Nieuwe plannen kabinet: Alleenstaande GEEN recht meer op woning de huisjesmelker heeft gewonnen!

Nieuwe plannen kabinet: Alleenstaande GEEN recht meer op woning de huisjesmelker heeft gewonnen!

28 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Kabinet wil alleenstaanden uitsluiten van betaalbare huurwoning

‘Onze leraren, politieagenten en verpleegkundigen worden de stad uit gejaagd’

Je herinnert je vast nog het moment dat je de sleutels van je eerste woning kreeg. Of wellicht staat dat mooie moment binnenkort te gebeuren. Je eerste thuis, een trotse mijlpaal. Toch dreigt deze droom uiteen te spatten. De bittere realiteit is dat beleggers en speculanten dankbaar gebruik maken van de woningnood, en torenhoge huren rekenen. Als huurder kan je immers geen kant op. Het is dan ook onbegrijpelijk dat minister Ollongren (D66) het juist nog moeilijker wil maken voor mensen om een betaalbare woning te vinden. Als het aan de regering ligt, gaat de maximale inkomensgrens voor alleenstaanden voor een sociale huurwoning nog verder omlaag, naar 35.000 euro.

Emma
Wat dat betekent, laat het verhaal van Emma zien. Ze is net begonnen op een prachtige basisschool in Amsterdam Zuid-Oost en is hartstikke trots op haar werk. Nu woont ze noodgedwongen samen met haar zus, en betaalt maar liefst 1600 euro huur in de maand om nog een beetje in de buurt van haar werk te kunnen wonen. Die huur gaat bovendien elk jaar met 75 euro omhoog. Ze wil graag op zichzelf wonen, maar door de plannen van de minister kan ze die wens wel op haar buik schrijven.

Lees ook:  Is de mensheid gedoemd omdat we niet kunnen plannen voor de lange termijn? Drie experts bespreken

Stad uit gejaagd
De minister maakt het gat tussen wal en schip nog groter. Het is voor mensen zoals Emma onmogelijk om een betaalbare woning te vinden. Onze leraren, politieagenten en verpleegkundigen worden de stad uit gejaagd. De prijzen van koopwoningen zijn gestegen tot gemiddeld 300 duizend euro. Onbetaalbaar met een gewoon inkomen. Wie straks te veel verdient voor een sociale huurwoning, moet huren in de onbetaalbare vrije sector. De prijs voor een huurwoning in Eindhoven steeg vorig jaar met 12,1 ‎procent, in Rotterdam met 14,3 procent. Singles en jongeren onder de 35 zijn vaak tot de helft van hun inkomen kwijt aan woonlasten. Juist de groep die het lastig heeft, wordt hierdoor getroffen.

Dit onzalige plan moet van tafel. De inkomensgrenzen moeten juist omhoog, zodat ook heel normale inkomens weer in de stad kunnen wonen, in de buurt van hun werk. Als we dan ook meer sociale huurwoningen bouwen, kan je weer zeker zijn van een fijne en betaalbare woning.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenCommentaar:

De PvdA heeft juist er aan meegewerkt dat dit criminele gedrag van huisjesmelkers is uitgelokt.

Zelf veel ervaring met zoeken en niet alleen Randstad het gebeurt overal in het land. Asociale prijzen en onmogelijk voor singles om het ouderlijk nest te verlaten. De markt is compleet verziekt en dit los je de eerste 15 jaar niet meer op. Na oorlogse toestanden zijn het en ik ken al meerdere vrienden die al kinderen met aanhang en kleinkinderen hebben inwonen.

Lees ook:  Haagse woning wordt verhuurd aan hoogste bieder: 'Bizar dit'

Deze huisjesmelkers moeten snoeihard worden aangepakt. 100% weggelaten en strafrechtelijk vervolgen zou hun verdiende loon zijn.

Ik ga nu de grootste criminelen benoemen. De zgn internetmakelaars met tienduizenden woning in portefeuille en dat zijn op plaats 1 MVGM op plaats 2 ACM en een mooie 3e plek voor VB&T. Waanzinnige inkomens en vermogenseisen om aan te voldoen. Als je aan die eisen kunt voldoen ben je volslagen debiel om te huren, want dan is kopen de helft goedkoper.

Maar al deze VVD vrindjes en leden worden juist gefaciliteerd door deze verrotte regering en de vorige waartoe ook de schrijver van dit artikel behoort. Krokodillentranen dus van deze regentenpartij. Het is een schande en de hele huizenmarkt is compleet verziekt.

Er zouden ook een aantal andere maatregelen genomen kunnen (tja de krapte op de huurdersmarkt is toch bewust zo gecreerd?) worden: laat de sociale huurwoningen die met belastinggeld zijn betaald niet verdwijnen in de vrijesector door de huren elk jaar te verhogen met een jarenlang vrijgegeven rentepercentage. Onacceptabel!!

Daarnaast open weer de bejaardentehuizen/verpleegtehuizen en laat alle eenzame bejaarden die nu thuis zitten te verpieteren de mogelijkheid bieden om naar een bejaardentehuis te gaan dat creert een enorme ruimte op de woningmarkt van mensen die nu gedwongen zijn om in thuis te blijven wonen. Natuurlijk wil iederen zo lang mogelijk thuis blijven wonen maar in een groot aantal gevallen is dit schrijnend!

Lees ook:  Iedereen zit aan tafel voor de corona-miljardendans, behalve de belangrijkste partij: de belastingbetaler

Er staan prachtige gebouwen jarenlang leeg omdat ze onverkoopbaar zijn vanwege de exorbitant hoge verkoopprijzen. Zorg dat deze behouden blijven en maak er woonruimte van.
Wat er nu gebeurt is in strijd met onze grondwet en de rechten van de mens ….dus parlementariers doe er eens iets aan!Comments

comments