig naar Kiev stapte. ‘Ik zei: we vertrekken over zes uur. Als de aanklager niet ontslagen is, krijgen jullie je geld niet.’ En weg was aanklager Viktor Sjokin.

Lees ook:  De Verenigde Staten: een recordhouder in politieke moorden

De Oekraïense connectie is vooral gevaarlijk voor Joe Biden en zijn campagne, want als iets ervan bewijst en verband houdt met de zogenaamde “Russische invloed” in 2016, zal het niet Trump zijn die een zware pijp gaat roken, maar Biden die, zoals we al zeiden, toen vice-president van de VS was.

In een ander artikel van de Volkskrant lazen we dat de meeste Republikeinen die het stuk van de klokkenluider eerder hebben gelezen, terughoudend hadden gereageerd en president Trump niet afvielen. De enige uitzondering was senator Mitt Romney, die zich sinds zijn verkiezing kritisch opstelt tegenover Trump. “Mijn reactie is hetzelfde als van een paar dagen geleden, namelijk dat dit zeer zorgwekkend is”, aldus Romney. We kunnen ons voorstellen dat Romney het allemaal zorgwekkend vindt, nu bekendgeworden is dat zijn nationale veiligheidsadviseur van zijn campagne in 2012 thans in het bestuur van het Oekraïense gasbedrijf zit – inderdaad het bedrijf dat zoon Hunter Biden $ 50.000 per maand betaalde.

De mainstream media doen het vóórkomen dat Trump op een of andere manier “de wet heeft overtreden” of “een onaantastbaar misdrijf heeft gepleegd” door Oekraïne te porren met het onderzoeken van deze corruptie.

Dat is onzin.

Je kunt niet ontsnappen aan een corruptieonderzoek door eerst iets corrupts te doen en vervolgens voor de functie van president te gaan, waardoor je immuun wordt voor onderzoek naar je eerdere corrupte handelingen. Dat Pelosi en anderen hetzelfde hebben gesuggereerd, is buitengewoon schandalig: het is zelfs crimineel en aantoonbaar opruiend.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump gebruikt twijfelachtige middelen om een ​​vaccin te vinden wil Duitse wetenschappers omkopen

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments