VVD, CDA, SP, FVD, PVV en 50Plus vinden het fenomeen-Thunberg maar niets

VVD, CDA, SP, FVD, PVV en 50Plus vinden het fenomeen-Thunberg maar niets

29 september 2019 0 Door Indignatie redactie

De geplande hype van Greta Thunberg blijft uit, flopt volledig in Nederland: zelfs linkse partijen sceptisch

Greta Thunberg lijkt in alle opzichten op een flop uit te lopen. Naar aanleiding van een opiniepeiling blijkt dat Nederland negatief is over Thunbergs toespraak tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Kiezers van de partijen VVD, CDA, SP, FVD, PVV en 50Plus vinden het fenomeen-Thunberg maar niets, terwijl de kiezers van GroenLinks, PvdA, en PvdD positief zijn.

Wat vinden Nederlanders van de VN-toespraak van Greta Thunberg?

thunberg

Als we kijken naar de resultaten van de peiling van Maurice de Hond (Peil.nl) dan valt direct op dat 31% van de kiezers negatief is over de toespraak van Thunberg bij de Verenigde Naties. Dat de scheiding in deze niet loopt over het politieke midden bewijst de SP: kiezers van die partij zijn namelijk ook niet zo positief over Thunberg in vergelijking met bijvoorbeeld kiezers van GroenLinks.

De Klaver-hippies zijn echter wel he-le-maal lyrisch over het jonge meisje en steunen haar met een score van 52%. Dat patroon zien we ook bij Partij voor de Dieren, maar daarna droogt de steun voor haar toespraak al vrij snel op. De resultaten van de peilingen liggen in lijn der verwachtingen. Persoonlijk vond ik de toespraak van Greta Thunberg ‘opmerkelijk’. Vanuit een retorisch standpunt was het een drama en inhoudelijk zat er weinig vel over de botten. Als Thunberg haar PR-bureau niet beter aan het werk zet, dan geldt Nederland binnenkort als ‘een verloren land’.

Lees ook:  'Vergrendeld en geladen' voor oorlog tegen Iran

Althans voor Greta Thunberg en haar PR-machine. Dat laatste is natuurlijk erg jammer voor de puberdame want daardoor zal de verkoop van haar boek ‘Ons huis staat in brand’ minder goed renderen. Gelukkig voor Thunberg zijn er nog voldoende kansen om opnieuw de pers te halen.

Miljardair George Soros gaat door met politieke missie, steunt Global Climate Strike met miljoenen

De wereldberoemde speculant George Soros, onder meer bekend van ‘het breken van de Bank van Engeland’ en het steunen van anti-Zwarte Pieten demonstranten in Nederland, steunt blijkbaar al jaren de groene politiek. Zo geeft zijn organisatie miljoenen dollars uit aan ondersteuning van de wereldwijde klimaatstakingen, zo blijkt uit onderzoek.

De wereldwijde klimaatstakingen kosten natuurlijk enorm veel geld. Mensen moet reizen, eten en een dag worden vermaakt. En als de demonstranten geen posters, flyers, ballonnen en spandoeken hebben dan is het een demonstratie zonder boodschap. Dus knutselen kinderen en anderen erop los om hilarische borden te maken met provocerende teksten. Allemaal om een boodschap uit te dragen.

Maar, in sommige gevallen regelen activistische organisaties hun eigen drukwerk. Dat kost natuurlijk klauwen vol met geld, dus wat doe je dan? Als je een beetje links-globalistisch bent, dan klop je gewoon aan bij George Soros, die op de achtergrond het publieke debat beïnvloedt. Via zijn publieke organisaties kun je dan op steun rekenen, mits je gecommiteerd bent aan de ideologie van Soros: globaal-liberalisme, dat eigenlijk haaks staat op het nationaal-liberalisme en conservatisme van bijvoorbeeld een partij als Forum voor Democratie.

Lees ook:  Duitsland is van de ene dag op de andere open dictatuur geworden

De Open Society Foundation zou over een periode van 17 jaar meer dan 24 miljoen dollar hebben uitgeven aan diverse klimaatorganisaties. Met het geld werden onder meer attitude-programma’s georganiseerd en acties gesteund met het doel de bevolking te beïnvloeden. Gezien de enorme opkomst van de recente klimaatstakingen en de algemene aandacht voor het onderwerp klimaat in het publieke debat, lijken zijn activiteiten vruchten af te werpen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Wordt het #Baudet of kamp Nanninga

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments