Hoe groot was de ‘carbon-footprint’ van de recente ‘Klimaattop’ in New York?

Hoe groot was de ‘carbon-footprint’ van de recente ‘Klimaattop’ in New York?

30 september 2019 0 Door Indignatie redactie

Groot. Héél groot. En dan heb ik het niet exclusief over mevrouw Thunberg, die met een zeilboot van Engeland naar de Verenigde Staten overstak, waarop de bemanning vliegend terugkeerde, en een andere bemanning werd ingevlogen, waardoor ‘netto‘ vier onnodige retour-vliegreizen werden gemaakt. Of dat mevrouw Thunberg zelf ook beter thuis had kunnen blijven, en naar school had kunnen gaan. Maar over het héle circus.

De ingevlogen deelnemers, met hun staf. De ‘media-events‘. Het hele voorbereidingstraject, met ik weet niet hoeveel vergaderingen, tussenrapporten en al die computers die hebben staan ronken. De ‘talkshows‘, documentaires en wat er niet meer bij kwam kijken om de ‘boodschap‘ voor het voetlicht te krijgen.

De volgende is in Chili, als ik goed ben geïnformeerd.

De rationale, als je er de hysterici naar vraagt, is dat er ‘momentum’ nodig is. Maar je moet iemand die hysterisch is niet vragen naar een rationele verklaring. Die moet je eerst zien te kalmeren, anders komt er geen zinnig woord uit. In NRC las ik dat de zeespiegel eind deze eeuw met 84 centimeter gestegen zal zijn. Niet 83, niet 85, maar 84. Tien centimeter méér dan eerst werd ‘gedacht‘. Terwijl elders in de ‘Klimaatspecial‘ van afgelopen weekend wordt geopperd er vier meter van te maken om de benodigde aandacht te krijgen.

Lees ook:  Pelosi en de kapper: de regels zijn van toepassing - voor alle anderen

Aandacht van wie? Niet van mensen die hun verstand nog niet zijn kwijtgeraakt. En volgens mij heb je die juist nodig om het tij te keren. Niet de aanzwellende massa ‘kippen zonder kop‘ die van ‘Klimaattop‘ naar ‘Klimaattop‘ hossend hun leven vergooien.

Klimaatpredicties‘ zijn notoir onbetrouwbaar. Wat geen argument is om dan maar gewoon door te gaan op de ingeslagen weg. Zuinig zijn met grondstoffen, inzetten op vreedzame toepassingen van technologische vooruitgang, respect voor internationale verdragen die militaire conflicten moeten voorkomen, vindingrijk hergebruik van afvalstoffen, en andere manieren om te voorkomen dat de drek ons niet tot de lippen komt te staan, is in ons aller belang. Symboolpolitiek, zoals de verlaging van de maximumsnelheid, of de sluiting van kolencentrales, om vervolgens bruinkoolstroom uit Duitsland of Polen te importeren, is dat niet. Ook het afbouwen van de veeteelt en landbouw, om die producten vervolgens uit ‘Verwegistan‘ te importeren, of als exporteur je deuren te sluiten, zodat ze elders opnieuw het wiel uit moeten zien te vinden, is simpelweg de ‘achterdeur uit’. Een (nog) niet volledig hysterische klimaat-kleuter kan dat begrijpen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het (misbruik van) merk ‘Greta Thunberg’: “Schokkend hoe sommigen geld proberen te verdienen”

Zoals ik hier al eerder schreef, innoveerde China als een bezetene de afgelopen decennia. Het land legde een dicht net van hoge-snelheidstreinen aan, produceert betaalbare zonnepanelen, en is nu de leider op het gebied van ‘5G‘-netwerken die de potentie hebben veel verliezen van tijd en energie, en grondstoffen, tegen te gaan door ‘slimme koppelingen‘ die zonder zo’n netwerk ondenkbaar zijn. In potentie vooral een enorme opsteker voor ‘Derde Wereldlanden‘, die een verspillende fase in de ontwikkeling over kunnen slaan. Dáár is ‘alles elektrisch‘  oplossing, omdat het niet gepaard gaat met de sloop van bestaande infrastructuur, bruikbare apparaten en voertuigen. In het bijzonder waar ‘schone energie‘ uit waterkracht, zonne-energie, of wind in ruime mate beschikbaar kunnen komen, als het geld er komt om daarin te investeren. En ook daarin is China koploper, terwijl wij met sancties en handelsconflicten de ene na de andere deur in het slot smijten.

En wat deden wij?

Wij gooiden sinds het begin van deze eeuw Afghanistan, Irak, Libië, Yemen, Syrië, en nog wat andere landen in puin, wurgden Venezuela, Cuba en Iran. Al doende genereerden we een ongekende volksverhuizing, die ervoor zorgt dat wij hier nu opvangkampen, huizen en andere faciliteiten en ‘diensten‘ moeten bouwen en uitbreiden, die we elders in puin hebben gebombardeerd, of middels verwurging om zeep hebben geholpen. Allemaal vanwege de olie. En waar we innoveerden, was het ten bate van het militair-industrieel complex, en niet voor civiele toepassingen. Terwijl we de burgerij bezig hielden met het zoeken naar manieren om ‘momentum‘ te scheppen voor een volledige capitulatie, waarbij de burgers verder worden uitgekleed, zonder dat het militair-industrieel complex ook maar een veer hoeft te laten. Dan ben je gek.

Lees ook:  SATIRISCHE VIDEO BESPOT MENSEN DIE EEN PROBLEEM HEBBEN MET GRETA THUNBERG

Aan een gek vragen om bij zinnen te komen, en de benodigde stappen te zetten om terug te keren op aarde, en weer als een rationeel wezen te functioneren, is niet alleen niet erg zinvol, maar ook niet zonder gevaar.

Wat de gek, én het klimaat, maar hoe dan ook niet het milieu gaat redden, is een alles verwoestende recessie. Terug naar cholera, paard-en-wagen, en de hooivork en honkbalknuppel als wapen. Het is onbegrijpelijk dat al die charlatans in hun ‘praatprogramma’s‘ en ‘columns‘ niet door hebben dat zij niet de oplossing zijn, maar het probleem. De voetafdruk van een hedendaagse Neanderthaler. De mensensoort die doorgesnoven, lekgeprikt, tureluurs geslikt, kapot-geanalyseerd, doorgerekend, gaat bewijzen dat de evolutie ook afvallers kent die de ‘Darwin-test’ niet halen.Comments

comments