Brexit Britain – De geplande stadia van sociale verandering

Brexit Britain – De geplande stadia van sociale verandering

30 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Het onderstaande artikel is voor het eerst gepubliceerd op 21 maart van dit jaar. Nu, meer dan ooit, met dreigingen van rellen en geweld dat uitbarst in de straten van Groot-Brittannië, denk niet dat dit soort actie een spontane reactie zal zijn op de dreiging van Brexit opnieuw uitgesteld te worden. Rellen wordt aangezet door de overheid. De rampkapitalisten hebben een plan en het Trojaanse paard van dat plan is Brexit en het werkt. Geen overheidsprogramma kan worden volgehouden zonder een apparaat van rechtvaardiging, dus wat nu komt, gestookt door nationalistische aansporing, zal die rechtvaardiging zijn.

Terwijl extreem-rechts grip krijgt en hun anarchistische stemmen luider worden, achter de schermen werken de duistere krachten die hen financieren en promoten naar wat documenten onthullen een drietrapsmodel van sociale verandering. Wat we echt zien door Brexit is de versnelling van een programma van economische regimeverandering door een buitenlandse staat – uitgenodigd door een verzwakte politieke partij die begreep dat hun ideologie van neoliberaal kapitalisme uiteenviel.

Het is een triest feit van het leven vandaag aan dat blanke racist aanvallen nu een steeds grotere bedreiging vormen voor een dergelijke mate, geloof UK terrorismebestrijding leiders, die  terreur waarschuwingen  worden nu naast die van waarschuwingen aan het publiek voor islamitische en Ierland-gerelateerde uitgegeven terreur.

Het probleem is zo groot in Groot-Brittannië dat de bestrijding van extreemrechts geweld van topniveau, eens de verantwoordelijkheid van de politie, nu zal worden aangepakt door de Britse binnenlandse inlichtingendienst MI5.

Gezien het feit dat deze vorm van extremisme relatief nieuw is in het terreellandschap, zien de statistieken er helemaal niet goed uit. In 2017/18 werd van de 394 personen die steun kregen (en duizenden komen niet zo ver als een verwijzing) van het Channel-programma om mogelijk gewelddadig extremisme tegen te gaan, 45% verwezen voor bezorgdheid in verband met islamistisch extremisme en  44% voor bezorgdheid gerelateerd aan rechts extremisme.  Bijna een derde van de werkelijke terreurgerelateerde incidenten kan nu worden toegeschreven aan extreemrechts extremisme.

Europol, de wetshandhavingsinstantie van de Europese Unie, registreerde vijf rechtse terreurplots in 2017, die zich allemaal in het VK bevonden.

In 2017-18 waren er 7.318 rechtstreekse verwijzingen naar de politie en veiligheidsdiensten in het hele land, waarvan 1.312 betrekking hadden op extreemrechts.

Sinds 2012-2013 is het aantal extreemrechtse personen dat steun ontvangt  met bijna 300 procent toegenomen , terwijl het aantal islamistische extremisten met 80 procent is toegenomen.

Veel van wat we zien en horen wordt opzettelijk opgestookt – maar wie zijn de hoofdrolspelers?

Er is geen twijfel dat hoewel extreemrechtse organisaties in de voorbije jaren bestonden, ze nooit echt enige invloed hadden op het politieke discours van Groot-Brittannië – maar dat doen ze tegenwoordig – en hun anarchistische stemmen worden alleen maar luider. Als er iets is, tenzij er een zeer ernstige onderdrukking is, zal de opkomst van extreemrechts veel ernstiger worden dan vandaag.

Tommy Robinson is bijvoorbeeld het meest financieel ondersteunde politieke figuur van Groot-Brittannië   Hij vertegenwoordigt het gezicht van extreem-rechts. Eenmaal belasterd voor zijn oprichting van de EDL, is Robinson voor zijn aanhangers een martelaar met een bomberjack in de schaduw.

En toch  is bekend dat de financiering van Tommy Robinson  niet alleen over zijn aanhangers gaat. “De posterjongen van extreem-rechts in Groot-Brittannië zou niet zo prominent zijn als er geen radicale vrijemarktoproer in extreemrechts in Amerika was die zijn Britse activiteiten ondersteunde, wat uiteindelijk is bedoeld om sociale verdeeldheid en spanning op te wekken voor een specifiek politiek resultaat. “

En het is hier waar Groot-Brittannië op zijn hoede moet zijn voor wat er echt op de achtergrond gebeurt. We weten zeker dat politieke agitatoren zoals denktanks en extreemrechts effect hebben gehad (niet alleen op de Brexit) – en we weten dat dit nog steeds het geval is. We weten ook dat ze opzettelijk sociale verdeeldheid in de hand werken en dit met groot effect doen.

Terwijl linkse organisaties al jaren vechten om politieke correctheid, hebben extreem-rechts vrijheid van meningsuiting als hun eigen zak. Dit is waar de rechtse en Brexit zijn stempel drukken. Het is niet alleen een rechte strijd tussen links en rechts, zoals velen zouden willen doen geloven.

Lees ook:  Het sociale weefsel van de VS rafelt ernstig, zo niet uiteen

Onderzoek heeft aangetoond hoe  politieke extremisten buiten het VK  online pro-Leave-opvattingen over de Brexit hebben versterkt, wat allemaal aansluit bij het uiterst rechtse verhaal van vandaag. Het past volledig in alle opzichten. Nationalisme en patriottisme leiden vaak tot racisme.

We moeten echter duidelijk maken dat dit lang niet alle Britten zijn die op Brexit hebben gestemd. De extremiteiten van de campagnes – de haat, de gal, worden nu echter gekenmerkt door dat alles.

Het onderzoek wordt gebruikt voor andere studies en resultaten die   hetzelfde bevestigen . Er is een constante drang naar pro-verlof, anti-moslimretoriek en veel daarvan is VS-gerelateerde rechtse inhoud.

Het begon met een conservatieve partij in Groot-Brittannië die terrein verloor aan de UKIP van Nigel Farage. Dus evacueerden ze de middelste grond in blinde paniek zonder na te denken over de gevolgen en het leidde hen in een donker gat. Ze zijn er nog steeds.

Er is een extreemrechtse ideologie die wordt gehuldigd door de zogenaamde  Weense School. Verbazingwekkend genoeg heeft het de steun van verschillende senior leden van de Europese parlementaire groep onder voorzitterschap van de Britse conservatieve partij. Bekroonde journalist dr. Nafeez Ahmed schrijft hierover diepgaand in zijn artikel getiteld: “ De conservatieve partij broedt het racisme achter de terreur van Nieuw-Zeeland uit. “Op het eerste gezicht is de kop sensationeel, maar de inhoud van het artikel heeft een deprimerende en vertrouwde toon en ik zou iedereen willen aansporen het te lezen – het is een eye-opener voor niet-ingewijden.

“Jarenlang heeft de conservatieve partij willens en wetens samengewerkt met extreemrechtse politieke partijen in Europa. Velen van hen hebben directe banden met de Weense schoolideologie die extreemrechtse terroristische aanslagen, zoals het bloedbad in Nieuw-Zeeland, blijft inspireren. De conservatieve partij is voorzitter van de European Conservatives and Reformists Group in het Europees Parlement. Twee al lang bestaande leden van de Europese parlementaire groep van het conservatief zijn veroordeelde racisten met affiniteiten voor de Weense school. “

Islamafobie is het hart van deze kankerachtige ideologie. Het citeert de veroveringen van het islamitische leger in Spanje in de 7e eeuw en de latere mosliminvasie, die voor het eerst werd tegengehouden aan de poorten van Wenen in 1683. Het brengt ook openlijk racisme met zich mee en houdt zelfs het nazisme in.

Het artikel van dr. Ahmed laat ook zien dat de conservatieve partij extreemrechtse groepen in Europa blijft berechten die zowel migranten als moslims openlijk haten. “ Ze zijn een mix van ‘neonazi, neofascistische, racistische en ultra-nationalistische groepen’, waaronder een voormalig lid van de nazi-Waffen-SS. 

De conservatieve partij van Groot-Brittannië heeft zelfs extreemrechtse stemmen uit Europa aangemoedigd en hen een podium gegeven om   “globalisme” en “multiculturalisme” en “Merkel, Macron, Soros” aan de kaak te  stellen , die “de ziel van Europa willen afzetten” door de deuren te openen naar de “Migratie-invasie.” Net als andere extreem-rechtse partijen, willen sommige van deze organisaties moskeeën sluiten, muren bouwen en immigranten massaal deporteren  .

Anders Breivik, de Noorse massamoordenaar en de moordpartij van Brenton Tarrant in Nieuw-Zeeland, zijn fervente aanhangers van deze giftige en gevaarlijke manier van denken die wordt gepromoot door deze ideologie van de Weense School.

Het is moeilijk te accepteren dat een Britse politieke partij, die in wezen ‘ het establishment ‘ vertegenwoordigt, zo snel naar dit niveau zou kunnen afdalen.

Amerika’s schoothondje

De conservatieve partij is ook gevaarlijk afgestemd op Amerika. Amerika heeft geen vrienden. Het is een natie met sycofanten zoals Groot-Brittannië of de bange als hun bondgenoten. Het zal alles doen, koste wat het kost, om een ​​economisch voordeel te krijgen en Groot-Brittannië is een serieus doelwit met Brexit als facilitator.

Op woensdag 20 maart vertelde Amerika’s extreemrechtse conservatieve nationale veiligheidsadviseur, John Bolton,  aan Sky News  dat Amerika “klaar is om te gaan” met een handelsovereenkomst tussen de VS en het VK. Onderhandelaars hebben vorige week de tafel verlaten en hebben overeenstemming bereikt over de deal, maar mogen deze formeel niet aankondigen. Het zal onvermijdelijk een vreselijke deal zijn voor Groot-Brittannië. Dit is in de achtergrond van een Brexit die politiek faalt in elk denkbaar aspect. De VS stapelt zich nu  op de druk en  gebruikt niet alleen politieke, maar ook diplomatieke en bedrijfsmatige druk en de instrumenten van sociale verdeeldheid om te krijgen wat het wil – een harde Brexit.

Lees ook:  Corexit na Brexit: reactie op corona-pandemie is de laatste spijker aan de doodskist van de EU

Dark-money

Alsof die inspanning niet groot genoeg was – de Amerikaanse push wordt ook gefinancierd door ‘donker geld’.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenGeorge Monbiot schrijft: “ Donker geld is een van de grootste bedreigingen voor de democratie van dit moment. Het betekent geld dat onder de publieke radar wordt uitgegeven en dat tot doel heeft de politieke resultaten te veranderen. Het stelt zeer rijke mensen en bedrijven in staat om de politiek te beïnvloeden zonder hun handen te tonen. ”

Amerikaanse miljardairs ontwikkelden  wat zij  een drietrapsmodel van sociale verandering noemen ( LEES HET DOCUMENT HIER ): ” Universiteiten zouden” de intellectuele grondstoffen “produceren. Denktanks zouden ze transformeren in “een meer praktische of bruikbare vorm”. Dan zouden “burgeractivisten” -groepen “aandringen op de implementatie van beleidsverandering.”

Alle drie zijn ze in de afgelopen jaren in steeds grotere intensiteit gegroeid. De link die het betekenis geeft is Brexit.

Vorige week  toerde de  Amerikaanse leider van een door schandalen getroffen Amerikaanse studentenbeweging door het  VK , na de lancering van een Britse vestiging van de organisatie vorige maand. Hun bestaan ​​in Groot-Brittannië komt van de verwachting van een gedereguleerd post-Brexit-Groot-Brittannië.

” Ontkenning van klimaatwetenschap ontkenning,” vrije markten en beperkte overheid “, en met tal van banden met de fossiele brandstofindustrie en  Donald Trump ,   beweert Turning Point aanwezig te zijn op meer dan  1.300 universiteitscampussen en middelbare scholen , betrokken bij” meer dan 500.000 gezichten ” -gesprekken met studenten elk semester. “De schandaal getroffen groep wordt geplaagd door  incidenten van racisme  en beschuldigingen van  illegale campagne-uitgaven  sinds de lancering.”

En vandaag werd  onthuld  dat een Amerikaanse anti-LGBT ‘haatgroep’ met nauwe banden met de regering Trump meer dan £ 410.000 heeft uitgegeven in het Verenigd Koninkrijk, dat zich verzet tegen abortusrechten, homohuwelijken en publiekelijk tegengestelde  ‘bufferzones’ rond Britse abortusklinieken.  Het ondersteunt actief oproepen voor  “gewetensvrijheid”  bepalingen om medisch personeel in staat te stellen onafhankelijk bezwaar te maken tegen het verlenen van juridische abortusdiensten.

Deze lijst met interventies in de Britse manier van leven door Amerikaans extremisme is veel langer dan je zou denken en het is hier om te blijven.

Tegenwoordig zijn er talloze rapporten over vooraanstaande liefdadigheidsinstellingen en zogenaamde denktanks die niet alleen de wet overtreden, maar ook actief propaganda- en desinformatiecampagnes financieren over een reeks rechtse vrijemarktideologieën  waarvan de financiering publiekelijk onbekend is . Onderzoek toont keer op keer aan – het zijn  Amerikaanse bedrijven en miljardairs die  de kern van het probleem vormen.

Ze geven  enorme sommen geld uit aan verdedigende figuren  aan de rechterkant of helemaal rechts:  Katie Hopkins ,  Nigel Farage ,  Alex Jones , de Democratic Football Lads ‘Alliance, Tommy Robinson, Toby Young, Arron Banks, Brett Kavanaugh, Viktor Orban. Ze worden afgeschilderd als slachtoffers van “McCarthyites” die de vrijheid van meningsuiting proberen te onderdrukken. Het vereist de moeilijkst mogelijke Brexits en houdt vol dat  “No Deal niets is om bang voor te zijn.”

Ze hebben zelfs recentelijk kantoren in Londen geopend voor ‘ oppositioneel onderzoek ‘ – een eufemisme voor appelleerlijke en guttural Amerikaanse aanvalspolitiek. De kantoren worden alleen bewoond door leden van de conservatieve partij. Het brengt de allerergste Amerikaanse politieke tactiek naar onze kust.

Sociale verandering

De  structuur van sociale verandering  die we ervaren – de ondermaatse uitbuiting van universiteiten, openlijke corruptie binnen denktanks / liefdadigheidsinstellingen en de financiering van ‘activisten’, wordt door Amerikaanse miljardairs naar Groot-Brittannië gebracht. Om een ​​passage uit hun eigen documenten te citeren:

“Veel van de argumenten voor en tegen beleggen op de verschillende niveaus zijn geldig. Elk type instituut in elke fase heeft zijn sterke en zwakke punten. Maar nog belangrijker, we zien dat instellingen in alle stadia cruciaal zijn voor succes. Hoewel ze met elkaar kunnen concurreren om financiering en elkaars rollen vaak kleineren, beschouwen we ze als complementaire instellingen, elk cruciaal voor sociale transformatie. “

In 2008, twee jaar voordat David Cameron aan de macht kwam  , toont een kabel gepubliceerd door WikiLeaks , vervolgens schaduw minister van Buitenlandse Zaken William Hague tegen de Amerikaanse ambassade dat:  “ We willen een pro-Amerikaans regime. We hebben het nodig . ”  [I] De Amerikaanse functionaris merkte op:  ” Den Haag zei dat hoe dan ook 10 Downing Street binnengaat terwijl de premier al snel kennis neemt van de essentiële aard van de relatie met Amerika “. Hague zei ook dat hij en Tory-leider David Cameron  ‘kinderen van Thatcher en  ‘ trouwe Atlantisten ‘waren. Het was toen duidelijk wat dit betekende en waar Groot-Brittannië naartoe ging. Het groene licht was gegeven. [ii]

Lees ook:  Trump verdedigt de senators die fraude pleegde door aandelen te verkopen met voorkennis

En zo werd een pad in gang gezet.

“Het Structure of Social Change-model helpt ons de verschillende rollen van universiteiten, denktanks en activistische groepen te begrijpen bij de omzetting van ideeën in actie”

Hierover moeten Britten zich het meest zorgen maken. De Brexit-geest werd eerst uit de fles gehaald door een mislukte politieke ideologie van de conservatieven, vervolgens door betaalde economen en academici die schreven voor de geheime denktanks die het beleid vormden dat nu is omgezet in activisme, dat zich heeft vertaald in geweld.

De structuur van sociale verandering, dat systeem met drie modellen, is iets waarover we allemaal op een of andere manier hebben gelezen. Hier is bijvoorbeeld de eerste zin van een recent artikel in de  Guardian  – en het zegt het allemaal. ” Moslimleiders van over de hele wereld hebben de reguliere media, politici en academici ervan beschuldigd bij te dragen aan de voorwaarden voor terroristisch geweld tegen hun gemeenschappen.”

Die brief is geschreven door 350 vooraanstaande islamitische figuren uit de hele wereld, die de acties van de NZ shooter, de 28-jarige Australische Brenton Tarrant, verbindt met een sfeer van “systemische en geïnstitutionaliseerde islamofobie”.

In de tussentijd zijn degenen die extreem-rechts en extreem-rechts zijn, bedrogen, ze zijn slechts een voertuig van reizende dwazen, de afleidende tactiek van degenen met echte macht.

Het is goed om te zeggen dat Groot-Brittannië wordt binnengevallen – maar niet door islamisten. Het moet niet worden vergeten dat 94,8 procent van de mensen die in Groot-Brittannië wonen niet moslim zijn. Wat we echt zien door Brexit is de versnelling van een programma van economische regime-verandering door een buitenlandse staat – uitgenodigd door een verzwakte politieke partij die begreep dat hun ideologie van neoliberaal kapitalisme uiteenviel en dat ze centimeters waren (en nog steeds zijn) van ondergang.

Je hoeft niet ver te kijken om die ruïne te zien die zich manifesteert in sociale schade – het beste te omschrijven als een crisis van het dagelijks leven voor de  meesten over het beheer  of  achterblijvers . De schadelijke gevolgen zijn overal in huisvesting, gezondheid, onderwijs, wetshandhaving, armoede – de lijst gaat maar door.

Thomas Piketty’s baanbrekende boek ‘Capital in the Twenty-First Century’ stelt dat ‘geen overheidsprogramma kan worden volgehouden zonder een apparaat van rechtvaardiging’. De architectuur van dit bedrog, zoals Piketty beweert, is dat zonder de denktanks, lobbyisten, propaganda, vals rapporten van ‘experts’ en spin-artsen, veranderprogramma’s zoals Brexit zouden politiek onbereikbaar zijn.

De oplichter, de echt grote oplichter, exploiteerde deze sociale schade veroorzaakt door een kennelijk mislukte ideologie, manipuleerde de ontevredenheid en gaf de schuld aan een minderheid om politieke verandering teweeg te brengen.Comments

comments