Het opdringerige constructivisme gefileerd: “Sylvana Simons wakkert het racisme juist aan”

Het opdringerige constructivisme gefileerd: “Sylvana Simons wakkert het racisme juist aan”

28 september 2019 1 Door Indignatie redactie

“Sylvana Simons wil mensen gewoon geestelijk domineren […] en ze wakkert racisme juist aan” stellen de jongens van het upcomming Up! Network in hun meest recente video. Tijdens het vermakelijke gesprek fileren ze het naïeve constructivisme dat ‘lijkt op het fascisme’ omdat lieden als Sylvana Simons ‘de gehele samenleving willen modelleren naar eigen interpretatie’. 

In de marges van extreemlinks heerst overduidelijk een bizarre houding tegenover de Nederlandse identiteit en de cultuur. De bovenstaande heren leggen dat in hun video uit en dat het ‘noodzakelijk is dat migranten zich uitspreken om een ander geluid te laten horen’, om daarmee het ‘geluid van extreem links’ -dat volledig is doorgeslagen in constructivisme- een tegengewicht te bieden.

Dat dit nodig is blijkt wel uit het gedrag van extreemlinks. Hun eigen interpretaties van bijvoorbeeld Zwarte Piet -als zijnde een racistisch karikatuur- maken zij leidend in het debat. Vervolgens eisen zij dat de gehele samenleving zich voegt naar hun interpretaties. Dit noemen de heren van Up! Network ook wel ‘geestelijke dominantie’: bijvoorbeeld via luidruchtige pestdemonstraties van KOZP.

“Je dwingt mensen in een verdedigingsrol, dankzij een DENK en een BIJ1 krijgen allochtonen het juist moeilijker, zij bestrijden racisme niet, ze verergeren het en daarom maak ik mij zo boos hierover.”

Doordat Simons en haar achterban de autochtone bevolking in een ‘verdedigingsrol’ duwen bijten mensen van zich af want “niemand wil worden uitgemaakt voor racist, dat wekt woede op”. Dit zou er op termijn toe kunnen leiden dat Simons het racisme juist verergert, zo stellen de heren.

Lees ook:  De nieuwe gratie verlening van Trump roept de vraag op: is het Amerikaanse leger slechts een 'moordmachine'?


Comments

comments