Soros gaf wereldwijde partners voor klimaatstakingen meer dan $ 24 miljoen

Soros gaf wereldwijde partners voor klimaatstakingen meer dan $ 24 miljoen

29 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Terwijl de 16-jarige Greta Thunberg het gezicht is geworden van de klimaataanvalbeweging, zijn het niet langer bijeenkomsten van kinderen. Een litanie van goed gefinancierde, linkse activistische groepen hebben samengewerkt om een ​​week van klimaatprotesten te genereren die bekend staan ​​als de “Global Climate Strike:” 20 tot en met 27 september, tijdens het boeken van de VN-klimaatconferentie.

Minstens 22 van die partners zijn gefinancierd door de liberale miljardair George Soros, die bijna $ 1 miljard per jaar uitgeeft aan groepen die een verscheidenheid aan linkse oorzaken aandrijven. Samen hebben 22 organisaties die als internationale of Noord-Amerikaanse partners van de Global Climate Strike zijn vermeld, tussen 2000-2017 ten minste $ 24.854.592 ontvangen van Soros ‘Open Society Network.

De liberale media vierden de aankomst van Thunberg in New York en de wereldwijde protesten die op 20 september werden gehouden, en zullen waarschijnlijk hetzelfde doen voor de tweede ronde. ABC’s Maggi Rulli gilde: “Kijk eens wat haar beweging is geworden!” MSNBC promootte zelfs groteske gebaren zoals Duitse demonstranten “gesimuleerde ophangingen”. Ze noemden het een “opvallende visuele boodschap om actie te ondernemen.” Berlijners stonden op ‘ijsblokken’ met stroppen om hun nek. Een sterke roep om verandering voordat het te laat is, ”meldde YNmin Vossoughian van MSNBC op 20 september.

Stakingen zijn gepland in 150 landen voor 27 september. Ongetwijfeld hebben de promotie en het partnerschap van honderden liberale groepen, waaronder 350.org (waar de Global Climate Strike-website wordt gehost), Earthjustice en Friends of the Earth, de stakingsballon in grootte geholpen. De september 20, stakingen trok ongeveer 4 miljoen activisten, met 2.500 protesten gepland in 163 landen over de hele wereld, volgens de Vox. Democratische kandidaat Tom Steyer’s NextGen America was ook een partner, samen met de Sierra Club die miljoenen heeft gekregen van voormalig burgemeester Michael Bloomberg.

Lees ook:  WTF: Vijf regeringsleden vliegen in vier verschillende vliegtuigen naar de Verenigde Staten

In de afgelopen jaren ging de financiering van Soros naar ten minste 22 van die partnergroepen, waaronder 350.org, Amnesty International, Avaaz, Color of Change en People’s Action. Die groepen hadden verschillende klimaatgerelateerde agenda’s, van het verminderen van de wereldwijde koolstofemissies tot minder dan 350 delen per miljoen, campagne voeren voor 100 procent ‘schone energie’, verbieden van nieuwe fossiele brandstofprojecten tot een ‘groene burgerrechtenbeweging’.

klimaat

Eco-doomsayer Bill Mckibben heeft in 2008 350 opgericht. De naam van de organisatie komt van het gewenste CO2-emissiedoel van minder dan 350 delen per miljoen – de huidige emissieniveaus liggen al op 415 ppm . McKibben’s eerdere klimaatvoorspellingen waren zo extreem dat zelfs Scientific American hem in 2011 riep omdat hij ‘oververhit’ was en ‘bang was om te mongeren’. De groep vocht tegen kolenmacht in India, probeerde de Keystone XL-pijpleiding in de VS te stoppen en heeft gepromoot afstoting van fossiele brandstoffen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMeer bekend om zijn pro-abortus, pro-gun controle, LGBTQ-belangenbehartiging en oppositie tegen Israël, was Amnesty International een andere door Soros gefinancierde stakingspartner . De website bevestigde dat het “zal deelnemen aan de klimaatstakingen”, omdat “mensenrechten nauw verbonden zijn met klimaatverandering vanwege het verwoestende effect ervan, niet alleen op het milieu, maar ook op ons eigen welzijn.”

Lees ook:  Hoe de oorlog tegen vlees uw gezondheid en vrijheid bedreigt

Minder bekende groep, Avaaz is een ‘wereldwijde’ e-advocacy ‘non-profit organisatie met als voornaamste functie het bevorderen van linkse politieke agenda’s door middel van webgebaseerde bewegingsopbouw en campagnes’, aldus Discover The Networks . Eén Avaaz-campagne verzamelde handtekeningen van petities om de samenlevingen en economieën van de wereld tegen 2050 tot 100 procent schone energie te brengen.

Het waarschuwde , “een topwetenschapper waarschuwde zojuist dat we allemaal ‘f * cked’ zijn als de opwarming van de aarde gigantische hoeveelheden methaangas uit de pooltoendra vrijgeeft.” De groep hoopte dat het de “grootste Avaaz-petitie ooit zou worden.”

Online organiserende groep Color of Change is opgericht door de liberale CNN-host en voormalige ‘groene banen tsaar’ voor de Obama-administratie Van Jones en James Rucker, voormalig directeur van grassroots mobilisatie voor MoveOn.org.

Volgens Influence Watch , “Color of Change” campagnes voeren die proberen conservatieve individuen aan te vallen, conservatieve media-experts het zwijgen opleggen en conservatieve organisaties de mond snoeren. “Maar het is ook actief op het gebied van klimaatverandering en pleit voor” op ras gebaseerde milieuwetgeving. ”

Volgens haar eigen website zijn “Zwarte gemeenschappen en andere gemeenschappen van kleur kwetsbaar voor de ergste gevolgen van klimaatverandering en ecologisch racisme.” Het beschuldigde de Republikeinse Partij ook van het “in de weg staan ​​van vooruitgang.”

Lees ook:  De organisaties van George Soros werken onvermoeibaar door om het Europese continent te overspoelen met illegale migranten

In een op-ed van 2017  geschreven door Andy Murdock voor het Carbon Neutrality Initiative van de Universiteit van Californië, betoogde Jones dat “een 21e eeuwse burgerrechtenbeweging een groene burgerrechtenbeweging moet zijn.”

People’s Action is een liberale lobby van 501 (c) (4) die pleit voor gezondheidszorg voor iedereen, een vrije universiteit voor iedereen, en extreem milieubewust beleid zoals “het verbieden van alle nieuwe projecten voor fossiele brandstoffen en winningsenergie”.

Het wil ook een “goed Green Jobs-programma dat zich richt op gemeenschappen van kleur, gemeenschappen met een laag inkomen, gemeenschappen op het gebied van milieurechtvaardigheid, gemeenschappen op fossiele brandstoffen, terugkerende burgers en andere gemeenschappen die het meest zouden profiteren van groene banen voor geïntegreerde opleiding en plaatsing van banen.”

Methodologie:

MRC Business vertrouwde op financieringsdetails en donatie-informatie van Soros ‘Open Society Network (Foundation ter bevordering van Open Society, Open Society Foundations, Open Society Institute, Alliance for Open Society International Inc. en Open Society Policy Center) op websites van organisaties, Influence Watch en records in Foundation Directory voor deze analyse.Comments

comments