Kan Hillary Clinton nog steeds deelnemen aan de presidentiële race?

Kan Hillary Clinton nog steeds deelnemen aan de presidentiële race?

28 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Slechts een paar weken geleden leek het buitengewoon onwaarschijnlijk dat Hillary Clinton in 2020 de race voor het Witte Huis zou ingaan. Maar nu worstelt de Biden-campagne diep, en de constante focus die het beschuldigingsonderzoek legt op het handelen van zijn zoon in Oekraïne heeft heeft zijn kansen al aanzienlijk geschaad. 

De nummers van Joe Biden glijden landelijk , en in de vroege stemmingen beginnen ze echt een duik te nemen. Het enige dat hem in de eerste plaats tot een sterke kandidaat maakte, was het feit dat hij acht jaar vice-president van Barack Obama was, en helaas voor Biden worden zijn zwakke punten tijdens deze campagne echt aan het licht gebracht. Ondertussen is Elizabeth Warren nationaal gestegen, en ze staat nu op de eerste plaats in verschillende van de vroege stemgerechtigde staten. Dit heeft het Democratische establishment in paniek gebracht, omdat het nu lijkt alsof Warren echt een goede kans heeft om Biden te verslaan. Maar geen van de andere gevestigde kandidaten heeft enige vorm van tractie kunnen handhaven, en op dit moment zijn geen van hen zelfs in de buurt van dubbele cijfers in de grote nationale peilingen . Dat betekent dus dat gevestigde democraten een redder nodig hebben, en het blijkt dat ‘redder’ Hillary Clinton zou kunnen worden.

En ineens duikt Hillary Clinton overal op in de reguliere media. Ze heeft de afzettingonderzoek de afgelopen dagen herhaaldelijk ondersteund en ze klinkt heel erg als iemand die niet van plan is om nog veel langer aan de zijlijn te blijven staan.

Overweeg het volgende fragment uit een interview met Jane Pauley dat dit weekend op ‘CBS Sunday Morning’ wordt uitgezonden …

“Ik had de kans om Nancy backstage te bezoeken en ik deel echt haar mening dat de ernst waarmee ze de kwestie van afzetting heeft aangepakt, precies in overeenstemming is met wat een ontnuchterende beslissing ze moest nemen,” zei Clinton. “En nu moet ze doorgaan met een onderzoek naar beschuldiging bij de president, die zijn ambtseed heeft verraden om de grondwet te handhaven en ons land te beschermen en te verdedigen. Deze bewoner van het Oval Office vormt een duidelijk en actueel gevaar voor onze toekomst en onze democratie. “

“Dit is geen partijdige politieke verklaring, het is een harde realiteit en daarom heeft de spreker gehandeld. Omdat het tot de kern van onze waarden gaat, onze kracht, onze vrijheid, onze veiligheid, onze welvaart. “

Als het goed was gegaan voor Joe Biden, zouden we het niet eens hebben over de mogelijkheid van een nieuwe Clinton-run voor het presidentschap.

Maar de worstelingen van Biden hebben een deur geopend voor Elizabeth Warren, en deze week toonden twee nationale peilingen haar werkelijk leidende Biden.

Onnodig te zeggen dat het Democratische establishment zich echt zorgen begint te maken, omdat ze niet willen dat Elizabeth Warren de race wint. CNBC meldt in feite dat grote Democratische donoren op Wall Street ‘zich voorbereiden om de fondsenwervingscyclus van de presidentiële campagne te beëindigen’ als Warren de nominatie krijgt …

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Sms-app met banden met Trump-campagne die opnieuw moet worden gebruikt voor het traceren van contacten

Democratische donoren op Wall Street en in grote bedrijven bereiden zich voor om de fondsenwervingscyclus van de presidentiële campagne af te wachten – of zelfs president Donald Trump te steunen – als senator Elizabeth Warren de nominatie van de partij wint.

In de afgelopen weken sprak CNBC met verschillende democratische donoren en fondsenwervers van hoge dollars in het bedrijfsleven en ontdekte dat deze mening op grote schaal werd gedeeld als Warren, een uitgesproken criticus van grote banken en bedrijven, aan kracht wint tegen Joe Biden in de race tegen 2020.

Dus waarom houden ze niet van Warren?

Misschien is het omdat ze Wall Street kwaadaardig aanviel lang voordat ze werd gekozen in de Amerikaanse Senaat.

En natuurlijk levert haar ‘vermogensbelasting’ ook geen vrienden op onder de elite van Wall Street. Als u niet bekend bent met dit voorstel, volgt hier een korte samenvatting …

Overweeg de versie van een vermogensbelasting voorgesteld door Elizabeth Warren. Ze werd geïnspireerd door het werk van de Franse econoom Thomas Piketty, die pleitte voor een wereldwijde vermogensbelasting in zijn kaskraker 2014 Volume Capital in de 21ste eeuw . Sindsdien heeft Warren gebruik gemaakt van het onderzoek van UC Berkeley economen Emmanuel Saez en Gabriel Zucman (die ook Frans zijn).

Het voorstel van senator Warren is eenvoudig. Het zou zich richten op de ‘rijkste 0,1 procent van de Amerikanen’. Huishoudens met een netto waarde van $ 50 miljoen of meer zouden een jaarlijkse belasting betalen van 2 procent op elke dollar met een nettowaarde boven $ 50 miljoen en 3 procent op elke dollar boven $ 1 miljard. Warren gelooft dat ze met deze vermogensbelasting in twee jaar tijd $ 2,75 biljoen kan inzamelen, wat een goede zaak is omdat ze een heleboel nieuwe programma’s heeft die ze zou willen implementeren.

Deze “vermogensbelasting” zou een aanvulling zijn op de federale inkomstenbelasting, en velen onder de elite maken zich grote zorgen over wat dit zou betekenen voor hun bankrekeningen.

Hoe zou u zich tenslotte voelen als iemand langskwam en elk jaar 2 of 3 procent van uw geld van uw bankrekening haalt? Een jaar is misschien niet zo slecht, maar na vijf of tien jaar hebben we het over echt geld.

Hoe dan ook, de elite van Wall Street houdt helemaal niet van Elizabeth Warren, en dus als Joe Biden de klus niet kan klaren, hebben ze iemand anders nodig die dat wel zal doen.

En op dit moment lijkt Hillary Clinton hun beste alternatief.

Hillary wil natuurlijk zichzelf inruilen voor haar mislukking in 2016, en het is interessant om op te merken dat ze “een volledige reeks media-optredens gepland volgende week heeft”. Het volgende komt van Gateway Pundit …

Speculatie begint te groeien dat de herhaaldelijk mislukte presidentskandidaat Hillary Clinton opnieuw mag proberen te werken omdat ze volgende week een volledige reeks media-optredens heeft gepland.

De voormalige First Lady verschijnt op CBS Sunday Morning, Stephen Colbert en The View.

De media-blitz wordt aangekondigd als een manier om het nieuwe boek van haar en haar dochter Chelsea Clinton, The Book of Gutsy Women, te promoten – maar opmerkingen die ze onlangs heeft gemaakt, hebben theorieën aangewakkerd dat ze bijbedoelingen kan hebben.

Dus zal Hillary daadwerkelijk de trekker overhalen en nog een run maken voor het Witte Huis?

Het voelt nog steeds als een beetje een afstandsschot, maar velen geloven dat het absoluut een mogelijkheid is.

Laten we de Biden-campagne in de gaten houden. Hoe slechter Joe Biden doet, hoe nerveuzer de Democratische elite zal worden, en als de dingen erg genoeg worden, smeken ze letterlijk Hillary Clinton om hen te redden.Lees ook:  Kan Donald Trump een tweede termijn stelen?

Comments

comments