Regelrecht drama! Uw pensioen wordt over paar jaar gekort met wel 20 procent!

Regelrecht drama! Uw pensioen wordt over paar jaar gekort met wel 20 procent!

28 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Gepensioneerden krijgen de komende jaren mogelijk flinke klappen te verduren. Door de lage rente, veranderende rekenregels en een opeenstapeling van verlagingen kan de pensioenskorting oplopen tot maar liefst 20 procent!

Lage rente, veranderende rekenregels: ‘De schade voor gepensioneerden en werkenden loopt hard op’

Door diverse redenen zullen pensioenfondsen de pensioenen jaar op jaar verlagen, waardoor verlagingen van 15 tot 20 procent geen uitzondering zullen zijn. Dat is de conclusie van Peter Borgdorff, directeur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

Minister Koolmees krijgt de duimschroeven flink aangedraaid door de vakbonden en pensioenfondsen. Ondanks dat er hard wordt gewerkt om de kortingen te voorkomen, menen diverse partijen dat het onverstandig is de nodige kortingen voor nu nog langer uit te stellen.

Volgens Corien Wortmann, bestuursvoorzitter van ABP, gaan bij vier van de vijf grote pensioenfondsen in Nederland mogelijk kortingen worden doorgevoerd. De verwachting is dan nog 5 tot 8 procent, vanwege de huidige dekkingsgraad van de pensioenen. De aanzwengelende factor voor deze ontwikkeling is de fors gekelderde rekenrente en het beleid van de Europese Centrale Bank om deze rente juist verder te laten dalen.

Doordat ook de beurzen de laatste tijd slecht renderen zakt het rendement waar pensioenfondsen mee moeten rekenen ook. Hierdoor moet de pensioenopbouw omlaag of de premie omhoog. Zie dat maar eens uit te leggen zonder een boze menigte te creëren…

Lees ook:  Met nog maar een paar dagen te gaan, zet Trump flink in op Pennsylvania

Er bekruipt mij steeds meer het gevoel dat er een flinke recessie op komst is die de recessie van 2008 doet verbleken.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  DMplus: Verrassende winst in strijd tegen de #pensioenroof – tussenstand
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments