Volgevreten EU-leiders hebben grote waffel over klimaat, verhogen nu wel eigen vliegreisbudget met 50%

Volgevreten EU-leiders hebben grote waffel over klimaat, verhogen nu wel eigen vliegreisbudget met 50%

27 september 2019 1 Door Indignatie redactie

Veel hypocrieter dan de Europese Commissie ga je ze niet vinden op deze aardkloot, vrees ik. Heel Brussel is bevangen door het klimaatvirus en roept om het hardst om allerlei maatregelen. Maar: het zijn vooral anderen die de opwarming van de planeet moeten stoppen. Zelf plannen ze alleen nog maar meer én duurdere vliegreizen in. Stelletje laaielichters.

  • De EU heeft het contract voor ‘luchttaxi’s’ om topfunctionarissen te vervoeren verhoogd tot € 10,71 miljoen
  • Deal oorspronkelijk voor € 7,14 miljoen en inclusief bestemmingen zoals Berlijn en Stuttgart
  • Nu wordt de gedachtelimiet vóór einddatum in 2021 bereikt, dus het bedrag is verhoogd 
  • Gisteren zei EU-commissaris voor klimaatactie dat het blok ‘klimaatleider’ was

Soms is het net alsof je een dystopische roman zit te lezen wanneer een journalist een artikel schrijft over de Europese Unie. Als mannen van Mars komen, en vrouwen van Venus, dan komen eurocraten uit een heel ander sterrenstelsel. Eentje waar totaal andere natuurwetten gelden.

In dit geval zou je het bijna letterlijk bedoelen. Want terwijl de aarde opwarmt en zowel nationale als Europese overheden oproepen tot lastenverzwaringen, stikstofmaatregelen en een reductie in het aantal lijnvluchten doen ze in de ivoren Brusseltoren precies het tegenovergestelde: meer uitstoot, meer peperdure luxereisjes en vooral méér vliegen met dezelfde vliegtuigen waar wij gewone stervelingen nu uitgepest worden.

Lees ook:  Erdogan onbetrouwbaar ? Eigengereide koers van Ankara zet Navo-lidmaatschap onder druk

Ongelooflijk:

De Europese Unie is van plan om drie miljoen euro extra uit te geven aan de financiering van privé-jets voor haar ambtenaren, en wil tegelijkertijd een ‘wereldleider op het gebied van klimaatverandering’ zijn. 

Hoewel nog steeds twee jaar verwijderd van het einde van het ‘luchttaxi’-contract, heeft de EU besloten het te besteden bedrag te verhogen tot € 10,71 miljoen, een stijging van 50 procent ten opzichte van het startbedrag.

Oorspronkelijk had de deal, die loopt van 2016 tot 2021, een waarde van € 7,14 miljoen, maar er wordt niet gedacht dat dit niet alle benodigde reizen zal dekken, meldt Politico .

Toen het twee jaar geleden werd overeengekomen, was het contract voor naar schatting 871 vlieguren en naar bestemmingen zoals Straatsburg, Berlijn en Stuttgart.

Dus, uh, ja, ‘global climate leader‘. Wát een bespottelijke nonsens.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  De burger heeft dan niets meer in te brengen Investeer in de jeugd, niet in de EU

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  Beste Christine Lagarde, beste Eurocraten ECB is een ondemocratisch instrument

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments