Taal zorgt voor problemen bij praatje Merkel en Máxima

Taal zorgt voor problemen bij praatje Merkel en Máxima

29 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Koningin Máxima en bondskanselier Angela Merkel van Duitsland waren beiden aanwezig bij de Verenigde Naties in New York, dus het was geen verrassing dat ze elkaar tegen het lijf liepen in de Amerikaanse metropool. Maar tijdens hun praatje bleek het Engels van de bondskanselier te kort te schieten.

Merkel, die normaal erg goed is met talen en zelfs vloeiend Russisch spreekt, raakte even verward toen ze Máxima op straat tegen het lijf liep. De bondskanselier vroeg de koningin of ze bij de Verenigde Naties werkte, waarop Máxima haar liet weten al tien jaar werkzaam te zijn als VN-afgezante. Máxima meldde trots dat ze recent met Frankrijk had gesproken over vrouwenrechten, waarop Merkel zich afvroeg om welke ‘Franz’ de koningin het had. De Duitse bondskanselier verstond het Engelse woord ‘France’ als de Duitse naam ‘Franz’.

Na een korte verwarring, viel het kwartje voor Merkel, wat voor veel hilariteit zorgde voor de twee oude bekenden.

Annemarie de Kunder on Twitter

Koningin Maxima loopt in New York Angela Merkel tegen het lijf en ze raken aan de praat, alleen heeft Angela niet gelijk in de gaten over welke Franz/Frans Maxima het heeft. #rtlboulevard https://t.co/oyX3Wfy1ad

De koningin en bondskanselier kennen elkaar al lang. Niet alleen vanwege koninklijke bezoeken aan Duitsland en bijeenkomsten die Merkel in Nederland heeft bijgewoond, maar ook vanwege het VN-werk van Máxima. De bondskanselier heeft de koningin via de G20 nauw betrokken bij het versterken van de positie van vrouwen, in met name zich ontwikkelende landen door ze beter toegang te geven tot onderwijs en werk.

In dat kader zijn er geregeld korte gesprekken, zoals eerder dit jaar in de wandelgangen van het Wereld Economisch Forum in Davos en bij de bijeenkomst van de G20 in het Japanse Osaka. Op straat in New York kwamen beide vrouwen ook meteen tot zaken, waarbij Máxima uitlegde waar ze nu mee bezig is en vertelde over haar tienjarig VN-werk dat woensdag wordt gevierd.

Onverwachte ontmoetingen in de wandelgangen van het VN-gebouw of gewoon op straat zijn deel van de aantrekkingskracht van de zogenoemde VN-week in New York, waarin 193 landen vaak op het hoogste niveau op dezelfde plek bijeenkomen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments