Regelrecht drama! Uw pensioen wordt over paar jaar gekort met wel 20 procent!

Regelrecht drama! Uw pensioen wordt over paar jaar gekort met wel 20 procent!

28 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Gepensioneerden krijgen de komende jaren mogelijk flinke klappen te verduren. Door de lage rente, veranderende rekenregels en een opeenstapeling van verlagingen kan de pensioenskorting oplopen tot maar liefst 20 procent!

Lage rente, veranderende rekenregels: ‘De schade voor gepensioneerden en werkenden loopt hard op’

Door diverse redenen zullen pensioenfondsen de pensioenen jaar op jaar verlagen, waardoor verlagingen van 15 tot 20 procent geen uitzondering zullen zijn. Dat is de conclusie van Peter Borgdorff, directeur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Minister Koolmees krijgt de duimschroeven flink aangedraaid door de vakbonden en pensioenfondsen. Ondanks dat er hard wordt gewerkt om de kortingen te voorkomen, menen diverse partijen dat het onverstandig is de nodige kortingen voor nu nog langer uit te stellen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenVolgens Corien Wortmann, bestuursvoorzitter van ABP, gaan bij vier van de vijf grote pensioenfondsen in Nederland mogelijk kortingen worden doorgevoerd. De verwachting is dan nog 5 tot 8 procent, vanwege de huidige dekkingsgraad van de pensioenen. De aanzwengelende factor voor deze ontwikkeling is de fors gekelderde rekenrente en het beleid van de Europese Centrale Bank om deze rente juist verder te laten dalen.

Doordat ook de beurzen de laatste tijd slecht renderen zakt het rendement waar pensioenfondsen mee moeten rekenen ook. Hierdoor moet de pensioenopbouw omlaag of de premie omhoog. Zie dat maar eens uit te leggen zonder een boze menigte te creëren…

Lees ook:  Henk Krol heeft schoon genoeg van kaalvreten gepensioneerden: ‘Waanzinnig mooie rendementen… Indexatie nú!’

Er bekruipt mij steeds meer het gevoel dat er een flinke recessie op komst is die de recessie van 2008 doet verbleken.Comments

comments